Alınabilecek Gaming laptoplar

Sayılan modellerin yıl açısından bakıldığında eski serilerinde problemli, alınmayacak yönleri bulunanları var. Biri bu rehbere bakıp "şu modeli alayım" derse neyi baz alacak? En azından model yılları veya kasa kodları belirtilse iyi olurmuş.

Haklısınız hocam çok fazla detaylı yapamadım fakat modeller hakkında genel bir rehber olduğunu söyledim zaten ilk başta. Herhangi bir model ile sorusu olan sorabilir.

Haklısınız hocam çok fazla detaylı yapamadım fakat modeller hakkında genel bir rehber olduğunu söyledim zaten ilk başta. Herhangi bir model ile sorusu olan sorabilir.

Genel açıdan bakarsak yanlış kalıyor, belirtmek istediğim o zaten. Böyle bir rehberin genel olmaması lazım. A15 önerilmiş mesela, eski A15 modelleri seçenek olabilecek modeller değil normalde; kronik Wi-Fi kartı, soğutma veya güç limitleri olsun. Aynı şekilde eski HP Victus 16'larda wobble sorunu aşırıydı, AMD modelleri overheat oluyordu vs. saysam daha uzar.

Sayılan modellerin yıl açısından bakıldığında eski serilerinde problemli, alınmayacak yönleri bulunanları var. Biri bu rehbere bakıp ''şu modeli alayım'' derse neyi baz alacak? En azından model yılları veya kasa kodları belirtilse iyi olurmuş.
Basit bir örnek ama Lenovo Legion serisinde Legion 7i Pro’da bile 2023 ve 2024 modelleri arasında ufak ama ciddi farklar var. 2023 modelinde (Gen 8) 100% sRGB ekran bulunurken 2024 modelinde (Gen 9) 100% DCI-P3 ekran bulunmaktadır.

Keza MSI Raider içinse 2024’te aynı seride 3 ayrı Raider modeli var. Bunlar Raider GE68 HX 14V, Raider GE78 HX 14V ve Raider 18 HX A1V. GE68 ve GE78 ekran boyutları dışında aynı olsalar da Raider 18 HX A1V hem 4K120Hz miniLED ekran barındırıyor hem de kasası ciddi anlamda değişti ve güncel Titan 18 HX’in kasasıyla aşırı benzer (renk paleti, buhar odalı soğutma sistemi ve klavye hariç).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı