[Alındı] 3200 TL Oyun Bilgisayarı (Sinerji'den)

Merhaba arkadaşlar. Doğrusunu söylemek gerekirse hiç doğru dürüst araştırma yapmadan direkt olarak kendi istediğim parçaları kullanarak bir sistem topladım. İlk önce Vatan Bilgisayar'dan topladım, sonra Sinerji.gen.tr den topladım ve fiyatlarını karşılaştırdım. Sinerji Vatan'a göre 300TL civarı daha ucuzdu. Ben de Sinerji'den almaya karar verdim. Çoğu kişi şu anda yeni bilgisayar toplamak istiyor ve site konusunda soru oluyor. Ben de bu konuda yardımcı olmak istedim. Sistemi 12.06.2016 tarihinde sipariş verdim. Tek memnun olmadığım konu da bu zaten. Kargo 18.06.2016 tarihinde evime ulaştı. Hafta içinde sipariş takibi yaparken gecikmelerin sebebini sordum ve bana yoğunluktan dolayı olduğu söylendi. Kargolamayı beğendim. Kutudaki boşlukları ekran kartının süngerlerinden vb. süngerlerden yapmışlardı. Kasayı çıkardım ve penceresinden içerisine baktığımda gerçekten şaşırdım. Ekran kartını plastik kelepçelerle kasaya bağlamışlardı ve kasanın camının üstünde bir uyarı notu vardı. Ben ekran kartının takılmayacağını sanmıştım ama bir zahmetten kurtulmuş oldum. Kelepçeler gayet sağlamdı. Yani eğer alışveriş yapacak olursanız bu konuyu dert etmeyin. Monitör de kasayla aynı büyük kutunun içine konulmuştu. Burada yanlış anlaşılma olabilir. En büyük kutunun içinde kasa kutusu, monitör kutusu ve diğer parçaların kutusu vardı yani kasanın kutusunun içinde monitör falan yoktu. Kasanın kablolarını bağlarken bir üzücü durumla daha karşılaştım. Monitörün içinden VGA girişi çıktı. Ekran kartımda da VGA girişi olmadığından dolayı dönüştürücü kullanmak zorunda kaldım. Bu bazı oyunlarda dalgalanma yapıyor. En yakın zamanda bir DVI kablosu alacağım. Devam edelim. Bilgisayarı ilk defa ateşlediğimde tekrar şaşırdım. Herhangi bir Windows ürünü almadığım halde bilgisayara Windows 10 Pro etkinleşmemiş bir biçimde yüklüydü. Yani benden Sinerji'ye 10 üzerinden 9 puan. Sistem bileşenleri şu şekilde:
Anakart: Msi B150 Gaming M3
İşlemci: Intel Core i5 6400
RAM: Kingston HyperX Fury 8GB Cl14 2133mhz DDR4
Ekran Kartı: Msi GTX 960 Gaming 4G
HDD: WD 1tb Blue 64mb 7200rpm
SSD: Kingston HyperX Fury 120gb 500/500
Kasa: Dark N10
Güç Kaynağı: Corsair Builder VS550 80+ Bronze
Klavye/Fare: Cooler Master Storm Devastator (Sanalmarketim'den aldım)
Lisans: Windows 10 Pro 64bit (Gittigidiyor'dan 60TL ye aldım)
Fotoğrafları yüklemeyi denedim ama 1mb sorununu halledemedim. Bu yüzden hızlıresim' e yüklemeyi uygun gördüm. Sistem hakkında birkaç genel yorum yapmak istiyorum. Öncelikle kasanın tüm fanları en yüksek devirde dönerken bile hiç ses yapmıyor. Bu mükemmel bir şey. Sistemdeki en gürültülü parça ekran kartı ancak onu da şimdiye kadar fazla zorlayamadım sadece Gaming App üzerinden Snow modunu açabildim fanları çalıştırmak için. İşlemcinin 2.7 GHz olmasını çoğu kişi eleştiriyor ancak 3.2 GHz lik abisiyle arasında bir fark yok bence. Anakartın kampanyası dahilinde Total War:Warhammer oyunu kazandım ama bir türlü alamadım. Zaten çok ilgimi çeken bir oyun değil önemli olan bedava olması. İstek gelirse Witcher 3 GTA 5 gibi birkaç oyun üzerinde test yapabilirim. Sistem fotoğrafları da şu şekilde:
00.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg

Soru ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar :D

Bu arada RX 480 beklemediğim için pişman değilim. Fiyatı bana biraz fazla gibi geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle. :)

Sinerji'den alış veriş yapmış birisi olarak ben de memnun kaldım kendilerinden. Bazen kasa kablolamalarında amatörce şeyler yapsalar da genel iyiler.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı