Aliexpress'ten alışveriş yapmak

PustiPowerV2

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2020
Mesajlar
5.619
Makaleler
5
Çözümler
12
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda Fury X modelinin daha iyi varyantını Aliexpress üzerinden almak istiyorum ama 14 yaşında olduğum için ve ailem daha önce Aliexpress üzerinden alışveriş yapmadığı için karşı çıkıyorlar. Aliexpress üzerinden nasıl bir sorun çıkmadan alışveriş yapabilirim? Ürünüm gümrüğe takılır mı? Takılırsa ne olur nasıl alabilirim? Kapıda bir yerde vergi öder miyim?
 
Kağıda vergisini ödersiniz, bugüne kadar birçok alışveriş yaptım bir sorun yaşamadım. Ortalama 3 hafta içinde ürünlerim elime geçti, banka kartı ile alış veriş yapıyorum.
 
Gümrüğe düşük ihtimal takılabilir. Vergi de gelebilir. Ürünü sipariş etmeden pek belli olmuyor. Ben işlemci ve RAM aldım 95 TL gümrük vergisi çıktı.
 
Ürünün orijinal olduğundan yorumlara bakarak emin olun. Ardından kargoyu kontrol edin takipsiz kargo ise almanızı önermem. Onun haricinde yasaklı bir ürün (Telefon, bıçak, tütün) tarzında birşey almazsanız sorun yaşamazsınız. Ürünün %20'si + 8TL kapıda vergi ödeyeceksiniz.
 
Ürün kulaklıksa gümrüğe takılmaz. Kapınıza gelince vergisini öder ve teslim alırsınız. Kargo seçeneklerinden takipli bir kargo seçerseniz, kargonuzu site üzerinden takip edebilirsiniz.
 
Ürünün orijinal olduğundan yorumlara bakarak emim olun. Ardından kargoyu kontrol edin takipsiz kargo ise almanızı önermem. Onun haricinde yasakkı bir ürün (Telefon,bıçak,tütün) tarzında birşey almazsanız sorun yaşamazsınız. Ürünün %20'si + 8TL kapıda vergi ödeyeceksiniz.
Kuponlu fiyatın %20 kısmını mı?
Ödeme ekranında vergi çıkmıyorsa vergiyi kapıda ödersin.

Gümrükte takılmaz. Kesici madde veya batarya tarzı bir şey olmadığı sürece.
Peki toplam kaç TL'ye geliyor hocam kulaklık? (sizin rehberinizdeki kulaklık MPOW kablosuz olan)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı