Akım korumalı priz gerekli mi?

• Konuyu başlatan stogro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 199

stogro

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımın bağlı olduğu prizde topraklama olmadığından sürekli olarak donuyordu bende topraklama yaptırdım ve topraklamayı yapan ustalar bana yeni bir viko marka priz almamı önerdiler ve aldım. Ancak aldıktan sonra aklıma akım korumalı bir priz alsam daha mı iyi olurdu acaba yine aynı sorunu yaşar mıyım düşüncesi geldi ama internetten baktığımda viko marka akım korumalı priz satılmadğını gördüm. Bu durumda aldığım 3'lü vito marka uzatmalı prizi iade edip farklı bir markadan akım korumalı bir priz mi almalıyım yoksa bunu mu kullanmalıyım?

Üstteki link işinizi fazlasıyla görecektir. Aktif olarak kullanıyorum. Köydeyim ve ara ara elektrik kesintileri ve en kötüsü voltaj düşüklüğü oluyor. Akım korumalı priz PC bileşenlerini ve monitörünüzün panelini korur.

Güçlü işlemcilerde akım korumalı prizler sorun yaratabilir . Prizin kaç amperde akım korumasına aldığını bilmen lazım .

Şunu açıklar mısınız tam olarak ne demek olduğunu? Anlamadığım bir konu.

Hatta akım dalgalanması olduğunda anlık yüksek akım verebilir sisteme. O akım PSU ve diğer parçaları yakabilir, arıza verdirebilir. Bu yüzden önemli cihazlar mesela bilgisayarlar, buzdolapları ve televizyonlar akım korumalı prize bağlanmalıdır. Akım korumalı priz, hatta anlık akım dalgalanmaları ve yüklenmelerine karşı cihazları korur. Yüksek gelen akımı emer gibi düşün yani basitçe.

Hatta akım dalgalanması olduğunda anlık yüksek akım verebilir sisteme. O akım PSU ve diğer parçaları yakabilir, arıza verdirebilir. Bu yüzden önemli cihazlar mesela bilgisayarlar, buzdolapları ve televizyonlar akım korumalı prize bağlanmalıdır. Akım korumalı priz, hatta anlık akım dalgalanmaları ve yüklenmelerine karşı cihazları korur. Yüksek gelen akımı emer gibi düşün yani basitçe.
Anladım hocam, benim laptopum, harici ekranım ve televizyonum tek prizden çıkan 3lü prize bağlı. Yukarıda önerilen tek prize 3lü prizimi bağlamayı öneriyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı