Alienware monitör going into standby yazısı geliyor

tufanatasoy

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bilgisayarı açtığımda Alienware marka monitöre önce siyah ekranda going intoto standby tarzı bir hata mesajı geliyor hiçbir şey ellemeyince 10 15 sn sonra ASUS logosu geliyor ve normal şekilde PC açılıyor. Alternatif özellikli sistemler 25 30 saniyede açılıyorken benim monitöre niçin güç geç geliyor olabilir?
Chat'e sorduğumda ise BIOS'ta primary display gibi bir ayar varmış buradan ptg vya PCI-e seçerek monitörün direkt harici GPU'yu görmesini sağlıyormuşuz ben bayağı araştırdım BIOS'ta öyle bir ayarı bulamadım.
Kısa bilgi vereyim BIOS ayarlarım: CSM launch disabled, Fast boot enabled, RAM'ler 6000MHz DOCP tweaker, sistem UEFI.

Hocam araştırma yaptım da power down ayarı varmış sanırım o ayar enabled olmalıymış vs doğru mudur ? Ben de arama kısmına yazınca 3 farklı power down ayarı çıktı.

Dosya Ekleri

• 20250502_161258.jpg
    20250502_161258.jpg
    245,8 KB · Görüntüleme: 15
  • 20250502_161249.jpg
    20250502_161249.jpg
    236,3 KB · Görüntüleme: 17
Hocam araştırma yaptım da Power down ayarı varmış sanırım o ayar enabled olmalıymış vs doğru mudur? Ben de arama kısmına yazınca 3 farklı Power down ayarı çıktı.

Sizin anakartın markasını Gigabyte sanıyordum yanlış görmüşüm. Hepsini enabled yapın bakalım.

Anladım, bu arada Gear down ayarıyla da oynanması lazım galiba hocam. Olmadı hem Gear downı ayarlamaya çalışayım hem de Power down ayarını.

Direkt ayarın olduğu kısma girip ekran görüntüsü atar mısın?

Hocam Power dawn ile ilgili zaten görselde yol dizini vardı ya oradan hepsini enabled yapmıştım. ( power dawnlık bir şey kalmadı ) Fakat Gear dawn mode ayarını bir türlü bulamadım. Bulabilirsem eğer atayım görseli hocam.

Hocam Power dawn ile ilgili zaten görselde yol dizini vardı ya oradan hepsini enabled yapmıştım. ( Power dawnlık bir şey kalmadı ) Fakat Gear dawn mode ayarını bir türlü bulamadım. Bulabilirsem eğer atayım görseli hocam.

BIOS'tan DRAM timing Control kısmını atın.

BIOS'tan DRAM timing Control kısmını atın.
Hocam şöyle ki sistem açılırken siyah ekranda kalmaya başladığı için gear down ayarını aradım ( belki onu da açarsam sistem açılır diye ) fakat yeniden başlatınca bu sefer sistem geldi ve tam da istediğim hızda açıldı. Temennim yarın birgün tekrar siyah ekranda kalmaz ve mavi ekran vermemesi. Olursa tekrardan dram timing sayfasını çekip atayım buraya. Değiştirdiğim ayarlar : power down ayarı enabled, memory context restore : enabled.
Size de çok teşekkür ettim hocam.
2 gün içerisinde bir problem olmazsa çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı