Aliexpress'te kargo kapıya kadar mı geliyor?

Takipli kargo ile aldığınız sürece sorun yok. Aksi halde ürün elinize hiç ulaşmayabiliyor ya da apartmana atıp kaçabiliyorlar. Takipli kargoyla almama rağmen 50 dolarlık bir kitabı apartmanda yerde bulmuşluğum da vardır.
 
Evinize kadar gelir ürün. Ücretsiz kargo seçeneği ile gelirse ve yanında, takip bilgisinin yanında, ulaşılabilir değil yazıyorsa takipsiz kargodur ve takipsiz kargoda Çin'den Türkiye'ye yola çıkana kadar takip edebilirsin sadece. Takipsiz kargolarda çok önemsemiyorlar açıkçası.
 
PTT kargoyu kapına bırakıp gidiyor. Kapıyı çalmıyorlar. Hatta öyle ki öğle arasında okuldan kaçıp arkadaşımla eve gelmiştik. Okula geri çıkacağımız zaman kapıda 5-6 tane kargo vardı.
 
Bulunduğunuz yerde PTT çalışanları işlerini severek yapıyorsa kapınıza kadar getirirler. Hatta sizi evde bulamayıp SMS atanlar bile var. Benim şansızlığım ürünü nereden alırsam alayım PTT kargo direkt şubeye bırakıp kaçıyor. :)
 
Şu ana kadar AliExpress'ten iki kez alışveriş yaptım. İlkinde SS Rival 300 almıştım, takipli kargoydu ve okulumun hemen yanındaki PTT şubesine geldiğini görünce gidip kendim almıştım. İkincisinde kardeşime telefon kılıfı almıştım ve takipsiz kargoydu, tesadüf tam biz arabayla sokağa girdiğimizde karşı taraftan PTT aracı geldi ve posta kutusuna bırakıp gittiler.
 
Takipsiz kargolar genelde kapı önüne bırakılıyor veya apartman girişine (Posta kutusu varsa oraya da bırakırlar). Takipli kargoları teslim ederken imza almaları gerekiyormuş diye biliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı