Akrabalık yolu ile ABD vatandaşı olunabilir mi?

450909

Hectopat
Makaleler
2
Merhabalar.
Öz amcam (babamın kardeşi) ve ailesi, hem Türkiye hem ABD vatandaşılar. Akrabalık yolu ile vatandaşlık alma diye bir şey varmış. Yapılabiliyor mu?

Akrabalık yolu ile vatandaşlık alamazsınız. Aslında alırsınız ama dolaylı yoldan. Vize için size referans olurlar. ABD'ye gidip 5 yıl kesintisiz ikamet edersiniz ve vatandaşlık alırsınız. Yani direkt vatandaşlık diye bir şey mümkün değil. Varsa 500 bin dolarınız o zaman 3 ayda vatandaş olursunuz.

Akrabalık yolu ile vatandaşlık alamazsınız. Aslında alırsınız ama dolaylı yoldan. Vize için size referans olurlar. ABD'ye gidip 5 yıl kesintisiz ikamet edersiniz ve vatandaşlık alırsınız. Yani direkt vatandaşlık diye bir şey mümkün değil. Varsa 500 bin dolarınız o zaman 3 ayda vatandaş olursunuz.
Efendim aslında vatandaşlıktan kastım, pardon yanlış cümle kurmuşum; orada oturma ve çalışma hakkı. Ne dersiniz?

1nci derece akraba, Anne-Baba, 18 yasin altindaki kardes'e bir vatandas Green Card cikarttirabilir. Ama kardes evlenmisse, bosanmis olsa bile, alamaz. 2nci derece akraba'ya kesinlikle vatandaslik verilmez.
Efendim aslında vatandaşlıktan kastım, pardon yanlış cümle kurmuşum; orada oturma ve çalışma hakkı. Ne dersiniz?
Bu da olmaz. Green Card size sadece oturma ve calisma hakki verir.. O yuzden bakiniz, onceki aciklamam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı