Akıllı telefonların ortalama ömrü ne kadardır?

Ben ilk çıktığında 2016'da Samsung S7 Edge Batman Injustice Edition olanını almıştım. Hala üzerinden 6 yıl geçti çatır çatır kullanyorum. Tek sıkıntısı çok kullanırsam öğleden sonra şarjı %60'ların altına düşüyor. Yani telefonların ortalama ömrü kullanıma bağlı aslında.
 
İphone 5s kullanıyorum iş telefonu olarak 3. kez tamir gördü touch id çalışmıyor eskiye göre yavaşladı, ancak 6 seneyi geçti.
Huawei mate 10 lite kullandım 4 sene, bir tamir vs görmedi, şaşırtıcı derecede sağlam çıktı şantiyelerde orda burda defalarca düştü aracın içine mal yerleştirirken 400 kiloluk makine parçasıyla paletin arasına sıkıştı hala çalışıyor hiç bir sorunu yok.
Şuanki telefonum Huawei p30 lite alır almaz düşürüp kamera camını çatlattım 6-7 aydır kullanıyorum. Huawei p30 lite hayal kırıklığı oldu, mate 10 lite yarısı kadar dayanmayacak sanırım.
 
Şu ana kadar Samsung telefonlarımı 2-3 yıl bandında kullanmış biri olarak (Core Prime- J5 Prime- J4 Core-Galaxy S7(şu anki)) oyun oynamayı seven biriyseniz ve açık şarjda kullanırsanız bataryası 1 yılı zor görüyor ancak sosyal medya amaçlı kullanıyorsanız daha uzun sürede belki gidebilir. Hem Samsung orta model telefonlarına güncelleme verdikçe kullanım süresi daha azda kalabiliyor. (elimdeki S7 benim için gayet yeterli 6 yıllık bir cihaz olmasına rağmen)
 
Aslen ortalama 4 sene.
Ben eskiden 8 senelik telefon kullanıyordum.
Şuanki 4 senelik.
Sen düşün.
 
3 yıl civarı GM 5 Plus kullandım telefonun pili her yıl değişiyordu son zamanlardada şarj girişi her ay bozulmaya başlamıştı sonra telefonu değiştirdim.
 
Samsung'ların 1 sene iPhone'ların 10 sene aga. 15 Yıldır samsung kullanıyorum her telefonu 1 sene sonra çöp oluyor rezillik
Samsung j7 pro kullanıcısıyım telefon alınalı 5 sene olucak şu ana kadar çok az donma kasma yaşadım ,telefonu hiç elimden bırakmama rağmen hala hiçbirşeyi bozulmadı çoğunlukla oyun oynamama rağmen çok nadiren kasıyor. Samsung telefonların ortalama ömrü etrafımdaki kullananları gördüğüm kadarıyla 5 sene ama tabiki iphone 'nun çok daha fazla ama samsung'da çöp değil.
 

Geri
Yukarı