Ali Express'ten i5-2540M işlemci alınır mı?

PC den anlayan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, eski bir laptop elime geçti ve işlemcisi soketli olduğu için yükselme yapmakyı düşünüyorum. Şu anki işlemci i3 2310M, internetten baktım i7 2620 3.4GHz'ye kadar yükseliyor ama ben i5 2540M düşünüyorum belki i7 olanıda yapabilirim. Türkiye'de sarı site hariç bulamadım. Ali Express'den sipariş etsem sıkıntı olur mu?

Hocam bu %60 vergi olayından önce baya ucuza geliyordu Aliexpress'ten işlemciler, ancak şimdi Türkiye'den almak daha mantıklı gibi.

Sarı siteden satan 1 kişi var 1000 TL diyor, yurt dışından normalde 370 küsur vergi ile birlikte 650 ere geliyor. Türkiye'de satan başka yeer yok ama.
Hocam daha geçen i5 3230M işlemcisini kargo dahil 300'e aldım Sahibinden üzerinden. Sizin laptopta 2. nesil işlemci varsa 3. nesil de takabilirsiniz yüksek ihtimal, çünkü soketleri aynı. Ancak AliExpress'ten de getirebilirsiniz tabii.

Hocam daha geçen i5 3230M işlemcisini kargo dahil 300'e aldım sahibinden üzerinden. Sizin laptopta 2. nesil işlemci varsa 3. nesil de takabilirsiniz yüksek ihtimal, çünkü soketleri aynı. Ancak AliExpress'ten de getirebilirsiniz tabii.

Ya sen bilebilir misin acaba hangi işlemciler takıailir diye ben araştırdım tam bulamadım neye bakacağıma, sadece laptop modelini YouTube'a yazdım başka işlemci değiştirenlere, orada gördüm en fazla i7 2620M yazıyordu videoda, yani şöyle diyeyim isterse 4. 5. nesil olsun tabii ki de hangisi en iyisi ise hangisi en performanslı ise onu isterim seninde bildiğin gibi ancak tani anak arta uyumlu mu, ne bileyim dediğin gibi soketler uyumludur 3. nesil ile dedin. HP laptop g6, Hewlett-Packard, F. 15 BIOS, böyle işte acaba dediğin gibi 3. nesil işlemciler olabilir mi?

Ya sen bilebilir misin acaba hangi işlemciler takıailir diye ben araştırdım tam bulamadım neye bakacağıma, sadece laptop modelini YouTube'a yazdım başka işlemci değiştirenlere, orada gördüm en fazla i7 2620M yazıyordu videoda, yani şöyle diyeyim isterse 4. 5. nesil olsun tabii ki de hangisi en iyisi ise hangisi en performanslı ise onu isterim seninde bildiğin gibi ancak tani anak arta uyumlu mu, ne bileyim dediğin gibi soketler uyumludur 3. nesil ile dedin. HP laptop g6, Hewlett-Packard, F. 15 BIOS, böyle işte acaba dediğin gibi 3. nesil işlemciler olabilir mi?
Hocam laptopunun tam modeli ne?
2 ve 3. nesil işlemciler aynı soketi kullanıyor (rPGA988b) bu sebeple de BIOS'un da destekliyorsa 3. nesil de takabilirsiniz. Laptop modelini yaz ben senin için kontrol edeyim.
Ayrıca yüksek ihtimalle destekliyor çünkü başka bir HP Pavilion G6 modeli i5 3. nesil ile piyasaya sürülmüş.

2 ve 3. nesil işlemciler aynı soketi kullanıyor (rpga988b) bu sebeple de BIOS'un da destekliyorsa 3. nesil de takabilirsiniz. Laptop modelini yaz ben senin için kontrol edeyim.
Ayrıca yüksek ihtimalle destekliyor çünkü başka bir HP Pavilion G6 modeli i5 3. nesil ile piyasaya sürülmüş.

Kusura bakma :) modeline nereden bakacağım bildiğim bu işte g6, BIOS'tan ürün numarasından anlaşılır mı, o zmaan kapatım BIOS'tan bakıp geleyim hemen.

2 ve 3. nesil işlemciler aynı soketi kullanıyor (rPGA988b) bu sebeple de BIOS'un da destekliyorsa 3. nesil de takabilirsiniz. Laptop modelini yaz ben senin için kontrol edeyim.
serial number mı product number mı söyliyim

Kusura bakma :) modeline nereden bakacağım bildiğim bu işte g6, BIOS'tan ürün numarasından anlaşılır mı, o zmaan kapatım BIOS'tan bakıp geleyim hemen.
Hocam açıkçası HP marka laptoplara çok da aşina değilim ne yalan söyleyim :D
Ancak piyasada Intel işlemcili HP Pavilion G6'lara baktığımda 3. nesil işlemcili olanları da var. G6 serisi tahminimce aynı anakartı kullanıyordur, bu sebeple de uyumlu olacağını düşünüyorum.
Yine de CPU-Z indirip CPU ve Meinboard sekmesinin fotoğrafını atabilir misin?

serial number mı product number mı söyliyim
Product number.

Hocam açıkçası HP marka laptoplara çok da aşina değilim ne yalan söyleyim :D
Ancak piyasada Intel işlemcili HP Pavilion G6'lara baktığımda 3. nesil işlemcili olanları da var. G6 serisi tahminimce aynı anakartı kullanıyordur, bu sebeple de uyumlu olacağını düşünüyorum.
Yine de CPU-Z indirip CPU ve meinboard sekmesinin fotoğrafını atabilir misin?

Product number.

Atayım bekleyin, :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı