Alaylı yazılımcı olarak güzel yerlere gelinir mi?

Makaleler
49
Üniversite hayatı benim için bitmiştir. 4 yıldır ders görmedim. Unutmadan önce C, C#, Python ve HTML biliyordum. Tekrardan başladım. İyi bir üniversite kazanma ihtimalimde yok. Bu yüzden alaylı yazılımcı olmaya karar verdim. Ama ne kadar doğru? Proje yapsam; şirketler bunu değerlendirir mi? Yoksa "Bunda diploma yok. CV'Sine bile bakma." gibi şeyler söylenir mi?

Ama dersle alakam yok artık. Dün yarım saatimi zorla ders çalıştım. Dün de 6 saat yazılı çalışmışım.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Düşünsene. Bir yerde üniversite mezunu adam var ama en basit kodlamayı bile yapamıyor. Bir yerde de kendini geliştirmiş adam var ama her kodun üstesinden geliyor. Sırf üniversite mezunu diye sen olsan okumuş ama işine yaramayan adamı mı alırdın?

Yazılım diploması olmayan kişiler için uygun bir sektör. Önemli olan portfolio diyebiliriz. Diploma şartı ise şirketten şirkete değişiyor, bazıları tam sizin örnek verdiğiniz gibi düşünürken bazıları ise @AidenPearce hocamızın dediği gibi düşünüyor.

Düşünsene. Bir yerde üniversite mezunu adam var ama en basit kodlamayı bile yapamıyor. Bir yerde de kendini geliştirmiş adam var ama her kodun üstesinden geliyor. Sırf üniversite mezunu diye sen olsan okumuş ama işine yaramayan adamı mı alırdın?
Çok sığ bir düşünce.

Doğru olabilir ama sağlam çabalamak lazım. Çünkü ünideki adam gibi fırsatın yok. Yani network, staj anlamında.

Alaylı arkadaşlarım var. İçlerinde SR. ve Lead olanlar var. 25-30K arası maaş alan birçok alaylı tanıdığım var. Bunlar yazılıma 7-10 sene önce başlamış kişiler. Yaşın kaç bilmiyorum, ne kadar ilerleyebilirsin. Bir risk alman gerekiyor, kendini tamamen bu işe verirsen bence başarabilirsin. Şöyle bir şey de var. Ne üzerine ilerleyeceğin çok önemli. TR. şartlarında her alan değerli değil. Asgari ücret alıp C# yazan var mesela. Çok kolay bir dil olduğu için herkes C# öğrenmeye başlıyor. Günün sonunda çok fazla C# bilen eleman olduğu için senin iş bulabilmen veya güzel bir iş bulabilmen zorlaşıyor. C# öğrenilmez demiyorum, bir dilde çok iyi olursan, illa bir şirket seni kabul eder ve güzel bir işin olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı