Alınan mouse için para iadesine firma dönüş yapmadı

Asare

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, benim faremin bağlantısı sürekli kopuyordu. Ben de garantiye gönderdim ve bana birkaç gün içerisinde ürünün yenisini göndereceklerini söylediler. Benim farede sorun kronik ve ben de para iadesi istiyorum. Bunu ilettim ama bana şu e-postayı attılar: “ürün iade raporu düzenlenerek tarafınıza kargo ile gönderilecektir.” tam olarak ne demek istediklerini anlamadım. Ben tüketici olarak istediğim iade yöntemini seçemez miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar, benim faremin bağlantısı sürekli kopuyordu. Ben de garantiye gönderdim ve bana birkaç gün içerisinde ürünün yenisini göndereceklerini söylediler. Benim farede sorun kronik ve ben de para iadesi istiyorum. Bunu ilettim ama bana şu e-postayı attılar: “ürün iade raporu düzenlenerek tarafınıza kargo ile gönderilecektir.” tam olarak ne demek istediklerini anlamadım. Ben tüketici olarak istediğim iade yöntemini seçemez miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
İade veya değişimle ilgili sorumlu taraf garanti servisi değil (yenisinin gönderileceği söylenmesi de aynı şekilde kendilerinin ithalatçı ile iletişime geçerek arızaya dair yenisinin talebi ile gerçekleşiyor). İade raporu gönderilecek denmesi size ürün bu rapor ile geri gönderilecek ve siz satıcı ile iletişime geçip bunu iade edebileceksiniz demek oluyor.

İade veya değişimle ilgili sorumlu taraf garanti servisi değil (yenisinin gönderileceği söylenmesi de aynı şekilde kendilerinin ithalatçı ile iletişime geçerek arızaya dair yenisinin talebi ile gerçekleşiyor). İade raporu gönderilecek denmesi size ürün bu rapor ile geri gönderilecek ve siz satıcı ile iletişime geçip bunu iade edebileceksiniz demek oluyor.

Trendyol'dan almıştım acaba bilginiz var mı nasıl para iadesi alabileceğimden?

Peki ya satıcı para iadesi vermek zorunda mı yoksa satıcı istediği iade yolunu mu seçiyor?
Eğer ilk servise gidişi ve tamirinin mümkün değil denilerek iade veya değişim raporu verildiyse siz bununla satıcı veya ithalatçıta istediğiniz seçimlik hak (iade/değişim) ne ise kullanmak istedifinizi söyleyebilirsiniz. Aynı durum 2. Ve sonrası arızadan dolayı servise gitmesinde de geçerli. Arızanın aynı arıza olmasına gerek yok.

Bu hakkınız sizin yerinize hiçbir zaman kullanılamaz. Sizin onayınız olmadan "İade yapılacaktır" gibi satıcının ifadesinin hiçbir geçerliliği olmaz. Böyle bir dönüş alırsanız "iade istemiyorum, seçimlik hakkım olan x kullanmak istiyorum" cevabını yazılı iletmelisiniz. Seçtiğiniz hakkın satıcı ya da ithalatçı tarafından uygulanması zorunludur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı