Albea 1.2 vs 1.4

Fruko45

Hectopat
Daha fazla  
Iyi günler arkadaşlar. Bir sorum olacak. 1.2 albea 80 HP iken 1.4 nasıl 77HP oluyor? Hangisi daha güclü anlamadim. Bir de arabanın gücunü beygir mi belirler?

80 HP ile 77 HP arasında pek bir fark yok örneğin 1.2 motorla dağa arabanız çok zorlanır 1.4 de ise daha rahat çıkar önerdiğim araba Peugeot 206 albeayla aynı fiyata ve 1.6 modelleri var 1.6 motor çok az yakar ve motor hiç yorulmaz bizim burada yaklaşık 90 derece yokuşu Skoda SuperB 1.6 ile rahatlıkla çıkabiliyorum 1. viteste.

Teknoloji farkı tamamen. 1.4 olanın çok az tork avantajı var sadece ama yakıt ve beygir olarak 1.2 daha avantajlı. Valf sayısı, sıkıştırma oranı, yakıt besleme sistemi gibi farkları var. 1.4 olanların yakıt beslemesi beladır mesela 1.2'ye göre. Vergi, güncellik, kafa rahatlığı konusunda ben 1.2 tercih ederdim.

80 HP ile 77 HP arasında pek bir fark yok örneğin 1.2 motorla dağa arabanız çok zorlanır 1.4 de ise daha rahat çıkar önerdiğim araba Peugeot 206 albeayla aynı fiyata ve 1.6 modelleri var 1.6 motor çok az yakar ve motor hiç yorulmaz bizim burada yaklaşık 90 derece yokuşu Skoda SuperB 1.6 ile rahatlıkla çıkabiliyorum 1. viteste.

90 derecemi ne yaptınız hocam | neredeyse böyle bir bayırdan bahsediyorsunuz.

Hocam 90 derece dik üçgen oluyor sanki.

Bizim burası köy be hocam.
Şaka olsun. Zorlamayın. :D 90 derecenin anlamını bilin.

köy.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı