AliExpress "İstanbul(AVR) Returned from Customs" ne demek?

Eki Görüntüle 908648
Eskişehir üzerinden Ankara'ya gitmiş dediğim gibi, sorun yok merak etmeyin. Alıcı ismi kısmı her zaman bozuk PTT'de. i*** y** yazıyor yani isim yok demek. Gramaj ise kimi zaman doğru kimi zaman yanlış gözüküyor, çok takılmayın. Yanlış ürün gelme ihtimaline karşın paketi açarken üzerindeki takip no. gözükecek şekilde videoya çekerseniz sorunsuzca para iadesi alırsınız.
Teşekkürler. Geçen defa 140 tl ilk ürüne 16 tl vergi ödemiştim.Bu siparişim 96 tl olduğu halde 30 tl vergi gözüküyor. Vergi de çok gözükünce ve ismimi göremeyince paket yanlış diye düşündüm. Evet Ankara’ya gelmiş Eskişehir’den gördüm.
 
Teşekkürler. Geçen defa 140 tl ilk ürüne 16 tl vergi ödemiştim.Bu siparişim 96 tl olduğu halde 30 tl vergi gözüküyor. Vergi de çok gözükünce ve ismimi göremeyince paket yanlış diye düşündüm. Evet Ankara’ya gelmiş Eskişehir’den gördüm.
Vergi olayları gümrük memurlarının inisyatifine ve biraz da keyiflerine bağlı. Normalde paket üzerine kaç dolar değerinde yazıldıysa onun %20'si + 8.8 TL şeklinde vergi kesiliyor.

30 TL vergi çıktığına göre sunum ve damga ücretini (8.8 TL) çıkarıp %100'üne bakarsak (x5) yaklaşık 106 TL'lik bir fiyat üzerinden vergi kesilmiş görünüyor (~$14).
Düşük vergi çıkması için satıcıya mesaj atarak ve sipariş notuna yazarak pakete düşük fiyat yazmalarını isteyebilirsiniz.
 
bu siteye aliexpressteki takip kodunuzu girip aratırsnız daha ayrıntılı bir hareket listesi göreibiliyorsunuz. benim üründe de en son harekette gümrükten iade mesajı vardı ama bu siteden araştırdığımda ürünün dağıtıcıya verildi bilgisine ulaştım.
 
Return from customs , gümrüğe gönderildi inceleme için manasında kullanılıyormuş, yani gümrükte şuan
 
Returned from customs bir kalıptır. Anlamı Gümrükten geçti olur.
Returned from customs yazısı ile bende karşılaştım. Fakat sorun çıksaydı takipte ünlem olurdu. Ürün gümrükten geçmiş anlamına geliyormuş.
 
Son düzenleme:
AliExpress den 18 gün önce sipariş verdim. Ürünleri hala göndermedi satıcı. Üç gün önce Cancelled Shipment yazmış ancak aslında hiç göndermedi. Mesaj attığımda ürünlerden birisinin hala stoklarında olmadığını söyledi. Bu sabah da bilgim dışında bir ürüne anlaşmazlık açılmış satıcı tarafından. Shipping Abnormal yazıyor anlaşmazlık detayında. Şok oldum. Bilgim dışında nasıl anlaşmazlık açılır? Yardım edebilecek var mı aranızda? Satıcı üç kağıtçı, günlerdir oyalıyor ve göndermiyor.
 

Dosya Ekleri

  • 0EC483A8-5161-47A7-94A4-AF603450BC4C.jpeg
    0EC483A8-5161-47A7-94A4-AF603450BC4C.jpeg
    38,6 KB · Görüntüleme: 62

Geri
Yukarı