Çözüldü Alienware 17 laptopa Monterey kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar. Eskiden beri Hackintosh kurmayı denemek hobi haline geldi ihtiyacım olmasa da. Monterey'in NVIDIA ekran kartı desteği yok diye duymuştum fakat cihaz modelimle araştırdığımda başarılı kurulum yapıp NVIDIA ekran kartının da tanındığı bir post gördüm. Linkte ki gibi kendi cihazıma NVIDIA ekran kartı çalışır şekilde kurmam mümkün mü Dual boot olarak? (Windows+ macOS) bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
Laptop: Alienware 17 R4 i7 6700HQ, GTX 1070, 16 GB RAM.
[SUCCESS] Alienware-17-R4-Dual-GPU-Hackintosh-MacOS Monterey-12.01(Opencore)

Çözüm
Pek sanmıyorum. Muhtemelen bir şekilde Nvidia Web Driver ile çalıştırmayı başarmış ancak zaten ne kadar iyi çalışır kesin değil. Onun dışında GTX 1070, Monterey'de ne yazık ki çalıştırılamaz. İsterseniz iGPU ile de kurulum yapabilirsiniz ancak onun dışında harici ekran kartını tanıtmak pek mümkün değil gibi. Ayrıca GTX 1060 ile GTX 1070 farklı kartlar.
Pek sanmıyorum. Muhtemelen bir şekilde Nvidia Web Driver ile çalıştırmayı başarmış ancak zaten ne kadar iyi çalışır kesin değil. Onun dışında GTX 1070, Monterey'de ne yazık ki çalıştırılamaz. İsterseniz iGPU ile de kurulum yapabilirsiniz ancak onun dışında harici ekran kartını tanıtmak pek mümkün değil gibi. Ayrıca GTX 1060 ile GTX 1070 farklı kartlar.

Çözüm
Post'dan anladığım kadarıyla cihazın grafik kartı modunu Windows üzerinde değiştirme ayarı var ve bu ayar BIOS'la oynadığı için grafik kartı sadece OS'da değil direkt tüm bilgisayarda değişiyor. Eğer böyle ise High Sierra kurabilirsin yazıda yazıldığı gibi. Ancak bu sefer güncellikten mahrum kalırsın. İşlemcinin dahili grafiği ile Monterey kurabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı