İnceleme Akko MonsGeek M1 V5-SP VIA

Hocam öneriniz üzerine klavye hoşuma gitti ve aldım. Negatif yönüne kasası çok ağır 2kg bandında ve kasası fazla yüksek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öneriniz üzerine klavye hoşuma gitti ve aldım. Negatif yönüne kasası çok ağır 2kg bandında ve kasası fazla yüksek.
Kasanın ağır olması eksi değil artı benim gözümde. Kaliteli hissettiriyor ve alüminyum olduğu için ağır zaten. Alüminyum da plastiklere göre çok daha iyi bir ses tınısı veriyor klavyeye.
Yüksek olması bazı kullanıcıları rahatız edebilir belki. Beni pek etmedi bilek desteği olmadan kullanıyorum şu anda.

Hocam başta iade etmeyi düşünüyordum ama sizce ne yapayım? Alışır mıyım? Uygulaması olmaması biraz canımı sıktı. Yüksek olması da garip hissettirdi başta.

Hocam başta iade etmeyi düşünüyordum ama sizce ne yapayım? Alışır mıyım? Uygulaması olmaması biraz canımı sıktı. Yüksek olması da garip hissettirdi başta.
Çok rahatsız ettiyse bilek desteği ile deneyebilirsiniz. Alışılabilir bence.

RGB'ler sadece FN + \ ile mi değişiyor. Yoksa 3. parti bir uygulama vb. var mı? Bende de 5087s VIA var da.

RGB'ler sadece FN + \ ile mi değişiyor. Yoksa 3. parti bir uygulama vb. var mı? Bende de 5087s VIA var da.
Tarayıcıdan VIA uygulamasıyla değişiyor. Bilgisayara bir şey yüklenmiyor.

Teşekkürler @AdaBagcibasi. Bu model ile AKKO MONSGEEK M1 V5 arasındaki fark nedir? Sizin incelemenizdeki ürünün sonunda SP var. Bir de SP olmayan modeli var ücreti bir tık daha pahalı.

Teşekkürler @AdaBagcibasi. Bu model ile AKKO MONSGEEK M1 V5 arasındaki fark nedir? Sizin incelemenizdeki ürünün sonunda SP var. Bir de SP olmayan modeli var ücreti bir tık daha pahalı.
Bana sormamışsınız ama ben cevaplayayım, Side printed açılımı SP'nin. Muhtemelen öbür model de Contour Lines modelidir. Keycapslerin deseniyle alakalı. Bir de Contour Lines modeli VIA desteğine sahip değil. MonsGeek'in kendi yazılımını kullanıyor. Aynı zamanda Contour Lines modeli linear switch kullanıyor. Ben de Contour Lines ile SP arasında kalmıştım VIA desteği sebebiyle ve fiyat farkından dolayı SP aldım. Ama doğruyu söylemeliyim ki VIA'yı sadece 2-3 dakika kullanıp sildim. Yine de şu an alacak olsam SP modelini alırım tactile switch hoşuma gitmeye başladı.

Teşekkürler hocam ben de sp modelini almayı düşünüyorum aslında. Side print olması, switchlerin farkı ve yazılım desteği aradaki bu fiyat farkına değmez bence. Zaten dediginiz gibi klavye için yazılımını kullanacağımı hiç zannetmiyorum. Fakat Gaming Gen'de yorumlara baktığımda daha yeni üründe çift basma sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm. Driver güncelleyerek büyük oranda cozmusler fakat hala ufak tefek devam ediyormuş yani. Bu kadar para vermişken sıfır üründe böyle bir sorun yaşarsam can sıkıcı olur. Zaten TR piyasasındaki klavyelere baktığımda markalar farklı fakat ürünler hep birbirinin aynısı ve Çin malı ve hepsinde bu sorun yaşandığını gördüm kullanıcı yorumlarına baktığımda. Alacak klavye bulamıyorum resmen şaka gibi.

Ben de önyargılıydım biraz bu tür markalara ama fazlasıyla memnunum şu anda. Hatta sistemimdeki tüm parçaları dahil edince en çok parasını hak ettiğini düşündüğüm ekipmanım klavyemdir. Bende de çift basma sorunu oldu aşağı yön tuşunda kendi kendine düzeldi. Onun dışında çift basma sorunu yaşamadım. Bu çift basma sorunu Çinli markalara özel değil. Asus'un NX RED switchli Azoth klavyesinde falan da oluyordu. Yani fiyatına göre fazlasıyla iyi bir klavye bence ama karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…