Alan seçiminde kararsızlık

• Konuyu başlatan CBum
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.213
Makaleler
4
Yer
Alanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 - Anakart: Gigabyte B450M-S2H - Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 6600 - RAM: Adata XPG Gammix 8GB 3200MHz (x2) - SSD: GeIL Zenith R3 High Performance 512GB - HDD: WD Blue 1TB 7200RPM - Kasa: Dark Diamond Pro Mesh - PSU: High Power 500W 80+ Bronze - Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR 165HZ 1 ms

İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Telefon: Samsung Galaxy A52
Merhaba, normalde 11. sınıfın sonuna kadar sayısal sınıfındaydım. Şu an hâlâ sayısaldayım fakat eşit ağırlık seçmeyi düşünüyorum, 12. sınıfa başlayacağım. Sayısalda zorlanıyorum açıkçası, TYT kısmındaki fen kolay ama AYT fen dersleri çok zorluyordu beni. Ben de ümidi kesmişken eşit ağırlık seçmeyi düşündüm. Çok kararsızım, sevdiğim mesleklerin çoğu sayısalda ama eşit ağırlık seçip ilk senemde kazanmak istiyorum. Eşit ağırlıktan girersem hedefim YBS okumak. Size birkaç sorum var:

1- Eşit ağırlık sayısala göre daha az çalışma istiyor ve daha kolay deniyor, doğru mu?

2- Edebiyat dersi çok zor mudur?

3- YBS bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?

4- Eşit ağırlık dersleri görmemiş biri sadece 12. sınıfta görerek düzenli bir çalışmayla iyi bir derece yapabilir mi?

Teşekkürler.

@333365 hocam sizin de fikrinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
1- Eşit ağırlık sayısala göre daha az çalışma istiyor ve daha kolay deniyor, doğru mu?

Matematiği yapabiliyorsan sorun yok.

Hayır.

Bir fikrim yok.

4- Eşit ağırlık dersleri görmemiş biri sadece 12. sınıfta görerek düzenli bir çalışmayla iyi bir derece yapabilir mi?

Matematik yapabilirsen mümkün.

Özel ders seni en üst seviyeye çıkarmaz, iş gene senin çalışmana bakıyor. Biliyorsundur, eşit ağırlık öğrencileri de Sosyal 1 ve Edebiyat kısmını yapıyor. Matematik kısmını adamakıllı yapamadığı için Matematiğin puan getirisi yüksek.

Özel ders seni en üst seviyeye çıkarmaz, iş gene senin çalışmana bakıyor. Biliyorsundur, eşit ağırlık öğrencileri de Sosyal 1 ve Edebiyat kısmını yapıyor. Matematik kısmını adamakıllı yapamadığı için Matematiğin puan getirisi yüksek.
Evet biliyorum. Kendim de çalışacağım tabii ki, dersten derse çalışmakla olmaz farkındayım. Zaten LGS döneminde iyi bir sonuç çıkardım ve çok çalıştım, bu yüzden TYT kısmım çok iyi zaten, sadece biraz pratik yapmam gerekiyor. AYT'yi de halletmeye çalışacağım.

Bir sene mezuna kalmayı düşünüyor musun?

Matematik yapabiliyorsan sorun yok.
Hayır, bu derste test çözerek oturuyor.
Bölümün öğrencilerinden olumlu yorumlar aldım.
Zor değil, edebiyat ve matematik üzerinde durman gerekiyor.
Diğer dersler ezbere dayalı, tarih-coğrafya-din zor dersler değil ama hafıza istiyor.

Ben senin yerinde olsam Matematiği sıkı tutar, ilk 5 bini hedeflerdim.

Ben senin yerinde olsam Matematiği sıkı tutar, ilk 5 bini hedeflerdim.
Hedefim zaten o civarlarda. Mezuna kalmayla ilgili bir tavsiye verecektiniz sanki hocam arada kaynadı gibi. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı