GTX 980 Ti Sistem toplama

• Konuyu başlatan Dax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 6.334
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@CraZyNoMaD
Dostum hız aşırtma kolaydır biliyorum bunu bilmesen de yaparsın bioslar çok kolay onu da biliyorum bunu başka yerde de konuşmuştuk :D. Crysis 3 de darboğaz yaptıysa işlemci hız aşırtma tabi ki farkı hissettirecek. Sen hız aşırtma yapmadığın zaman gpu %100 çalışmıyor ise hız aşırtma yapmak günü kurtarır. %100 çalışan gpu işlemciyi hız aşırtma yaparak %110 olmaz :D. Bu yüzden hız aşırtma olmaması beni daha da tatmin eder. Ayrıca 6700 K r9 390 x mi, 6700 Fury x mi? Alakasız bir şekilde işlemciye yaptığın hız aşırtma ile 390 x i fury x yapamazsın :D.

H170 vs B150? - Forums - PCPartPicker

Buraya kısaca özet geçeyim buradaki kardeş açıklamış buradan bakabilirsin. Eğer crossfire-sli yapacaksan daha sağlam anakartlara ihtiyaç duyuyorsun. Aradaki farklar genelde ssd, usb port, ses bileşeni ve ram konularında oluyor. Şimdi amacımız oyun değilse gidip herkes i7 alır. Amaç oyun olduğundan aşırı bir o.c yapılmayacaksa ''Ben oyuna girer oynarım ne o.c u?? '' gibi bir düşünce varsa b150 gibi anakarta yönelip ekran kartına para katmak daha mantıklı bir seçenektir yani gidip gigabyte gaming 7 alıp gtx 970 almak yerine asus pro gaming ile r9 390x-r9 fury almak daha mantıklı bir seçenek oluyor. Z170 anakartlar ise çarpan kilidi açık işlemciler için ideal anakartlar oluyor fakat arkadaşta çarpan kilidi kapalı o yüzden h170 veya b150 seçmek daha karlı oluyor doğal olarak. H110 da seçilebilir fakat 6 bin tl lik sisteme de ses bileşeni kötü daha düşük bir anakart serisi de yakışmaz o yüzden ses bileşeni daha iyi ve killer lan gibi teknolojiler içeren b150 gaming veya h170 gaming tip anakartlar seçilip ekran kartına abanılır.

@Ayhan Dönmez Okudum konuya hakimim, bahsettiğin soğutucunun linkini gönderseydin bir zahmet.

Bütçe sınırsız olsun zaten burada bunu tartışmayız 5960 x önerirdik. Bütçeye göre 6700 daha mantıklı olacak ekran kartına daha çok yatırmak daha iyi olur.

Overclock'suz sistem için düşündüğün soğutucu en iyi hava soğutucular içerisinde ilk 5'e girer. :D Isınmayan 6700'ü ne yapacaksın o kadar soğutup ki.

Hiçbir fikrim yok dediğim gibi ozaman 5900 tl oluyor neden tam 6000 olmasın ki. Sadece bütçeye uyum sağlıyorum hem işlemcinin ömrünü bir nebze uzatmış olurum bu şekilde, işlemci sıcaklığını takip etmeme gerek kalmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı