Alacaklı internet kafe sahibine karşı nasıl davranılır?

Hocam 20 liralık bir borcu da ödersiniz hani durumunuz ne kadar kötü olursa olsun. Ödeyin ve konuyu kapatın herifle. Adamın hakkıdır parası.

Biliyorum bende isterdim ilk günden ödemeyi zaten ama ne yapayım elime hiç para geçmedi ailemin durumu yok bana hiç harçlık para bile vermiyorlar keşke arkadaşım olsa ondan isterdim hiç arkadaşım yok çok içine kapanık biriyim kekemeyim hiç evden dışarı çıkmıyorum dershane Haziran'da tatil oldu o zmaandan beri evdeyim dışarıda bir şeyler yapmak istesem hem arkadaşım yok hem de durumumuz yok bu yüzden evdeyim hep.

20 lira ile adamın dükkanı batmadı. Adamın hakkı ama ayıp etmiş.
Hocam bazen çıkıyor böyle tipler sen borcunu kapatmaya çalış hak geçmesin en azından. Bir daha da o dukkana ugrama birisi bana böyle bir şey yapsa ben o dükkanın önünden geçmem. Seni hoş görse belki arkadaşlarına da tavsiye edecektin kafeyi bir sonraki gidişinde para da olurdu elinde ekstradan müşteri kazandırırdın adama. Dediğim gibi borcunu ödemeye çalış bir daha da o dükkanın önünden bile geçme böyle esnaf olmaz. Böyle yaparsa fazla işlemez o dükkan diye düşünüyorum bizim milletimiz böyle şeylere takar bence.

Adam hakli. 30 TL hicte odenemeyecek birsey degil. Illaki elinize gecmistir. Yaptiginiz yanlis, eger gercekten durumun yoksa gidip adama soyleseydin ozur dileseydin.
Haklısınız sadece telefonumu rehin almakla kalmadı bana çantanıda burada bırak telefonunla birlikte dedi.
Bunda da hakli. Sonuc olarak onun gelir kaynagi ve siz cebinizde 10 TL olmasina ragmen 40 TL kadar oynamissiniz. Birkac TL eksik olmasini kabul ederdi ama buyuk bi miktar eksik var ortada adami aptal yerine koymussun. O anki sinirle bunu demesi normal.
Hocam bazen çıkıyor böyle tipler sen borcunu kapatmaya çalış hak geçmesin en azından. Bir daha da o dukkana ugrama birisi bana böyle bir şey yapsa ben o dükkanın önünden geçmem. Seni hoş görse belki arkadaşlarına da tavsiye edecektin kafeyi bir sonraki gidişinde para da olurdu elinde ekstradan müşteri kazandırırdın adama. Dediğim gibi borcunu ödemeye çalış bir daha da o dükkanın önünden bile geçme böyle esnaf olmaz. Böyle yaparsa fazla işlemez o dükkan diye düşünüyorum bizim milletimiz böyle şeylere takar bence.
Adami rahatsiz eden durumun cebinde 10 TL parasi olmasini bildigi halde gidip 40 TL’lik oynamasi.

Hocam herkes boyle yapsa bu adam nasil kazansin.
Hocam sen de haklısın da böyle vakalar çok nadir olur. Adamın kafesi işlek bir yerdeyse kim bilir günde kaç kişi uğruyordur oraya. Şahsen bi 20 lira için ben kimsenin telefonunu çantasını rehin almam. Biraz halden anlamak lazım ama sen de haklısın hak veriyorum sana da. O borcu tabii ki ödemeli 20 lira bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı