Akülü araba güç ışığı yanıyor araba çalışmıyor

Katılım
10 Aralık 2019
Mesajlar
2.123
Çözümler
33
Oğlumun akülü arabasının güç ışığı yanıyor ancak araba genelde çalışmıyor. Nadiren çalıştığı oluyor. Herhangi bir müdahale yapmamama rağmen bir çalışıyor bir çalışmıyor ama genelde çalışmıyor. Daha önce anakart arızası vardı. Pedalına bastığımda "tık" sesi alıyordum. Sorunun anakartta olduğu bildirildi ve yenisi gönderildi. Yeni anakartı kullandıktan bir gün sonra ilk başta bahsettiğim problem oluştu. Sigortada mı sorun var aküde mi sorun var anlamadım. Güç ışığı basınca yanıyor. Sorun aküde mi sigortada mı? Ya da anakarta takılan soketlerde midir? Anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
 

Merhaba. Hocam, tık sesiyle harekete geçmeyen arabanın elektrik motorlarıyla ilgili olarak akünün/akülerin şarj alabilme kapasitesiyle ilgili iç sıkıntı bulunabilir. 6 voltluk veya 12 voltluk kurşun-asit akünün şarjlı (dolu) durumda iken 6.30 ve 12.60 voltu avometrenin DC skalasındayken okuyup görebilmeniz lazımdır. 6.00 ve 12.10 volt DC avometreyle okunuyorsa motorun dönmemesi normaldir, akü şarjı düşüktür veya akü gözlerinde kısmen bir iç sıkıntı olabilir. Yalnız başına akü kutup başı gerilimi ölçümü akünün genel sağlığı hakkında % 100 net durum bilgisini bize veremese bile genel sağlık durumu hakkında çok kabaca fikri verebilir. Bağlantılarla veya anahtarlamayla ilgili sıkıntı olabileceğini sanmıyorum, bu durumda cızırtı, ark sesi, vb. duyulup tık sesi doğrudan duyulamazdı şeklinde düşünüyorum.

Yine de aküden motora kadar giden tüm elektrik ara bağlantı kablolarını, noktalarını, vb. iyice kontrol edin, gevşeklik varsa giderin. Akülerde içten şarj alma sıkıntısı veya gözlerinde sıkıntı bulunuyorsa aküyü yenisiyle değiştirme veya linkteki gibi bir cihazla desülfizatör (yenileştirme) işlemi gerekir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı