Alibaba.com'dan motor alma

motoperest

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Ben Alibaba.com'dan motor alacağım ve fiyatı 500-550 dolar arası bunun gümrük vs. gibi şeylere takılmadan getirme gibi bir imkanım var mıdır?

Hediye siparişi gibi olaylar varmış öyle yapınca gümrüğe takılmıyormuş diye biliyorum.

Alma, boşuna deneme gibi cevaplar yazmayın lütfen.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.

Ben Alibaba.com'dan motor alacağım ve fiyatı 500-550 dolar arası bunun gümrük vs. gibi şeylere takılmadan getirme gibi bir imkanım var mıdır?

Hediye siparişi gibi olaylar varmış öyle yapınca gümrüğe takılmıyormuş diye biliyorum.

Alma, boşuna deneme gibi cevaplar yazmayın lütfen.

Şimdiden teşekkürler.
Hediye sipariş olarak yollarsan gümrükte takılma ihtimali olur. Edindiğin bilgi yanlış. Hediye sipariş olarak alınca vergi ödemiyorsun. Dolayısıyla gümrükten geçerken, vergi ücreti ödemediğin için takılma ihtimali olur.

Fakat sen ürünü normal olarak alırsan vergi ücretinide ödüyorsun. Böylece gümrükte takılma gibi bir sorunu olmuyor çünkü: Vergi ücretini zaten ödedin. Fakat sen hediye olarak alırsan vergi ücreti ödemiyorsun ve daha ucuza getirmiş oluyorsun.

Hediye sipariş olarak yollarsan gümrükte takılma ihtimali olur. Edindiğin bilgi yanlış. Hediye sipariş olarak alınca vergi ödemiyorsun. Dolayısıyla gümrükten geçerken, vergi ücreti ödemediğin için takılma ihtimali olur.

Fakat sen ürünü normal olarak alırsan vergi ücretinide ödüyorsun. Böylece gümrükte takılma gibi bir sorunu olmuyor çünkü: Vergi ücretini zaten ödedin. Fakat sen hediye olarak alırsan vergi ücreti ödemiyorsun ve daha ucuza getirmiş oluyorsun.

Peki aldım diyelim vergisini falan ödemek için gümrüğe mi gitmem gerekiyor yoksa kapıya falan getiriyorlar mı?

Peki aldım diyelim vergisini falan ödemek için gümrüğe mi gitmem gerekiyor yoksa kapıya falan getiriyorlar mı?
Gümrüğe gitmen gerekir. Gümrük müdürlüğünde ücretini ödersin daha sonra alırsın ürünü.

Gümrüğe gitmen gerekir. Gümrük müdürlüğünde ücretini ödersin daha sonra alırsın ürünü.
Kargo takip numarandan gümrüğe takılıp takılmadığını öğrenirsin. Normalde adresine yazı göndermeleri gerekiyor ama hiç göndermiyorlar :D

Her halükarda senden gümrük ücretini alıcaktır çünkü , motor fiyatı gümrük sınır fiyatını geçiyor. Eğer geçmeseydi gümrüğe takılmazdı ve kapına getirirlerdi birazcık tecrübeliyim :D
Kesinlikle doğru.O motoru vergiyi ödemeden getirtemezsin. Küçük birşey değil ki :D

Alibabadan ben 2017 de 200CC utv almistim Çinli firmalar dürüst 2 ay gibi bir sürede anbarli limana gelmişti motor 7500 TL + 2500 TL lojistik firmaya + 150 dolar da gemi kargo ücreti fakaaaat anbarli ithalat müdürü ve liman müdür yardımcısı ve müşavirler dahil işimi zora sokup motoru alamamam için ellerinden geleni ardına koymadilar. ürünün yasak olmadığını buradan alman çok zor bırak uğraşma devlete kalsın dediler velhasıl o asaladiklari cinlilerden daha da aşağılık pislikler olduklarini resmen kanitladilar gercektende oyleler ilgilenenlerin bilgisine sunulur öyle bir iş yapacağınız zaman yanınızda bir dayıniz olsun ya da anlasabildiginiz bir ithalat firması olsun bilgi iz olsun...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı