Algoritma öğrenmek gerekli mi?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Ben yazılıma az buz algoritma bilgisi ile giriştim. Önce C# ve yanına Python'u aldım. Ama sadece derste gördüğüm algoritma konusunu okuyup öyle yazılıma giriştim. Şimdi karşıma Murat Yücedağ'ın 10 videoluk algoritma dersi serisi çıktı. 2 saatimi alacak bir video serisi. Üstüne birkaç problem çözersem iyi oturturum diye düşünüyorum ama bir yandan da gerek var mı sorusu akla geliyor.

Sizce algoritma ve akış şemalarını iyi bir şekilde anlamak programlama da kolaylık sağlar mı? İşimi kolaylaştırırsa vakitten ödün verip 1 güne sıkıştırabilirim. Çünkü 3 güne Python sınavım var. Ve sadece sınav için de değil, genel olarak programcılıkta da işime yaramasını istiyorum. Bu konudaki fikrinizi belli ederseniz sevinirim. İyi Sosyaller.

Arkadaşlar merhaba. Ben yazılıma az buz algoritma bilgisi ile giriştim. Önce C# ve yanına Python'u aldım. Ama sadece derste gördüğüm algoritma konusunu okuyup öyle yazılıma giriştim. Şimdi karşıma Murat Yücedağ'ın 10 videoluk algoritma dersi serisi çıktı. 2 saatimi alacak bir video serisi. Üstüne birkaç problem çözersem iyi oturturum diye düşünüyorum ama bir yandan da gerek var mı sorusu akla geliyor.

Sizce algoritma ve akış şemalarını iyi bir şekilde anlamak programlama da kolaylık sağlar mı? İşimi kolaylaştırırsa vakitten ödün verip 1 güne sıkıştırabilirim. Çünkü 3 güne Python sınavım var. Ve sadece sınav için de değil, genel olarak programcılıkta da işime yaramasını istiyorum. Bu konudaki fikrinizi belli ederseniz sevinirim. İyi Sosyaller.
Akis semasi ve algoritmayi ogrenmek kafada olusturmak icin kullanisli olabilir. Algoritmik dusunmek gerekiyor cunku.

Akis semasi ve algoritmayi ogrenmek kafada olusturmak icin kullanisli olabilir. Algoritmik dusunmek gerekiyor cunku.

Algoritmasız 1-2 ay boyunca C# üzerinden bayağı kod yazdım, şu an algoritmik düşüncem artmıştır belki. Ama şimdi sıfırdan algoritma öğrenmek gereksiz olacak diye düşünüyorum nedense.

Algoritmik düşünce kavramı kafada belirli bir süre sonra oturuyor ve artık tamamen kafanızdan algoritma üretip yazılıma dökebiliyorsunuz. Öğrenmek diye bir şey yok, zaman meselesi biraz algoritma.

Evet, belli bir süre yazınca dediğiniz gibi algoritmik düşünce gelişiyor.

Algoritma.... Ne kadar da büyülü bir kelime öyle değil mi? üstelik havalı da.

programladığın herhangi bir programın işlevini gerçekleştirmesi için algoritma yani oluşturulan bir mantık çerçevesi içerisinde hatasız olarak işleyen kod topluluğunun tamamına verilen bir isimlendirme olabilir.

O yüzden programlama sırasında bir algoritma kurmak hem kaçınılmaz oluyor, hem zorunlu oluyor hem de farkında olmadan bir algoritma da üretilmiş oluyor.

Bu konularda fazla kasılmaması gerektiği tarafındayım.

Algoritmasız 1-2 ay boyunca C# üzerinden bayağı kod yazdım, şu an algoritmik düşüncem artmıştır belki. Ama şimdi sıfırdan algoritma öğrenmek gereksiz olacak diye düşünüyorum nedense.
Akis semalarini 6'da ogrendim ve simdi ne ise yaradigini hatirlamiyorum ama onemli olan Algoritmik dusunebilmek. Onun icin de yeterli seviyeye gelmis olabilirsiniz yazabiliyorsaniz.

Evet, belli bir süre yazınca dediğiniz gibi algoritmik düşünce gelişiyor.
Sanırım sizin "algoritma" olarak düşündüğünüz şey, internette sözü geçen bilindik algoritmalar doğrultusunda bir program yapmak veya bunun üzerine temeli kurulmuş bir yazılım üretmek.

Bu kullanımlar açıkçası ne yaptığın, ne yapacağın ile doğrudan ilişkili.

Yaptığınız bir if-else bile karar yapısı oluşturduğundan bir algoritma yapmış oluyorsunuz...

Akis semalarini 6'da ogrendim ve simdi ne ise yaradigini hatirlamiyorum ama onemli olan Algoritmik dusunebilmek. Onun icin de yeterli seviyeye gelmis olabilirsiniz yazabiliyorsaniz.

Algoritmayı bir baştan anlasam belki yaptığım hatalar azalır diye düşünüyorum. Hatta siz bu konuya yazarken ilk videoyu bitirdim bile.

Sanırım sizin "algoritma" olarak düşündüğünüz şey, internette sözü geçen bilindik algoritmalar doğrultusunda bir program yapmak veya bunun üzerine temeli kurulmuş bir yazılım üretmek.

Bu kullanımlar açıkçası ne yaptığın, ne yapacağın ile doğrudan ilişkili.

Yaptığınız bir if-else bile karar yapısı oluşturduğundan bir algoritma yapmış oluyorsunuz...

Yok, internette gördüklerimden öte bir program yazarken programın akış şemasını kafamda kurabilmek istiyorum. Mesela 1 ile 100 arasındaki çift sayıları toplayan bir program yazacağım zaman bir algoritmayı anında kafamdan oluşturmak istiyorum. Ve bu arada belli bir noktadan noktaya doğru sayıların toplamı çarpımı gibi döngü işlemlerini hep taklit ederek yaptım, ve bazı problemlerde halen zorlanıyorum.

Belki akış şemalarına dönsem biraz daha kafam açılır diye düşünüyorum.

Dediğim gibi fazla kasmamaya çalışın. Bilin, uygulamaya çalışın. Yapamasanız dahi "Evet tahmin etmiştim ya" demek, sizi önceki konumunuzdan 1 adım ileri götürecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı