Alan Wake 2'nin Geliştirme ve Pazarlama Bütçesini Henüz Geri Kazanamadığı Bildirildi

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.854
Makaleler
2
Çözümler
90
Yer
Ankara
Remedy'nin oyunları zaten öyle herkesi kendine çeken garanti 10 milyon satan oyunlar değil. 1-2 milyon satış bile başarı sayılıyor.

Olası sebeplere bakalım:
  1. Konsollar için kutulu versiyonu piyasaya sürülmedi. Özellikle Herald of Darkness şarkısıyla da anılan bu oyun eğer soundtrack CD'li bir yalandan Deluxe Edition'ı kutulu olarak piyasaya sürseydi kesinlikle satış artışı olurdu.
  2. PC'de Steam'e çıkış yapmadı. Oyun, Epic Games'in kendi para verip yaptırdığı bir oyun olabilir fakat Epic Games öyle Steam gibi bir platform değil. Yani Steam'e özel çıkan bir oyunu herkes alırken Epic'e özel çıkan bir oyunu ya hiç satın almıyorlar ya da konsola satın alıyorlar. Alan Wake'de öyle Half-Life gibi milletin oynamak için insanların ek uygulama indirmeyi göz ardı etmeyeceği kadar büyük bir oyun değil.
  3. Çıkışında çok güçlü PC istiyordu. Bilgili forum üyeleri birazdan yazacaklarıma laf yapıyor ama yine de yazayım. Bırakın GTX 1000 veya RTX 2000 serisi kartları, RTX 3000 serisi kartlar bile doğru düzgün deneyim alamıyordu. Gerçi RTX 4000 serisi kartın olması bile yetersizdi. 4060TI bile alsanız ideal grafik ayarlarında ideal FPS için Frame Generation şart sayılıyordu. NVIDIA kart pazarlayacağız diye genel kullanıcıyı kendinden uzaklaştırdı.
  4. Spider-Man 2 ile çok yakın tarihte çıktı. Xbox ve PC kullanıcısını etkilemese bile PS kullanıcısını etkilemişti. O dönem Spider-Man 2 ve Alan Wake 2 ile çakışmamak için AC Mirage, Ekim'in ortasından 5 Ekim'e çekilmişti. Alan Wake 2 ise 27 Ekim'e ertelenmişti. Spider-Man 2'yi bitirmek için 7 gün yeterli olsa da oyunlara bir hafta 140 dolar harcamak Amerikalı bile olsanız iyi olmayabiliyor. Tabii Spider-Man 2'nin çok kısa sürede 5-10 milyon satış barajını aşıp adından 1-2 hafta söz ettirmesi sebebiyle ve bu esnada Alan Wake 2 ise RTX 4070'le bile FPS oranına ağlayarak oynuyorsunuz haberleri ile öne çıkınca oyun 1-0 geride başlamıştı.

Haber detayları:
Remedy, ilk çeyrek finansal sonuçları sırasında Alan Wake 2'nin geliştirme ve pazarlama maliyetlerinin tamamını geri kazanmadığını açıkladı.

Gece saatlerinde bir açıklama yapan şirket, Alan Wake 2'nin 2024'ün ilk çeyreği itibariyle "geliştirme ve pazarlama giderlerinin önemli bir kısmını telafi ettiğini", yani henüz kâr elde edemediğini açıkladı. Bununla birlikte Alan Wake 2, 1,3 milyon kopya satarak tüm zamanların en hızlı satan Remedy oyunu oldu.


Haberi görmeme ve hazırlamama sebep olan X kullanıcısı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Resmi Kaynak:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben alan wake hayranı biri olarak 2. Oyunu bitirmek için kendimi çok zorladım ama oyunun sahne ve senaryo saçmalıkları yüzünden oyunu yarıda bıraktım oyun insanı çok yoruyor ve sürekli aynı döngü.
 
Oyun sektöründe sinematik deneyim sunan oyunlara düşmanlık var gibi. İnsanlar biraz daha hızlı tempolu, kafa yormayan oyun oynamak istiyor. Böyle kapsamlı, kaliteli işler tüketilmiyor. Remedy de inatla böyle oyunlar yaptı.
 
Kazanamaz tabii gayet normal. Sıfır optimizasyonla grafikleri basmışsın açık dünya yok bir şey yok yine de hepimizin kartlar süründü. 2020 öncesi eski kartlar zaten oynayamadı. Her şeyin sinematik görsellik kasmak olmadığını ancak batınca anlayacak bu şirketler müstahak.

Bu arada oyunun görselliğide ancak ortalama derim öyle abartılacak bir yanı yok. Bizim millet kaliteli görsellikten sinematik görsellik anladığı için güzel sanıyorlar tabii.
 
Kazanamaz tabii gayet normal. Sıfır optimizasyonla grafikleri basmışsın açık dünya yok bir şey yok yine de hepimizin kartlar süründü. 2020 öncesi eski kartlar zaten oynayamadı. Her şeyin sinematik görsellik kasmak olmadığını ancak batınca anlayacak bu şirketler müstahak.

Bu arada oyunun görselliğide ancak ortalama derim öyle abartılacak bir yanı yok. Bizim millet kaliteli görsellikten sinematik görsellik anladığı için güzel sanıyorlar tabii.
Klasik Remedy hocam. Control'de de benzer bir olay vardı. Görsel olarak bence etkileyici olsa dahi oyunda sanki başka bir şey yok gibiydi, verdiği hissiyat bu.
 
Az satılmasındaki en büyük etmen Steam'e gelmemesi bence.

Alan Wake serisini gözlerinde çok büyütmüşler bence. GTA 5 gibi 150 milyon falan satmasını mı bekliyorlardı.

1,3 milyon da çok az ama. Daha kâr bile edememişler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı