[Alındı] GTX 980 Ti Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Batosware

Hectopat
Yer
ADANA
Daha fazla  
Toplama bir pc yapacağım ancak hemen değil. Haziran Temmuz ayına kadar vaktim var. Şöyle belirteyim bütçem ise 7-8 bin. (klavye ve fareyi hariç tutarak) Ve toplayacağım pc oyun amaçlı olacak. 3-5 sene elimde kalabilecek bir pc toplamak amacım.(Soru 1 le bağlantılı)
Klavye ve fareyi hariç tutmamın sebebi deneyip alacağım özellikleri fareyi ancak klavye için aklımda G710 var.

işlemci : intel skylake core i7 6700K 4Ghz 8MB LGA 1151
anakart: msi z170a Gaming m7 intel z170 1151 soket DDR4 3600Mhz O.C sata 3.0 usb 3.1 ATX
bellek : corsair 16GB(4x4GB) 2400Mhz DDR4 bellek
ekran kartı : MSI GTX 980 Ti GAMING 6G GDDR5 6GB 384Bit Nvidia geforce DX12
ssd : samsung 850 evo 2.5" 250gb sata3
hdd : seagate barracuda 1 tb 7200 rpm 64 ön bellek 3,5 Sata III
kasa : Dark ninja 750W USB 3.0 Kart Okuyuculu 3 Fanlı Pencereli Mid Tower Oyuncu bilgisayar Kasası
İşlemci soğutucu : Thermaltake Water 3.0 pro 120mm Su soğutma CPU soğutucusu (2x120mm Fanlı)
Monitör : Özellik olarak 24"144hz/1ms lik bir mönitör arıyorum. BenQ olabilir ama belirlemedim

Sormak istediğim sorular;

1- i7 4790k 4Ghz 8MB düşünüyordum ama DDR3 yerine DDR 4 seçmem tavsiye edildi. Tamamen o yüzden 6700K seçtim listede. Fikir ve önerileriniz nelerdir ?
2-
Ekran kartı konusu. Gtx970 ile 980 ti arasında 2 katılık bir fiyat farkı var. Ancak uzun vadede ve performans açısından listeye Gtx 980 ti yazdım. Ne dersiniz bu konuda ?
3- GTX 980 Ti ın GDDR5'i ne anlama gelir, ne ifade eder? Cahilim bu konuda malesef.
4- Klavye ve mouse konusunda önerileriniz nedir ? Kullanan memnun kalan ve ya şikayeti olan ?
5- Abartılı mı, gereksiz mi? Daha uygun fiyata daha iyisi mi olur? Yardımcı olursanız sevinirim, herkese teşekkürler.
(y)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorulara cevap olarak;
1- Tabiki ddr4 almak mantıklı.
2-980 ti fiyat farkını fazlasıyla hakkeden bir kart.
3-Gddr5 ekran kartında kullanılan belleği ifade ediyor. Anakart ile bir bağlantısı yok. Çoğu insan anakartım ddr3, gddr5 ekran kartı takabilir miyim diye sorar. İkisinin alakası yok.
4- Klavye g105 fazlasıyla işini görür.

Ve son olarak en önemlisi;
5- Bugünden bu araştırmayı yapıyorsun. Haziran veya temmuz aylarına geldiğimizde AMD'nin Zen mimarili işlemcileri piyasada olacak. İntelde işlemci çıkartacak büyük ihtimalle. Ayrıca yeni mimarili ekran kartları gelecek. Bu arada büyük ihtimalle çok daha iyi anakartlar ve ramler çıkacak. Yani bugünden parça parça araştırma yapmanın fikir almanın bir önemi yok.

1- Zaten, yeterince bütçeniz var. Neden 4790K almak istiyorsunuz ki ?
2- Emin ol aralarında çok fark var. GTX 980 Ti çok daha iyi.
3- Ekran kartlarının Veri hızının teknolojinisini ifade eder. Ne kadar yüksekse o kadar iyidir.
5- Daha uygun fiyata bence daha iyisi olur.

Bugünden yarını belli değil teknolojinin sen kalkmış 7-8 ay önceden PC topluyorsun. Alıcağın zaman aç konuyu daha iyi karar verebilme şansımız olur. Şuan bile harika sistemin ancak en iyisi alacağın zaman ki çok zaman var o zaman aç.

6700K daha güncel bir işlemci.
4K monitörünüz yoksa GTX 980 Tİ yerine GTX 980 düşüne bilirsiniz.
GDDR5 Ekran kartının belleğini ifade eder, ona bakılırsa DDR5 RAM olmadığına göre GDDR5 ekran kartı üretilmezdi.
A4 TECH Bloody B120 gayet başarılı bir klavye öneririm.
1080P'de oyunları oynicaksanız GTX 980 Tİ biraz abartı olur.

Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim herkese. Ben konuda yazmayı unuttuğum nokta şuan için toplasam sizce bu sistem nasıl ve önerileriniz ne olurdu dememek. Tabi ki o kadar sürede teknoloji değişir ne olacağını bilemeyiz ama öğrenme amaçlı diyelim biz buna. 2016 da 7. nesil gelicek intel de tabi ki haliyle amd de de. Ancak çok yüksek fiyattan mı gelir ne olur bilmiyorum o yüzden şimdi öğrenme amaçlı araştırmaya başladım diyebiliriz.

Ayrıca G105 bildiğim kadarıyla mekanik değil. Mekanik oyuncu klavyesi arıyorum
4790k yı bütçeyi kısmak amaçlı düşünmüştüm.
4k monitör olmasa da monitör değiştirmek ekran kartı değiştirmekten kolaydır fikrindeyim.
Yazdığım markalar tabiki de şart değil. Kasa sadece 750w olarak onu görmüştüm ekstra fana gerek yok diye. (ki 750w nedir ne değildir onu da bilmiyorum da :) önerin nedir diğer markalarda ?
Bakalım takılmaya başladık ilerleyen zamanda sonucunu görücez.
Gariptir ki bir intel ve nvidia takıntım var bende anlamadım gitti :D

Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim herkese. Ben konuda yazmayı unuttuğum nokta şuan için toplasam sizce bu sistem nasıl ve önerileriniz ne olurdu dememek. Tabi ki o kadar sürede teknoloji değişir ne olacağını bilemeyiz ama öğrenme amaçlı diyelim biz buna. 2016 da 7. nesil gelicek intel de tabi ki haliyle amd de de. Ancak çok yüksek fiyattan mı gelir ne olur bilmiyorum o yüzden şimdi öğrenme amaçlı araştırmaya başladım diyebiliriz.

Ayrıca G105 bildiğim kadarıyla mekanik değil. Mekanik oyuncu klavyesi arıyorum
4790k yı bütçeyi kısmak amaçlı düşünmüştüm.
4k monitör olmasa da monitör değiştirmek ekran kartı değiştirmekten kolaydır fikrindeyim.
Yazdığım markalar tabiki de şart değil. Kasa sadece 750w olarak onu görmüştüm ekstra fana gerek yok diye. (ki 750w nedir ne değildir onu da bilmiyorum da :) önerin nedir diğer markalarda ?
Bakalım takılmaya başladık ilerleyen zamanda sonucunu görücez.
Gariptir ki bir intel ve nvidia takıntım var bende anlamadım gitti :D
GTX 980 Tİ'ın farkını 4K'da görürsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı