[Alındı] GTX 1070 Sistem

Noctis

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar hepinize.

Bundan yaklaşık 1 ay önce sistem toplama ile ilgili konu açmıştım bir kaç soru sormuştum. Topladığım zamanda sizinle paylaşacağıma söz vermiştim.

İlk başta düşüncem GTX 1080 almak idi. Ancak daha sonra 2K veya 4K monitörüm yok ise GTX 1080 almanın bir manası olmadığına karar kıldım, fikrimi değiştirip GTX 1070'e yöneldim.
Bileşenler:
-i7-6700k (İşlemci)
-MSI Z170A Gaming M5 (Anakart)
-Corsair 2x8 2400 MHz CL14 (RAM)
-EVGA GTX 1070 SuperClocked (Ekran kartı)
-Samsung EVO 250 Gb (SSD)
-WD Blue (EZEX 7200 RPM) (HDD)
-Cooler Master G750M (PSU)
-Corsair Hydro H100i (Sıvı Soğutma)
-Cooler Master Mastercase Pro 5 (Kasa)
-BenQ XL2430T 1 Ms 144 Hz (Monitör)
(Klavye, mouse vb. ekipmanlar önceden elimde vardı.)
Sistemi dün birleştirdim. Bileşenleri bir kaç farklı yerden satın aldım.
Toplarken bir kaç görüntü:
image.jpeg
image.jpeg

image.jpeg

Toplama işlemi bittikten sonra bir kaç görüntü:

image.jpeg

image.jpeg

Henüz oyun içi test etmeye imkanım olmadı. Şu anda yalnızca Overwatch ve World of Warcraft yüklü. Hala başka oyunları yüklemeye devam ediyorum.

Güç kaynağını normale göre biraz yüksek almamın sebebi, OC ile uğraşacağım biraz ve rahatça kullanmak istiyorum.

Fotoğrafların görüntü kalitesi düşük olabilir, telefonla çektim, şimdiden kusura bakmayın. Saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
@Noctis merhaba arkadaşım. bende buna benzer bir sistem kurmak liste hazırladım. yalnız ekran kartına karar veremedim Evga mı Asus mu 1070 olucak bu arada. Bu konuda görüşlerini paylaşır mısın?

@Noctis merhaba arkadaşım. bende buna benzer bir sistem kurmak liste hazırladım. yalnız ekran kartına karar veremedim Evga mı Asus mu 1070 olucak bu arada. Bu konuda görüşlerini paylaşır mısın?

Aralarında pek fark olacağını zannetmiyorum. Tabi modelleride önemli. Şunu söyleyebilirim, Founder's Edition almanızı tavsiye etmiyorum. Hangisini alırsanız alın memnun kalırsınız. Biraz kozmetik yaklaşabilirsiniz isterseniz. En başında MSI veya EVGA'ya karar vermiştim ben. Ancak aradığım hiçbir yere gelmemişti. EVGA'da bir adet bulabildim yoğun aramalar sonucu aynı şekilde. O anda son kalmış olanı aldım. Ama mutlaka stoklara geri gelirler.

Şahsen ASUS'tan haz etmiyorum. Ama aralarında fark olacağınıda zannetmiyorum. Bir kaç inceleme videosu izleyin, daha sonrada size hoş duranı alın benim tavsiyem(Founder's Edition hariç).

rica etsem kasanın farklı açılardan daha çok fotoğrafını koyarmısın bende neredeyse aynısı bir sistem almayı planlıyorum. ana kartımı asus z170 gaming olarak seçtim birde harddiskim farklı. kasa olarak nzxt s340 düşünüyorum ama çoğu yerde yok bu sistemin aynısını direk toplasam kasa dan yana içim rahat değil görüntüsünden. birde performans olarak şuana kadar kullandığınızı yorumlarmısınız? hangi oyunları ne kadar rahat oynuyosun. fan sesi varmı. birde işletim sistemi olayını nasıl hallettiniz ?

@119453 Elbette, atarım. Eğer bu kasayı alabilme imkanınız var ise hiç düşünmeden alabilirsiniz, diğer bahsettiğiniz kasadan daha kaliteli diye biliyorum. Görüntü konusunda içiniz ferah olsun fotoğraflarda öyle gözükmüyor olabilir belki ama gerçekte cidden muazzam.

Ama her şeyden önce bu tip konularda kullanım önemlidir bunu unutmayın. Modüler tasarım söz konusu olunca hiç düşünmeden tavsiye edebileceğim türden bir kasa MasterCase Pro 5. Bu konuda cidden büyük katkılar sağlıyor kullanıcıya.

Henüz test yapmaya imkanım olmadı hala oyunları indirmekteyim, hepsinin indirmesi bittikten sonra test edeceğim.

Bilgisayar şu anda 18 saattir açık ve başlangıçtan beri kasanın dibine girmediğim sürece hiç ses duymuyorum. Çok yaklaşsamda duyduğum ses yok denecek kadar az. Zaten ekran kartının fanları belli bir sıcaklığa erişmediği sürece dönmüyor. Buda güzel bir durum.

Buyurun fotoğraflar;

Yan kapak açık iken:
image.jpeg

Kapalı iken:
image.jpeg

image.jpeg

@Periklesis 7200 TL civarı tuttu toplamda.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı