Alan seçiminde kararsızlık

• Konuyu başlatan CBum
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.210
Matematik yapabiliyorsan sorun yok.

Hayır, bu derste test çözerek oturuyor.

Bölümün öğrencilerinden olumlu yorumlar aldım.

Zor değil, edebiyat ve matematik üzerinde durman gerekiyor.
Diğer dersler ezbere dayalı, tarih-coğrafya-din zor dersler değil ama hafıza istiyor.
Matematik konusunda kendime güveniyorum. Teşekkürler yorumun için. :)

@T21 ben de zaten onu diyorum.
@CBum şimdilik mezunu düşünme de bir sormak istedim sadece. Benim vereceğim tek tavsiye sırf sıralaman tutuyor diye alakasız bölümleri tercih etme.

@T21 ben de zaten onu diyorum.
@CBum şimdilik mezunu düşünme de bir sormak istedim sadece. Benim vereceğim tek tavsiye sırf sıralaman tutuyor diye alakasız bölümleri tercih etme.
Evet, bu doğru. Yıllar önce sırf Hacettepe olduğu için iktisat okuyan amcam şu anki işinden pek de memnun değil. Bence de sırf üniversite adı havalı, veya sıralamam ucu ucuna yetiyor diye istemediğin bir bölümü seçmek saçma.

Matematik konusunda kendime güveniyorum. Teşekkürler yorumun için. :)
Matematik varsa sorun yok.

Edebiyat dersi için de bir tık çalışman ve ezber yapman gerekecek. Şiir-nazım-biçim tarzı sorular keklik sorular, yazar-dönem-eser ezberi de taş çatlasa 15 tane dolu A4 kağıdı eder.

Türkiye'de 3-5 üniversite dışında İİBF bölümlerinden birisini okursan %90 işsizsin.

@333365 YBS bölümü tutturmak git gide zorlaşıyor. 2021 sınavında 15.000 ile alan Marmara Üniversitesi bu yıl 7.000 olmuş YBS için. :(

Sıralama hakkında net bir yorum yapmayacağım, seneden seneye göre değişen bir şey. Her sene sabit kalmıyor.

Türkiye'de 3-5 üniversite dışında İİBF bölümlerinden birisini okursan %90 işsizsin.
Hocam demeyin öyle, korkutuyor insanı. :D Zaten o 3-5 içinde olmayan bir üniversitede İİBF okunmaz, hukuk okurum daha iyi en azından işsiz kalmıyorsun.

Gerçekler acıtır ve üzer, yapacak bir şey yok. Hayal dünyasında da yaşamaya gerek yok. İİBF bölümlerini okuyanların çoğu polislik ya da bekçilik için uğraşıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı