Alan Rickman Bugün Hayata Veda Etti (Severus Snape)

Makaleler
24
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisliği
Ciddi ciddi gerçekten çok üzüldüm. Filmi ve kitap serisini bitirmiş biri olarak. Harry Potter'da rolünü mükemmel derecede canlandırdı. Karakterine hayat verdi. Ölümü şahsen seven birisi olarak üzdü. :cry::(

48e6d4fb6000c53289dc842cdd2114aaa05b0bd4e094b4b47b429089f0c5ca2c.jpg

The Guardian'a bugün düşen bir haber tüm internet dünyasını karıştırdı. Severus Snape rolüyle tüm Harry Potter hayranlarının gönlünü kazanan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Alan Rickman hayatını kaybetti. 69 yaşındaki oyuncunun uzun süredir kanser savaştığı ve bu savaşı geçtiğimiz gün kaybettiği ailesi tarafından da doğrulandı.

The Guardian'ın haberinin ardından, diğer birkaç büyük gazete ve internet sitesi ölüm haberini doğruladılar. Hatta Wikipedia aktörün doğum tarihinin yanına, ölüm tarihini de ekledi.

Şu sıralar büyük sanatçılar dünyadan birer birer göçüyorlar. Die Hard ile ünlenen, Harry Potter'da mest eden Alan Rickman yeri dolmayacak, büyük bir oyuncuydu.

Alıntı: Büyük aktör Alan Rickman 69 yaşında hayatını kaybetti! - Sinema - Merlin'in Kazanı

severus snape dead.png

Harry Potter sayfası: Güvenlik Kontrolü Gerekli

Vikipedi: Alan Rickman - Vikipedi

severus 22.png

Ian McKellen: Güvenlik Kontrolü Gerekli

severus 1.png

Emma Watson : Güvenlik Kontrolü Gerekli

Son düzenleme:
Ben Dumbledore'u en iyi adam sanardım. Meğer Snape'miş. Dumbledore p...engin tekiymiş. Rahat uyu Snape.

Yapılması gerekeni duygularını kullanmadan söylüyor sadece ama bu onu kötü yapmaz. Ciddi ciddi kurbanlık koyun misali besliyor, seviyor ama bu yolda Harry Potter'a inanmayı seçiyor ve fedakarlıklar yapıyor. En başından beri seven kişi ise Snape ve bunu bize hiç belli etmiyor. Dumbledore iyi bir karakter bazı bilinmeyen tarafları var tabi...

Bu tür durumlarda ben şunu söylüyorum. Bunlar her zaman yazarın elinde olan şeyler. Şu an yazar istese Voldemort aslında iyi bir adamdı bunları yapmaya zorlandıdan veya herhangi bir hikaye ile bir yürür. Olur sana Voldemort iyi adam. :) Aynı şey gibi düşünün... Kaptan Amerika aslında Hydra'nın adamıymış denildi ya... Al işte sana yazarın kaleminin gücü.

İşte bu notada ben yazarların beni kontrol etmesine izin vermiyorum. Yarattıkları dünya ve karakterler güzel olabilir. Her şey bittikten sonra devam ettirmeye çalıştırdıklarında o iş olmuyor.

Senden Önce Ben(Me Before You) diye film ve kitap var. Sonra bir baktım '' Senden sonra ben'' çıktı. Ben o kitabı okumam. Senden Önce Ben'de çok güzel bitirdiler ve sen o kızın neler yapabileceğini aklında hayal edip kendi Dünya'nın içinde yaşatabilirsin. Yazarın sonu senin sonun olması gerekmiyor.

Bu noktada Dumbledore içinde aynı şey geçerli. Snape ve Dumbledore kendine özgü fedakarlıklar yaptılar şu ana kadar ve benim gözümde 2 iyi adam. Sadece Snape'i bu zamana kadar tanımayıp sonradan iyi adam olmasını öğrenmemiz şaşırttı ve etkiledi ve bu durumda Dumbledore geri planda kaldı. En son yazar Dumbledora aslında eşcinsel diye açıklama yapmıştı. Orada ben '' Ya bi s**tir git'' dedim açıkçası. Konu ile ne alakası var. Sonradan gelip g*tünden element uydurmanın anlamı ne!

Umarım anlatabilmişimdir kendimi, her noktada yazarın sizi yönlendirmesine izin vermeyin belli bir noktadan sonra karakterler sizin dünyanızın içinde yaşamaya devam etsin. :)

Ben kitap serisini bitirdim. Orada:
Dumbledore öldükten sonra bile müdür odasında ki tablosundan yardım ediyordu.

Son düzenleme:
Yapılması gerekeni duygularını kullanmadan söylüyor sadece ama bu onu kötü yapmaz. Ciddi ciddi kurbanlık koyun misali besliyor, seviyor ama bu yolda Harry Potter'a inanmayı seçiyor ve fedakarlıklar yapıyor. En başından beri seven kişi ise Snape ve bunu bize hiç belli etmiyor. Dumbledore iyi bir karakter bazı bilinmeyen tarafları var tabi...

Bu tür durumlarda ben şunu söylüyorum. Bunlar her zaman yazarın elinde olan şeyler. Şu an yazar istese Voldemort aslında iyi bir adamdı bunları yapmaya zorlandıdan veya herhangi bir hikaye ile bir yürür. Olur sana Voldemort iyi adam. :) Aynı şey gibi düşünün... Kaptan Amerika aslında Hydra'nın adamıymış denildi ya... Al işte sana yazarın kaleminin gücü.

İşte bu notada ben yazarların beni kontrol etmesine izin vermiyorum. Yarattıkları dünya ve karakterler güzel olabilir. Her şey bittikten sonra devam ettirmeye çalıştırdıklarında o iş olmuyor.

Senden Önce Ben(Me Before You) diye film ve kitap var. Sonra bir baktım '' Senden sonra ben'' çıktı. Ben o kitabı okumam. Senden Önce Ben'de çok güzel bitirdiler ve sen o kızın neler yapabileceğini aklında hayal edip kendi Dünya'nın içinde yaşatabilirsin. Yazarın sonu senin sonun olması gerekmiyor.

Bu noktada Dumbledore içinde aynı şey geçerli. Snape ve Dumbledore kendine özgü fedakarlıklar yaptılar şu ana kadar ve benim gözümde 2 iyi adam. Sadece Snape'i bu zamana kadar tanımayıp sonradan iyi adam olmasını öğrenmemiz şaşırttı ve etkiledi ve bu durumda Dumbledore geri planda kaldı. En son yazar Dumbledora aslında eşcinsel diye açıklama yapmıştı. Orada ben '' Ya bi s**tir git'' dedim açıkçası. Konu ile ne alakası var. Sonradan gelip g*tünden element uydurmanın anlamı ne!

Umarım anlatabilmişimdir kendimi, her noktada yazarın sizi yönlendirmesine izin vermeyin belli bir noktadan sonra karakterler sizin dünyanızın içinde yaşamaya devam etsin. :)

Ben kitap serisini bitirdim. Orada:
Dumbledore öldükten sonra bile müdür odasında ki tablosundan yardım ediyordu.
Snape, Harry Potter'ı hem seviyor hem de birazcık sevmiyordu... Çünkü, Harry Potter'ın annesi Snape'in sevdiği kadındı ama babası başka olduğu için biraz ondan sevmiyordu. Tabi Snape kara büyüye bu kadar kafayı takmamış olsaydı Harry Potter'ın annesinin Snape'i tercih edeceğine dair teorilerde var...

Alnındaki işaretten dolayı hep Harry'nin yok edilmesi gerektiğine inanıyordu. Ben fikrimin arkasındayım.
Harry Potter bir hortkuluktu ve bir yere kadar Voldemort'un ölmesi için tüm hortkulukların yok edilmesi gerektiğini bizde zannediyorduk. Ama öyle çıkmadı... :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı