Ali Express'ten i5-2540M işlemci alınır mı?

Anladım. Dediğin oyunlar için zaten fazlasıyla yeterli i5 3230M.Ö sisteme bir SSD taksan, Windows 10 LTSC kursan, bir de 12 GB RAM yapsan bir de güzelinden bir SSD alsan bence mükemmel olur.

Aboo sen neler diyorsun be bal damlıyor resmen, en fazla 4, 4'ten 8 mi yoksa 8, 8'den 16 mı destekliyor. Zaten şu an Windows 7 ve Windows 10 kurulu, 6 GB RAM var, Windows 7 950 MB RAM kullanıyor, bayağı iyi, Windows 10 1.5 GB RAM. Dediğin gibi LTSC tiny Windows 10 deneyebilirim, aklımda var, hatta laptopun CD DVD soket yerine SSD dönüştürücülü soket de var elimde, onu takarsan DVD'yi devre dışı bırakıp, ek olarak 2. SSD de takılıp depolamayı uçurabilirim, aklımda var,

Hocam laptopunuz 8+8 şeklinde 16GB RAM destekliyor. Ayrıca i5 3230M sayesinde 1600 MHz RAM de takabilirsiniz. Ayrıca Windows 10 LTSC 2019 gibi bir sürümle çok hafif bir işletim sistemi kullanabilirsiniz, gerçekten farkı hissettiriyor. Ayrıca sisteme bir SSD alıp eski HDD'nizi de DVD yerine takabilirsiniz elinizdeki aparat ile.

Ayn aklımdaki O, elindekilerin 1333 mü 1600 mü bilmiyorum muhtemelen 1333 RAM, OC olur mu acaba 1333 RAM'ler 1600'e eski laptopta yoksa yeni mi almak gerekir. Bir de sohbetin başlarında BIOS güncelleme için EXE atmışsınız, BIOS'u güncellenen ya açılmazsa PC, şart mı mesela yeni işlemci için, yani denerim güncellemeyi sıkıntı yok ta, yani bilmek için sordum, gerekli mi yoksa olsa daha mı iyi olur, bir de bu laptopun bşosunda çok az seçenek var, Advanced yeri bile yok, güncelleme ile öyle seçenekler gelir mi yoksa, aynı mı kalır?

Hocam öncelikle RAM konusunda OC yapmanızı önermem. OC yapmaya değecek kadar bir fark yok aralarında. Muhtemelen de 1333 MHz RAM vardır laptopunda çünkü i3 2. nesil maks. 1333 destekliyor.
Ayrıca BIOS konusuna gelirsek de açıkçası pek bir fikrim yok. BIOS konusunu biraz daha detaylı araştırmak lazım, HP Pavilion G6 BIOS güncellemesi diye araştırırsanız daha iyi olur.

Ayn bakarım ona ben, bu laptop kenarda 2, 3 yıldır duruyordu, elektrik alıp çalışıyordu sadece ekran gelmiyordu, şimdi sorunsuz hallettim, oradan buradan araştırarak, bir laptop daha var ona yapabilir miyiz acaba senle laptop yine eski bu HP gibi, Lenovo B560 15 küsur yıllık herhalde, içini açtım anakarta kadar baktım böyle seyrettim, ulan dedim senin ne sıkıntın var da açılmıyor diye. Gözüme birkaç şey çarptı, sıkıntısı elektrik almayıp ışıkları bile yanmıyor. İçini açtığımda şarj etmek için ucunu soktuğumuz şarj soketinin anakarta soketle bağlanan kablosunda bşr aşınma fark ettim, sanki kablo yanmış gibi, laptop hep prize takılı kullanılıyordu, açık ve kapalı iken ondan olmuş olabilir dedim. Diğer donanımsal başka bir şey gözüme çarpmadı. Kendi şarj aletiyle prize taktım şarj oluyor mu diye. Batarya prize takılı iken ama ucunu daha laptopa sokmadan, bataryanın üstünde küçük bir ışık var şarj aldığını göstermek için o yeşil olarak yanıyor. Ancak ne zaman ucunu laptopun şarj soketine soktuğum an o ışık kapanıyor. Kendi düşüncem şu, o şarj soketinin kablosu yandı ve taktığımız anda elektrik boşa çıktığı için kısa devre oluyor ve şarj olmamakla beraber bataryanın ışığıda gidiyor, yani batarynın elektriğide kesiliyor. Eğer o soketin kablosunu yenisini değiştirip denersen bir ihtimal aklımdaki çözüm bu, denemeden bilemeyiz tabii ama ilk aklıma bu geldi çözüm, bu laptopunda soketli işlemcisi hatta gördüm içini açınca.

Eğer onu da bi şekilde onarabilirsen yükseltme konusunda yardımcı olabilirim tabi. Sanırım 1. nesil bir işlemciye sahip, bu sebeple yeni takılacak işlemci de 1. nesil olmalı. Ayrıca ona da bi SSD ve RAM yükseltmesi yapılırsa güzel olur, bi de Win10 LTSC

Hahah, çok iyi olur, ama bir sipariş edip bakmam lazım, çalışırsa o işi hallederiz biz

2023 de i3 3110M laptopuma AliExpress'ten i7 3540M işlemci aldım 15 gün de geldi toplam 1300-1500 falan ödemiştim vergilerle.

2023 de i3 3110M laptopuma AliExpress'ten i7 3540M işlemci aldım 15 gün de geldi toplam 1300-1500 falan ödemiştim vergilerle.

Nasıl değdi mi, çünkü biraz pahalı gibi vergilerle,

Hocam size ulaşmak istesem yine nasıl ulaşacağım, buradan yazsam görürs müsünüz, bildirim falan gelmezse gömeniz zor.

Son düzenleme:
Nasıl değdi mi, çünkü biraz pahalı gibi vergilerle,

Hocam size ulaşmak istesem yine nasıl ulaşacağım, buradan yazsam görürs müsünüz, bildirim falan gelmezse gömeniz zor.
Ben sık sık aktif oluyorum hocam burada, yazarsanız geri dönüş yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…