Alerji için ne yapılmalı?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, benim kedi-köpek tüylerine ve böyle bahar zamanı ortaya çıkan polenlere karşı alerjim var. Bu genellikle her sene oluyor ama bu sene çok fena oluyor. 1-2 gündür başladı, burnum dakika başı akıyor, gözlerim kızarıyor ve kaşınıyor. Bu bayağı olmaya başladı. Artık burnumu silmekten kenarları acıyor. Okuduğum okulun da etrafı otlak, hep ot var. Acaba bu alerjiyi arttırmış olabilir mi? Alerjimi gidermek için ne yapmalıyım? Ya da bu sizce alerjiden mi oluyordur?

Doktora gidip (mümkünse eğitim ve araştırma hastanesi) alerji testi yaptırın. Alerjiniz varsa doktor alerji ilacı yazacaktır. Başka pek yapabilecek bir şey yok.
Zaten alerjimin olduğunu test yaptırıp anladık. Zamanında bir şey yazdı ama hatırlamıyorum. Normalde bu kadar ağır olmuyordu.

Tamam işte alerji varsa ilaç almanız gerekir. Başka ne gibi bir çözüm bekliyorsunuz :)

İlacın adını hatırlamıyorum. Tekrar test gerekir mi?

İlacın adını hatırlamıyorum. Tekrar test gerekir mi?
Sistemde gözüküyordur muhtemelen, yine de yaşınıza bağlı ilacın dozunu vs. değiştirebilir. Tekrar test isteyeceğini sanmıyorum ama ilacı gidip yazdırmanız gerek. Aile hekiminiz de yazabilir belki.

Yaşın 18 ve üstüyse Kbb'ye gitmelisin değilse çocuk polikinliğine. Doktor sana soracak ne zamandan beri var falan diye sonra ağzına bakacak ve ilaç yazacak. Genelde nazoster ve 1-2 hap yazıyorlar ama bende etkili olmadı bunlar. Ben önce çocuk polikinliğine gittim etkili olmadı sonra Kbb'ye gittim oradaki doktor başka bir hap yazdı o hapları aldıktan sonra düzeldim eskiden burnum akmayan gün yoktu şimdi hiç akmıyor.

Düzeltme: 18 yaş mevzusu yoktu sanırım, alerji olduğum sırada bir kez daha başka bir sebepten dolayı hastaneye gitmiştim 18 yaşımda olmam gerektiğini söylemişlerdi hangisinde gerektiğini hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı