AliExpress Vergisi nasıl Hesaplanır?

Minimum tutar şu aralar 16 - 17 TL civarı. %20 gümrük vergisi + 11 TL damga falan vergisi eklemen gerekiyor.

Bunun yanında, ÖTV'ye tabii bir ürün aldığında, gümrük vergili fiyatı üzerinden %20 daha vergi kesiliyor.
Kısaca "Size Aliexpress'ten alışveriş yok" dense daha iyi olur. Bu ne arkadaş ya, sinir olmak için birebir.

Saatin üzerine satıcıya rica etmiştim ve 9.99$ etiket yapıştırmıştı. Bu sayede az vergi verdim. Sanırım fiyat az olduğundan memurlar paketi hiç açmamış, incelememiş.

Sahtecilik yaptığın ve yüce devletimizden vergi kaçırdığın için (!) kızgın attım hocam. :)

Ürünün boyutu küçük olduğundan fazla önemli bir şey olacağını düşünmüyorlar, mesela 5000TL'lik tray işlemciye 20TL yazınca sırıtmıyor ama büyük parça değerlidir gözüyle bakılıyor hep. :)

0.01 USD'lik USB çoklayıcıya 15 küsur lira vergi ödedim :D

Onun değeri 0.01 USD değil, AliExpress'in verdiği kuponla o fiyata geliyor. 2 USD civarında fiyatı normalde ama dediğim gibi minimum ücret olduğundan uygun fiyatlı ürünlerde vergi fiyatı ürünün ücretini geçebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı