Alfa erkek ne demek?

Sosyal medyada alfa erkek= Ergenlerin özendikleri, olmak isteyip de asla olamayacakları erkek tipi.
Belli başlı özellikleri:
Kaslı, zengin, tehlikeli, saygın, çapkın, havalı, baskın, maskülen, dominant vb.

Gerçekte alfa erkek= Ergenlerin, ergenlik çağından sonra olmak isteyip de asla olamayacakları erkek tipi.
Belli başlı özellikleri:
Saygılı, bilgili, onurlu, gururlu, şerefli, haysiyetli, ailesi ve ülkesi için gayret gösteren, fedakar, namuslu, donanımlı vb.

Alfa kelimesine neden bu kadar kuruldunuz anlam veremedim. Her sosyal medya akımının şarkıların ve kelimelerin içini boşaltmasına izin verip direkt yerecekseniz çok işimiz var. Uzaklaşın biraz. Sosyal medya akımları kelime haznelerinizi ve Spotify listelerinizi bu kadar olumsuz etkilememeli.

Alfa ve Beta kavramı yaşamın ilk günlerinden bu yana insanlar ve hayvanlar özelinde daima vardı. Beta erkek girişken olmayan, bilgisi olduğu konuda bile konuşmaya çekinen, özgüvensiz, nerede ne konuşacağını bilmeyen, kendi işini halledemeyen, kitle yönlendiremeyen vb. anlamlara çıkıyor. Alfa ise bunun tam tersi davranarak diğerlerinin yanında üstünlük sağlıyor.

Son düzenleme:
Alfa kelimesine neden bu kadar kuruldunuz anlam veremedim. Her sosyal medya akımının şarkıların ve kelimelerin içini boşaltmasına izin verip direkt yerecekseniz çok işimiz var. Uzaklaşın biraz. Sosyal medya akımları kelime haznelerinizi ve Spotify listelerinizi bu kadar olumsuz etkilememeli.

Alfa ve Beta erkek kavramı yaşamın ilk günlerinden bu yana var. Beta erkek girişken olmayan, bilgisi olduğu konuda bile konuşmaya çekinen, özgüvensiz, nerede ne konuşacağını bilmeyen, kendi işini halledemeyen, kitle yönlendiremeyen vb. anlamlara çıkıyor. Alfa ise bunun tam tersi davranarak diğerlerinin yanında üstünlük sağlıyor.
Katılıyorum. Sonuçta kişilik tipi adlandırmalarından başka bir şey değil bu tür şeyler.

Alfa erkek sözünü sürekli duydum. TikTok'ta alfa videolarını da izledim, ama ben pek fazla bir şey anlamadım, tam olarak alfa erkek kimdir, kimlere alfa erkek diyebiliriz?
Reddit'te canı sıkılan insanların uydurduğu bir akım. Sigma gibi. Cömert, lider ruhlu ve kadınlara yakın olan.

Henüz hayata karışmamış ve hayatı telefonda ve bilgisayarda yaşayanlar norm sayıyor bu saçmalıkları anlaşılan. Bazen ben de karşılaşıyorum. Anlamsız şeyleri, kendince üstünlük ifadesi olduğunu ispatlamaya çalışmak için videolar atıyorlar. Gelişme çağında bir bireyin teknoloji ile etkileşimin karışımı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı