[Alındı] G2A'dan 65 TL'ye Windows 8.1 Pro Key

OEM key aldığımızda, ileride anakart vb. değiştirdiğimizde telefon ile etkinleştirme yapabiliyor muyuz? Yoksa donanım değiştiğinde artık hiçbir şekilde kullanamıyor muyuz?

Buradan windows 8.1 aldım ama oem key sadece 1 bilgisayarda kullanılıyormuş. Windows 10'a rezerve ettiğimde anakartımı değiştirirsem telefonla aradıktan sonra yeni anakarta geçmemde sorun olur mu?

Usta windows 10'a yükseltebildiniz mi bir sorun oldu mu acaba?
Evet Windows 10'a yükselttim. Ama 8.1'e geri dönmek zorunda kaldım. G3258 ve H81M-D sistem ile Windows 10 üzerinde OC yapınca sistem açılmadan onarmaya gidiyor. 10 düzelene kadar 8.1'e devam.
Gitti Gidiyor'da 79TL'Ye taksitli olarak da satılıyor. Güvenilir mi acaba?
Link
Satıcı Windows key satmamış henüz, güvenilirliği belli değil. Tavsiyem G2A üzerinden almanız yönünde.
OEM key aldığımızda, ileride anakart vb. değiştirdiğimizde telefon ile etkinleştirme yapabiliyor muyuz? Yoksa donanım değiştiğinde artık hiçbir şekilde kullanamıyor muyuz?
Anakart değiştirince telefon ile key aktive ediliyor olması lazım. Daha önce hiç denemedim ama bu ay içerisinde yeni işlemci ve anakart alacağım. Sonucu buraya yazarım.

8.1'de rezerve yapıp Windows 10'a geçince Windows 10'da mı OEM versiyon olacak?
OEM olsa ne olur olmasa ne olur? 8.1'den yükseltme ile geçince Windows 10 keyiniz olmuyor zaten. Windows 10 donanıma işleniyor bir türlü (anakarta) bu yüzden OEM olmuş olmamış fark etmez dostum.

@NorthernsKnight OEM olmayan Windows 8.1 aldığımızda Windows 10'a yükseltince OEM mi oluyor emin misin?
OEM gibi oluyor. Windows 10 pc donanımınla eşleşiyor. Böyle olunca anakart değişince Windowsta gidiyor. Tek bir yolu var, anakartı değiştirdiğinde telefon ile tekrardan aynı Windows'u aktif edebiliyorsun. Bu yüzden biraz OEM gibi oluyor ama telefonla tekrardan aktif etme hakkıyla OEM'den ayrılıyor. He ama alıp bunu bir kasalı pc değilde laptoba yüklüyorsan OEM'den farkı kalmıyor çünki onda anakart değişikliği yapacak değilsin değiştiriyorsan laptobu toptan değiştiriyorsun. Üstüne birde yeni bir laptop aldığında çoğunun içinde Windows sürümü geliyor bu yüzden laptop içinde OEM veya COA çokta fark etmiyor. Benim anladıklarımla yorumlamam bu kadar.

Ya Notebook 2 sene sonra değişecek büyük ihtimalle dedim şimdi ucuz W8.1 alırım ileride sürekli kullanırım. Çok kötü olmuş böyle olması.
Windows 8.1'i OEM almıyorsan yeni laptobuna Windows 8.1 yüklersin onu kullanırsın ya da Windows sürümlü bir laptop alırsın. Fakat freedos alanlar için şunuda merak etmiyor değilim. Ha pc anakartı ha laptop anakartı. Laptop değiştiğinde de freedos alan birisi yeni laptobun yeni anakartıyla telefonla Windowsunu aktif edemez mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı