Anakartın bu galiba.
Gigabyte A520M-K V2.
Eki Görüntüle 1899042
2 tane fan girişi var biri CPU öbürü SYS.
Evet SYS fan boşta CPU_FAN da 214-XT hava soğutucu takılı SYS fana çoklayıcı taksam iş görür mü?
Anakartın bu galiba.
Gigabyte A520M-K V2.
Eki Görüntüle 1899042
2 tane fan girişi var biri CPU öbürü SYS.
Görür ama tek çıkıştan hepsini almanızı tavsiye etmem, PSU takın garanti olsun ama yok derseniz 3 fan ile bişey olmaz, fanlar 3,6v tüketiyor ise 12v çıkış ile sıkıntı yaşamazsınız.Evet SYS fan boşta CPU_FAN da 214-XT hava soğutucu takılı SYS fana çoklayıcı taksam iş görür mü?
Görür ama tek çıkıştan hepsini almanızı tavsiye etmem, PSU takın garanti olsun ama yok derseniz 3 fan ile bir şey olmaz, fanlar 3, 6V tüketiyor ise 12v çıkış ile sıkıntı yaşamazsınız.
![]()
Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) | Teknobiyotik
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Kasanızdaki tüm fanları otomatik devirli olarak kullanabilmeniz için Akasa'dan Beşli PWM kablosu Kasanız İçin Otomatik Fan Kontrolü! Akasa tek bir PWM çoklayıcı ile kasanızdaki fanların tümünün devir hızını kontrol...www.teknobiyotik.com
Son olarak bir şey soracağım benim fanlarım 12v çoklayıcıyı anakarta taksam ve 4 tane fan taksam sorun olur mu yoksa Molex ile güç kaynağından mı yapayım ve ben bunları taktigimda fanların ışıkları yanacak mı bir de fan çoklayıcı alırken 12watt gibi bir şey yazması lazım mı?
Hocam gücü Molex'ten alıyor fanların hız kontrolünü yapabilmeniz için anakart bağlantısı koymuşlar tek fan portundan 5 tane çıkış almak doğru değil zaten anakarta zarar vermemesi için yapmışlar sadece Molex takarsan kontrol edemezsin anakarta PIN'i bağlarsan fanların hızını da görebilirsin zaten 4pin anakart bağlantısından ilk 2 güç pinlerini yapmamışlar sadece kontrol için o pin.
Gençer bana 4 pin çoklayıcı gönderecekmiş hocam. Çoklayıcı gelince 3 ön fan + 1 egzoz fanı bağlarsam sizce ağır gelir mi? PSU’ya nasıl bağlarım bilmiyorum hiç.Hocam gücü Molex'ten alıyor fanların hız kontrolünü yapabilmeniz için anakart bağlantısı koymuşlar tek fan portundan 5 tane çıkış almak doğru değil zaten anakarta zarar vermemesi için yapmışlar sadece Molex takarsan kontrol edemezsin anakarta PIN'i bağlarsan fanların hızını da görebilirsin zaten 4pin anakart bağlantısından ilk 2 güç pinlerini yapmamışlar sadece kontrol için o pin
Gençer bana 4 pin çoklayıcı gönderecekmiş hocam. Çoklayıcı gelince 3 ön fan + 1 egzoz fanı bağlarsam sizce ağır gelir mi? PSU'ya nasıl bağlarım bilmiyorum hiç.
@Veigor7 hocam müşteri hizmetlerine yazarsanız site üzerinden çoklayıcı göndereceklermiş.
O molex ve anakart pininin ikisini de bağla yani hem anakarta zarar vermeyen hem de kontrol edilebilen bir çoklayıcı iyi düşünülmüş.Hocam yani ne yapmam gerekiyor pek anlamadım kusura bakmayın.
Bir anakart pinine birden fazla bağlamak çok da sağlıklı değil molex çoklayıcısı ise sorun olmaz bu çoklayıcı 3 veya 4 pinler için eğer molex ise zaten çoklayıcıya gerek kalmıyor doğrudan birbirine bağlanabiliyor.Gençer bana 4 pin çoklayıcı gönderecekmiş hocam. Çoklayıcı gelince 3 ön fan + 1 egzoz fanı bağlarsam sizce ağır gelir mi? PSU’ya nasıl bağlarım bilmiyorum hiç.
@Veigor7 hocam müşteri hizmetlerine yazarsanız site üzerinden çoklayıcı göndereceklermiş
O Molex ve anakart pininin ikisini de bağla yani hem anakarta zarar vermeyen hem de kontrol edilebilen bir çoklayıcı iyi düşünülmüş.
Bir anakart pinine birden fazla bağlamak çok da sağlıklı değil Molex çoklayıcısı ise sorun olmaz bu çoklayıcı 3 veya 4 pinler için eğer Molex ise zaten çoklayıcıya gerek kalmıyor doğrudan birbirine bağlanabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.