Akım korumalı priz önerisi

toprakkorkoc

Hectopat
Daha fazla  
Ben 55bin TL'ye.
RX 9060XT 16 GB.
7500F ve DDR5'li sistem dizeceğim ve ani elektrik sorunlarında bilgisayar parçalarına zarar gelebilir diye korkuyorum. Akım korumalı prizi duydum sizce kaliteli fiyat performans ne almalıyım veya alınır mı?

Arkadaşın dediği Viko'yu kullanıyorum iş görüyor.

Ben 55bin TL'ye.
RX 9060XT 16 GB.
7500F ve DDR5'li sistem dizeceğim ve ani elektrik sorunlarında bilgisayar parçalarına zarar gelebilir diye korkuyorum. Akım korumalı prizi duydum sizce kaliteli fiyat performans ne almalıyım veya alınır mı?

Tunçmatik markasının akım korumalı prizleri genelde tercih edilir. Sizin sistemin fazla güç tüketeceğini düşünerek Schneider markasına yönelmenizi tavsiye ederim. Alternatiflerde var tabii ki.

Kesin olarak 1050J değeri altında ürün almayın ve mümkünse sadece kasa takın. Schneider PM6 - GR yada PM6U - GR modelleri her türlü şeye karşı daha uzun vadede koruma sağlayacaktır.

Uyarı: Boş yuva kalırsa eğer elektrikli süpürge - saç kurutma makinesi falan takmayın. Evdekilerinde haberi olsun.

Tamamdır teşekkürler.

Tunçmatik markasının akım korumalı prizleri genelde tercih edilir. Sizin sistemin fazla güç tüketeceğini düşünerek Schneider markasına yönelmenizi tavsiye ederim. Alternatiflerde var tabii ki.

Kesin olarak 1050j değeri altında ürün almayın ve mümkünse sadece kasa takın. Schneider PM6 - gr ya da PM6u - gr modelleri her türlü şeye karşı daha uzun vadede koruma sağlayacaktır.

uyarı: boş yuva kalırsa eğer elektrikli süpürge - saç kurutma makinesi falan takmayın. evdekilerinde haberi olsun.

Hocam şimdi fark ettim söylediğiniz modeller aşırı pahalı gerçekten.
Fiyat performans sistemimi koruyacak bir ürün söyler misiniz?

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler.

Hocam şimdi fark ettim söylediğiniz modeller aşırı pahalı gerçekten.
Fiyat performans sistemimi koruyacak bir ürün söyler misiniz?

Yaklaşık 3-4 saattir iyi alternatif ne olabilir diye baktım. Açıkçası koruma kapasitesine göre fiyat değiştiği için şimdi söyleyeceklerimde pek beklediğin fiyat aralığında olmayabilir ama yine de uygun fiyatlılar diğerlerine göre. 3 ana alternatif söyleyebilirim.

Philips SPN8180GA - 2.7k
S-link Swapp SWV-PRZ010 - 2.2k
S-link Swapp SP10AF - 1.9k
Philips CHP7010W - 600TL

En alttaki model tekli. Nadiren de olsa araştırdığım yerlerde bazıları bizim için önemli olan Joule değerini farklı yazmış. Ama resmi sitede 1140J değeri olduğu belirtilmiş. Ona güvenerek listeye ekledim. Tek baktığımız kriter Joule değeri değil ama ''neden diğerleri değil de bu'' diye aklına takılırsa aradaki temel farkı anlatmak için söyledim. 90J çok aşırı bir şey ifade eder mi dersen %10 daha fazla koruma kapasitesi aşağı yukarı. Philips olanı alırsan yada başka bir 1050J değerli direk duvara takılan tipte bir priz alırsan 3x1.5 TTR ve bakır kablolu çoklu priz alıp uzatarak kullanabilirsin. Uzunluk olarak ne kadar lazım olur bilmiyorum sana ama uzunluğuna göre 300-600 lira civarına 1-3m bulunabilir sanırım. Bu bildiğimiz düz ama kablosu ısınmaya karşı güvenli bir çoklu priz olacak yani. Sadece kasayı takacaksan ve kasanın arkasında priz varsa kablosuz olanı duvara takıp kullanabilirsin.

2 Metrelik bir örnek paylaşayım. Alternatif site yada uzunlukta istersen yine bakarım yada sen söylediğim bilgilere göre araştır.

Tunçmatik Power Surge 5 (TSK6134 yada TSK6136) - 600/700TL
Hiç ekstra bir şeyle uğraşmayayım diğerleri pahalı, bu koruduğu kadar korusun dersen bunu alabilirsin. Siyah ve beyaz olmasından dolayı kodlar değişiyor iki üründe aynı. Philips ve bunun arasında kalırsan bunu alabilirsin bütçe açısından. Philips olanla kombine edeceğin kablo ile o daha pahalı olacak.

Ne alırsan al hiç bir şekilde süpürge ve saç kurutma makinesi vb. yüksek güçlü cihaz takmayacaksın haberin olsun. Telefon, modem vb. şeyler takılabilir.

Yüksek Joule değerli olursa gündelik voltaj yükselmelerinin yanı sıra daha yüksek şiddetli olaylara karşıda tedbirli olur. Trafo, şebeke arızası, yıldırım vb. yani. Birde düşük olanlar örneğin 3 olayda koruyacaksa yüksek olan 5 kere koruyor.

Akım korumalı priz diye birşey yok. Aslında bunlar priz tipi tip 3 d parafudr yani akıma karşı değil ani darbe gerilimlerine ve yıldırıma karşı koruma sağlıyor. Ana panoda parafudr'un yoksa, binanın topraklaması iyi değilse eşpotansiyel yapılmamışsa o priz geçtim akımı ani gerilime bile hiçbir koruma sağlamaz çünkü yıldırım o prizi patlatıp atlama yapar. Elektrik tesisatı iyiyse eğer d parafudr korumasını yapar. Kısa devreye ve aşırı akıma karşı sigorta yeter.

Yaklaşık 3-4 saattir iyi alternatif ne olabilir diye baktım. Açıkçası koruma kapasitesine göre fiyat değiştiği için şimdi söyleyeceklerimde pek beklediğin fiyat aralığında olmayabilir ama yine de uygun fiyatlılar diğerlerine göre. 3 ana alternatif söyleyebilirim.

Philips sPN8180GA - 2.7k
S-Link swapp SWV-PRZ010 - 2.2K
S-Link swapp SP10 AF - 1.9k
Philips CHP7010W - 600TL.

En alttaki model tekli. Nadiren de olsa araştırdığım yerlerde bazıları bizim için önemli olan joule değerini farklı yazmış. Ama resmi sitede 1140j değeri olduğu belirtilmiş. Ona güvenerek listeye ekledim. Tek baktığımız kriter joule değeri değil ama "neden diğerleri değil de bu" diye aklına takılırsa aradaki temel farkı anlatmak için söyledim. 90j çok aşırı bir şey ifade eder mi dersen %10 daha fazla koruma kapasitesi aşağı yukarı. Philips olanı alırsan ya da başka bir 1050j değerli direk duvara takılan tipte bir priz alırsan 3X1.5 ttr ve bakır kablolu çoklu priz alıp uzatarak kullanabilirsin. Uzunluk olarak ne kadar lazım olur bilmiyorum sana ama uzunluğuna göre 300-600 lira civarına 1-3m bulunabilir sanırım. Bu bildiğimiz düz ama kablosu ısınmaya karşı güvenli bir çoklu priz olacak yani. Sadece kasayı takacaksan ve kasanın arkasında priz varsa kablosuz olanı duvara takıp kullanabilirsin.

2 metrelik bir örnek paylaşayım. Alternatif site ya da uzunlukta istersen yine bakarım ya da sen söylediğim bilgilere göre araştır.

Tunçmatik Power surge 5 (tsk6134 ya da tsk6136) - 600/700TL
Hiç ekstra bir şeyle uğraşmayayım diğerleri pahalı, bu koruduğu kadar korusun dersen bunu alabilirsin. Siyah ve beyaz olmasından dolayı kodlar değişiyor iki üründe aynı. Philips ve bunun arasında kalırsan bunu alabilirsin bütçe açısından. Philips olanla kombine edeceğin kablo ile o daha pahalı olacak.

ne alırsan al hiçbir şekilde süpürge ve saç kurutma makinesi vb. yüksek güçlü cihaz takmayacaksın haberin olsun. telefon, modem vb. şeyler takılabilir.

Yüksek joule değerli olursa gündelik voltaj yükselmelerinin yanı sıra daha yüksek şiddetli olaylara karşıda tedbirli olur. Trafo, şebeke arızası, yıldırım vb. yani. Bir de düşük olanlar örneğin 3 olayda koruyacaksa yüksek olan 5 kere koruyor.

Ayrıntılı araştırma için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı