Rehber Alınabilecek gamepadler ve Logitech F serisi neden alınmamalı?

Hocam iyi ki attınız. Yaklaşık 1 yıldır bu gamepadi kullanıyorum. Şu anlık bir problem yok, kalitesinden gayet memnunum. Şarj süresi gayet iyi. Forza Horizon 5, BeamNG gibi oyunları ara sıra DS4Windows sayesinde jiroskop ile oynuyorum.

Fakat yine de gönül rahatlığıyla öneremem. Çünkü bu gibi ürünlerde hem herkese kutudan aynı sağlamlıkta ürünün çıkacağı belli değil, hem de çıksa da aynı işçilikle yapılıp yapılmadığı belirsiz. Ben 1 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadım ama bir videoda ölü bölgesi çok büyüktü mesela.

8BitDo markası güvenilirdir. Fiyatına göre çok iyi bir cihaz kendisi stok olmadığı için eklemedim rehbere. Aynı bant üzerinde üretilen cihazlar bile birbirinden farklı olabiliyor. O konu tamamen şans işi. Hatalı ürünler en güvenilir markalarda bile çıkıyor.

Neden kaliteli değil açıklar mısınız? Bilginiz olmadığı aşikar.

Bu fiyata adam gibi gamepad kalmadı. Kalan markalar da ya çöp (maksimum 6 ayda pert ya da 1 yılda en fazla) ya da çakma (PS5 PS4 Xbox çakmaları) bu önerdiğiniz gamepadler de o kadar kaliteli değil. Mesela Monster Clutch önermişsiniz yanlış gormediysem. Pek çok video izledim, çoğu yerde bu ve Monster'in diğer marka gamepadlerini eleştiriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iyi ki attınız. Yaklaşık 1 yıldır bu gamepadi kullanıyorum. Şu anlık bir problem yok, kalitesinden gayet memnunum. Şarj süresi gayet iyi. Forza Horizon 5, BeamNG gibi oyunları ara sıra DS4Windows sayesinde jiroskop ile oynuyorum.

Fakat yine de gönül rahatlığıyla öneremem. Çünkü bu gibi ürünlerde hem herkese kutudan aynı sağlamlıkta ürünün çıkacağı belli değil, hem de çıksa da aynı işçilikle yapılıp yapılmadığı belirsiz. Ben 1 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadım ama bir videoda ölü bölgesi çok büyüktü mesela.
Daha önce GXT 590 Bosi kullandığımı da ekleyeyim. Karşılaştırıcak olursam GXT 590 Bosi çok fark olmasa da bir tık daha kaliteli his veriyordu. Ergonomik olarak benim için ikisi de çok güzel elime oturdu, ikisinde de sıkıntı yaşamadım. GXT 590 Bosi'de 3 yıl kullandıktan sonra stick drift ve RT tuşunda ölü bölge başladı. Dediğim gibi T28'de de ileride olabilir sadece 1 yıl kullandım.

Bence ikisi arasında kalırsanız kararınızı telefon tutacağı ve jiroskop olarak ayırabilirsiniz hocam. Sizin için bu özelliklerden hangisi önemliyse ona göre alın derim. Ama önemli bir nokta daha eğer Iphone ve ya Ipad kullanıyorsanız apple cihazlar T28'i Dualshock 4 olarak algılıyor. GXT 590 Bosi IOS'ta çalışmıyor.
8BitDo markası güvenilirdir. Fiyatına göre çok iyi bir cihaz kendisi stok olmadığı için eklemedim rehbere. Aynı bant üzerinde üretilen cihazlar bile birbirinden farklı olabiliyor. O konu tamamen şans işi. Hatalı ürünler en güvenilir markalarda bile çıkıyor.
Katılıyorum hocam. Bu durumda önemli olan müşteri desteği. Yorumlarda bozuk çıkan var ise değişim veya iade yapabilmiş mi bakmak lazım.

Bu fiyata adam gibi gamepad kalmadı. Kalan markalar da ya çöp (maksimum 6 ayda pert ya da 1 yılda en fazla) ya da çakma (PS5 PS4 Xbox çakmaları) bu önerdiğiniz gamepadler de o kadar kaliteli değil. Mesela Monster Clutch önermişsiniz yanlış gormediysem. Pek çok video izledim, çoğu yerde bu ve Monster'in diğer marka gamepadlerini eleştiriyorlar.

Yani düşük fiyat ve olabildiğince kaliteli gamepad denince akla direkt ya F310 ya da F710 gelir genelde. Çünkü bu fiyat bandındaki diğer neredeyse her Gamepad'den daha iyiler.

Tek gamepad ile bütün modelleri eleştirmeniz hem de sıfır argüman. Lütfen bilginiz olmadan şu konuya mesaj yazmayı bırakın.

Daha önce GXT 590 bosi kullandığımı da ekleyeyim. Karşılaştıracak olursam GXT 590 bosi çok fark olmasa da bir tık daha kaliteli his veriyordu. Ergonomik olarak benim için ikisi de çok güzel elime oturdu, ikisinde de sıkıntı yaşamadım. GXT 590 Bosi'de 3 yıl kullandıktan sonra stick drift ve RT tuşunda ölü bölge başladı. Dediğim gibi T28'de de ileride olabilir sadece 1 yıl kullandım.

Bence ikisi arasında kalırsanız kararınızı telefon tutacağı ve jiroskop olarak ayırabilirsiniz hocam. Sizin için bu özelliklerden hangisi önemliyse ona göre alın derim. Ama önemli bir nokta daha eğer iPhone veya iPad kullanıyorsanız Apple cihazlar T28'i DualShock 4 olarak algılıyor. GXT 590 bosi IOS'ta çalışmıyor.

Katılıyorum hocam. Bu durumda önemli olan müşteri desteği. Yorumlarda bozuk çıkan var ise değişim veya iade yapabilmiş mi bakmak lazım.

Gizala elektronik tarafından garantili olması gerekli. Aynı firma Nintendo Switch'in Türkiye distribütörü. Böyle markaların çoğu Türkiye distribütörlüğünü aracı firmalara verirler. Örneğin aztek bilgisayar Marshall firmasının ürünlerinin garanti servisini yapıyor. Aynı şekilde arena bilgisayar birçok firmanın Türkiye distribütörlüğünü elinde bulunduruyor. Bir arkadaş gerçekten çok güzel bir konu yapmış inceleyebilirsiniz.

Gtx 540 yula öneririm tam bir fiyat/performans ürünü. Logitech f310 almayı düşünüyordum ama tasarım açısından görünce midem bulanıyor. Biraz araştırma sonucu gtx540 yulayı buldum.Tasarımı ve fiyatı hoşuma gittiği için almıştım. Pişman etmedi. Dark Souls Remastered bitirmemde bana eşlik etti. X ve d input seçimi yapabiliyorsunuz. Üç metre kablosu ile yattığım yerden bitirmiştim oyunu. Artık piyasada bulabilir misiniz bilmiyorum ama öneririm.

F310 LB RB sorununu bire bir yaşadım, genel olarak çok iyi bir yazı olmuş. Xbox 9.nesil ve Dualshock 4 kullanmaya başladığımdan beri daha düşük modellere geçmeyi hiç düşünmedim. Gerçekten kalite kendini gösteriyor.

2 sene önce kablosuz xbox kolu ve gamesir t4pro almıştım. Xbox 900 lira gamesir t4pro 360 liraydı. Ucuz olan bozulsun diye 2. oyuncu olmadıkça tek başıma oynarken hep gamesiri kullandım ama hiçbir tuşu bozulmadı ve hassasiyetleri çok güzel. Bence iyi üretilmiş xbox alternatifleri korkmadan alınabilir.

2 sene önce kablosuz Xbox kolu ve GameSir t4Pro almıştım. Xbox 900 lira GameSir t4Pro 360 liraydı. Ucuz olan bozulsun diye 2. oyuncu olmadıkça tek başıma oynarken hep GameSir'i kullandım ama hiçbir tuşu bozulmadı ve hassasiyetleri çok güzel. Bence iyi üretilmiş Xbox alternatifleri korkmadan alınabilir.

Stokta göremediğim için eklemedim ama kendisi iyi bir gamepadtir. Bugün büyük bir güncelleme yapacağım zaten. Konunun asıl amacı F710 ve F310 neden alınmamalı idi. Gamepadlere talebin bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum. Daha detaylı hale getireceğim.

GTX 540 yula öneririm tam bir fiyat/performans ürünü. Logitech F310 almayı düşünüyordum ama tasarım açısından görünce midem bulanıyor. Biraz araştırma sonucu GTX540 yulayı buldum. Tasarımı ve fiyatı hoşuma gittiği için almıştım. Pişman etmedi. Dark Souls Remastered bitirmemde bana eşlik etti. X ve D input seçimi yapabiliyorsunuz. Üç metre kablosu ile yattığım yerden bitirmiştim oyunu. Artık piyasada bulabilir misiniz bilmiyorum ama öneririm.

Bulunabilirse alınabilir rehberde belirtmiştim. Kablosuz olarak GXT590 var yerine alınabilir.

F310 LB RB sorununu bire bir yaşadım, genel olarak çok iyi bir yazı olmuş. Xbox 9.nesil ve DualShock 4 kullanmaya başladığımdan beri daha düşük modellere geçmeyi hiç düşünmedim. Gerçekten kalite kendini gösteriyor.

Bazı kişilere bunu anlatamıyorsun. Bu kadar fanboyluğun ne yararı var anlamıyorum. Acaba fonlanıyorlar mı diye düşünmedim değil.

@Mirza Kaplan hocam 8BitDo tanıtımınızı rehberime link olarak eklememde sakınca var mı? Sormadan eklemek istemedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı