Yaklaşık 3-4 saattir iyi alternatif ne olabilir diye baktım. Açıkçası koruma kapasitesine göre fiyat değiştiği için şimdi söyleyeceklerimde pek beklediğin fiyat aralığında olmayabilir ama yine de uygun fiyatlılar diğerlerine göre. 3 ana alternatif söyleyebilirim.
Philips sPN8180GA - 2.7k
S-Link swapp SWV-PRZ010 - 2.2K
S-Link swapp SP10 AF - 1.9k
Philips CHP7010W - 600TL.
En alttaki model tekli. Nadiren de olsa araştırdığım yerlerde bazıları bizim için önemli olan joule değerini farklı yazmış. Ama resmi sitede 1140j değeri olduğu belirtilmiş. Ona güvenerek listeye ekledim. Tek baktığımız kriter joule değeri değil ama "neden diğerleri değil de bu" diye aklına takılırsa aradaki temel farkı anlatmak için söyledim. 90j çok aşırı bir şey ifade eder mi dersen %10 daha fazla koruma kapasitesi aşağı yukarı. Philips olanı alırsan ya da başka bir 1050j değerli direk duvara takılan tipte bir priz alırsan 3X1.5 ttr ve bakır kablolu çoklu priz alıp uzatarak kullanabilirsin. Uzunluk olarak ne kadar lazım olur bilmiyorum sana ama uzunluğuna göre 300-600 lira civarına 1-3m bulunabilir sanırım. Bu bildiğimiz düz ama kablosu ısınmaya karşı güvenli bir çoklu priz olacak yani. Sadece kasayı takacaksan ve kasanın arkasında priz varsa kablosuz olanı duvara takıp kullanabilirsin.
2 metrelik bir örnek paylaşayım. Alternatif site ya da uzunlukta istersen yine bakarım ya da sen söylediğim bilgilere göre araştır.
Tunçmatik Power surge 5 (tsk6134 ya da tsk6136) - 600/700TL
Hiç ekstra bir şeyle uğraşmayayım diğerleri pahalı, bu koruduğu kadar korusun dersen bunu alabilirsin. Siyah ve beyaz olmasından dolayı kodlar değişiyor iki üründe aynı. Philips ve bunun arasında kalırsan bunu alabilirsin bütçe açısından. Philips olanla kombine edeceğin kablo ile o daha pahalı olacak.
ne alırsan al hiçbir şekilde süpürge ve saç kurutma makinesi vb. yüksek güçlü cihaz takmayacaksın haberin olsun. telefon, modem vb. şeyler takılabilir.
Yüksek joule değerli olursa gündelik voltaj yükselmelerinin yanı sıra daha yüksek şiddetli olaylara karşıda tedbirli olur. Trafo, şebeke arızası, yıldırım vb. yani. Bir de düşük olanlar örneğin 3 olayda koruyacaksa yüksek olan 5 kere koruyor.