AliExpress hesap devre dışı uyarısı

aseiuzmein

Picopat
Katılım
4 Ekim 2023
Mesajlar
394
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi sosyaller, AliExpress'ten bugün ilk ürüne özel indirim olayını kullanarak 40 TL'lik bir ürün sipariş etmek istedim ama ödeme bilgileri vb girdiğimde siparişi onaylama aşamasında hesabınız devre dışı diyor. Nasıl çözerim?
 
Daha önce başka bir hesabından aynı veya benzer bilgilerle alışveriş yaptıysan eğer sistem otomatik olarka seni yakalamış ve işlemlerini engellemiş olmalı. Genelde yeni hesap açıp sipariş verirken kullandığın tc, kart bilgisi ve adres bilgileri farklı olmalı. Birinden biri aynıysa yakalıyor sistem. Adres konusunda da bir iki noktanın yerini değiştirip SOK. yerine SK. gibi ufak değişiklikler yaparak yırtabiliyorsun mesela. Hatta yeni hesabı aynı bilgisayarda açarken Opera'da VPN açıp yeni hesabı öyle açıp alıveriş yapabilirsin. IP olarak da yakalanmıyordun sanırım bu şekilde.
 
Daha önce başka bir hesabından aynı veya benzer bilgilerle alışveriş yaptıysan eğer sistem otomatik olarka seni yakalamış ve işlemlerini engellemiş olmalı. Genelde yeni hesap açıp sipariş verirken kullandığın T.C., kart bilgisi ve adres bilgileri farklı olmalı. Birinden biri aynıysa yakalıyor sistem. Adres konusunda da bir iki noktanın yerini değiştirip sok. Yerine SK. Gibi ufak değişiklikler yaparak yırtabiliyorsun mesela. Hatta yeni hesabı aynı bilgisayarda açarken Opera'da VPN açıp yeni hesabı öyle açıp alıveriş yapabilirsin. IP olarak da yakalanmıyordun sanırım bu şekilde.

Daha önce hiç alışveriş yapmadım 18 yaşından küçük olmamdan kaynaklı olabilir mi?
 
Tabii ki olabilir. Özellikle gümrük konusunda işlemlerde.
araştırdığım yerlerde yaşın sıkıntı çıkarmayacağı yazıyor sipariş verirken ve hesaba ilk giriş yaparken şu iki hatayı alıyorum
1714672480041.png

1714672518265.jpeg
 

Geri
Yukarı