AliExpress üzerinden toplama bilgisayar almak

Sen ne kadar %30-40 vs üzerinden hesaplasanda oradaki gümrük vergi memurunun eline bakıyorsun. 260 TL'lik ürünüme 286 TL vergi çıkartmışlardı. Yurtdışı alışverişi artık bi tık sıkıntı(vergisi ödeyip almıyorsan).
Hocam ben vergi hesabı yapmıyorum. Aliexpress ödeme yaparken vergisini kesip ödeme alıyor.
1663233232827.png

Bugün 512 GB 2240 m2 SSD sipariş ettim. Aliexpress ile satın almalardaki durumu bir blog halinde açıklarım geldiğinde.

İsterse 16 çekirdekli olsun, 8 senelik bir işlemci günümüzün 4 çekirdeklilerinin gerisinde kalır performans olarak. Çoklu çekirdek güçleri hemen hemen aynı ama tek çekirdekteki fark baya fazla bu da oyunlardaki performansı fazlasıyla etkiler.

Eki Görüntüle 1518094
3100 adamdır zamanında 900Tl idi :(

İsterse 16 çekirdekli olsun, 8 senelik bir işlemci günümüzün 4 çekirdeklilerinin gerisinde kalır performans olarak. Çoklu çekirdek güçleri hemen hemen aynı ama tek çekirdekteki fark baya fazla bu da oyunlardaki performansı fazlasıyla etkiler.

Eki Görüntüle 1518094
Fiyat farkına bakmak lazım, attığınız işlemci sistem kadar ediyor zaten. Benim düşündüğüm nokta ekonomik. En kötü server olarak kullanabileceğim bir makina olur. Şu dönem bir rasberry pi 4 alayım desen yine bu sistem kadar maliyet veriyor.

Fiyat farkına bakmak lazım, attığınız işlemci sistem kadar ediyor zaten. Benim düşündüğüm nokta ekonomik. En kötü server olarak kullanabileceğim bir makina olur. Şu dönem bir rasberry pi 4 alayım desen yine bu sistem kadar maliyet veriyor.
DDR3 sisteme aynı parayı vereceğime DDR4 alırım, daha da performanslı olur. Çin'den gelir mi gelmez mi derdi de olmaz vergi derdi de olmaz. İlla kazıklanacağım diyorsanız da alın yani bana ne :d

Son düzenleme:
DDR3 sisteme aynı parayı vereceğime DDR4 alırım, daha da performanslı olur. Çin'den gelir mi gelmez mi derdi de olmaz vergi derdi de olmaz. İlla kazıklanacağım diyorsanız da alın yani bana ne :d

Hocam sistem DDR4 zaten. Derdim kazıklanmak falan değil merak ettim. Hemde ikinci elden çok aliexpress'e güvenirim yani :d

En azından 15 gün iade şartı var adamların.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı