Akım korumalı kablo bozulduktan sonra çalışmaya başladı

xNereY

Hectopat
Katılım
12 Eylül 2019
Mesajlar
1.168
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GTX 1660 Super Gaming X | AMD Ryzen 3500X | Gigabyte B450M S2H | GSkill (8x2) 16 GB 3200 MHz | WD Blue 1 TB - WD Blue SN570 500 GB | Corsair Spec-Delta RGB / Corsair 550W 80+ PSU
Cinsiyet
Erkek
Selamlar herkese, başlık bulamadım açıkçası her neyse konuya gelebiliriz. Dün gece bilgisayar bir anda gitti ve Gigabyte yazısıyla beraber tekrar başladı, tekrar gitti ve tekrar yeniden başladı bu süreç olurken kasanın ışıkları yanmıyordu her kapatma ile gidiyordu. Sonrasında tam olarak uzatma kablolarından "cızzz" diye ses gelmeye başladı ve uzatma kablosu elektrik tuşundan elektriği kapattım. İlk olarak 16 yıllık normal uzatma kablosundan geliyor, bozulmuştur sandım, beş dakika bekledikten sonra elektriği tekrar açtım ve o sesin akım korumalı kablodan geldiğini duydum, akım korumalı kablonun güç tuşu çalışmıyor yani kapanmıyor, dokunduğumda sıcacıktı, elektrik vermiyordu ve gece hafif yağmur yağıyordu. Tekrar elektriği kapattım, akım korumalı kabloyu sökerek normal prize taktım bilgisayarı. Evet, çalıştı herhangi bir problem yok. Sabah uyandığımda tekrar denedim ve akım korumalı kablo çalışıyordu ses de yok başka bir şey de sadece birazcık plastik kokuyor. Sizce riske atıp kullanmalı mıyım yoksa yenisini almalı mıyım? Bu arada S-Link akım korumalı kablo kullanıyorum yedi aylık kendileri.
 
Selamlar herkese, başlık bulamadım açıkçası her neyse konuya gelebiliriz. Dün gece bilgisayar bir anda gitti ve Gigabyte yazısıyla beraber tekrar başladı, tekrar gitti ve tekrar yeniden başladı bu süreç olurken kasanın ışıkları yanmıyordu her kapatma ile gidiyordu. Sonrasında tam olarak uzatma kablolarından "cızzz" diye ses gelmeye başladı ve uzatma kablosu elektrik tuşundan elektriği kapattım. İlk olarak 16 yıllık normal uzatma kablosundan geliyor, bozulmuştur sandım, beş dakika bekledikten sonra elektriği tekrar açtım ve o sesin akım korumalı kablodan geldiğini duydum, akım korumalı kablonun güç tuşu çalışmıyor yani kapanmıyor, dokunduğumda sıcacıktı, elektrik vermiyordu ve gece hafif yağmur yağıyordu. Tekrar elektriği kapattım, akım korumalı kabloyu sökerek normal prize taktım bilgisayarı. Evet, çalıştı herhangi bir problem yok. Sabah uyandığımda tekrar denedim ve akım korumalı kablo çalışıyordu ses de yok başka bir şey de sadece birazcık plastik kokuyor. Sizce riske atıp kullanmalı mıyım yoksa yenisini alınır mı? Bu arada S-Link akım korumalı kablo kullanıyorum yedi aylık kendileri.

Topraklama var mıydı akım korumalı kablo olmasaydı PC de köfte pişirirdin yoksa.
 
Prizin içinde falan voltaj değeri yazıyor mu?
Yazmıyor ama ana uzatmaların bağlandığı priz bu;
IMG_20210622_141436.jpg

Yukarıdaki çıkıntılar mı topraklama oluyor?
 
Topraklama kablolarla alakalıdır prizle değil deliklerin içine ışık tutun sarı ya da ona yakın renkte bir kablo görüyor musunuz?
Kablo göremiyorum desem nasıl olur? :)

Şu an idareten Makel'in normal üçlü prizini kullanıyorum, akım korumasız o da çok iyi marka deniyor internette. Akşama doğru ya da yakın tarihte Schneider APC alacağım.
 

Geri
Yukarı