Aklınıza gelen en garip sorular

+ Kanka sen ne okuyorsun?
- Bilgisayar Programcılığı okuyorum kanka.
+ Feysbuk patlatmayı biliyon mu ?
- Bi bitmediniz

hqdefault.jpg

Kısa kıyafet kavgaları neden var? O zaman, zaman makinesini icat edelim ve kıyafeti icat edeni öldürelim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz fazla saçma olabilir ama bir zamanlar aklıma takılmıştı :D

İnsan hayal gücünde yeni bir renk hayal edemiyor. Görmediği veya var olmadığı için. O zaman filmlerdeki veya çizgi filmlerdeki canavarları, süper kahramanları nasıl hayal edip yaratabildi? Geçmişte bunları görmüş olma ihtimallerini düşünmüyor değilim :)

İnandığınız tanrı, insan gibi kendini sorguluyor mu acaba? Ben neyim? Neden varım? Amacım ne? gibi sorular soruyor mu kendi kendine? Yoksa zaten hepsini bildiği için bunları sormuyor mu?
Peki tüm cevapları biliyorsa, kendi var oluşu ve amacını da biliyor demektir.
Amacı nedir?
İşte burası çok kritik...
Bir amacı var mı?
Neden kritik dedim, çünkü iki seçenek de çok sıkıntılı. Yani amacı varsa bir sıkıntı, amacı yoksa başka bir sıkıntı.
Hadi gelin de çıkın işin içinden. Sonra da tanrının varlığı hakkında mantıklı bir açıklama bulun. Zor... Çok zor...

Biraz fazla saçma olabilir ama bir zamanlar aklıma takılmıştı :D

İnsan hayal gücünde yeni bir renk hayal edemiyor. Görmediği veya var olmadığı için. O zaman filmlerdeki veya çizgi filmlerdeki canavarları, süper kahramanları nasıl hayal edip yaratabildi? Geçmişte bunları görmüş olma ihtimallerini düşünmüyor değilim :)
Şöyle;

Gerçekte görmüş olduklarını kafalarında birleştiriyorlar. Örnek vermek gerekirse;

Korkutucu bir karakter çizmek isteyen birisi, korkunç olarak algıladıklarını kafasında birleştirir. Uzun keskin dişler, bembeyaz gözler, farklı ten renkleri vs. Ya da süper kahraman için bir kostüm, ardından insanı neredeyse yenilmez kılabilecek özellikler. Gözlerden lazer çıkması gibi. Kişi lazer silahı görür, silahın gücünü görür, ve kafasındaki karaktere bir özellik olarak ekler. Ya da uçmak. Kuşları görür ve bunu insana uyarlar. Ama renk konusu tamamen farklı bir şey. Renk konusu ile bu konu her ne kadar uyumlu gibi gelse de çok farklı konular.
İnandığınız tanrı, insan gibi kendini sorguluyor mu acaba? Ben neyim? Neden varım? Amacım ne? gibi sorular soruyor mu kendi kendine? Yoksa zaten hepsini bildiği için bunları sormuyor mu?
Peki tüm cevapları biliyorsa, kendi var oluşu ve amacını da biliyor demektir.
Amacı nedir?
İşte burası çok kritik...
Bir amacı var mı?
Neden kritik dedim, çünkü iki seçenek de çok sıkıntılı. Yani amacı varsa bir sıkıntı, amacı yoksa başka bir sıkıntı.
Hadi gelin de çıkın işin içinden. Sonra da tanrının varlığı hakkında mantıklı bir açıklama bulun. Zor... Çok zor...
İnandığımız tanrı insan gibi değil. Çok daha üst düzey bir varlık. Bunu ne ben açıklayabilirim, ne de sen anlayabilirsin. Biz kapasitemizin yettiği kadar düşünebiliyoruz, ve bu kapasiteyi verenin de Allah olduğuna inandığım için sınırlayanın da Allah olduğuna inanıyorum. O yüzden bu kadar derin konuları algılayamıyoruz.

Eger pinokya "Birazdan burnum uzayacak." derse yalan soylemis olur. Yalan soylemis oldugundan burnu uzar o zaman dogru soylemis olur?
Icinden cikabilene helal olsun 3 gundur uzerinde dusunuyorum.
Başta yalan söylüyor. Burnu uzamaya başlıyor, ama daha sonra doğru söylediği ortaya çıkıyor. O yüzden burnu tekrar kısalıyor.
Anladın sen. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı