[Alındı] İ5 4690k ve Msı Gaming 7 Sistem

Teşekkür ederim. Kasayı toplamadan önce çekmiştim. Benim ilk pc toplama deneyimim olmasına rağmen hiç sıkıntı yaşamadım. Ama hdd bölümü sata kablolarının takıldığı yer biraz dar ondan dolayı sata kablolarını 24 pin kablosunu filan takmadan önce taktım.
Sakıncası yoksa bir şey daha sormak istiyorum. Hotswap kısmındaki sata girişlerinin hepsi sata 3 mü ?

Hayırlı olsun muhteşem gözüküyor hiç bir şeyden kısmamışsın buna bir 970 yakışır msı olan ama :D
Burası ne kadar tuttu toplam ?
Teşekkür ederim. Ekran kartı konusunda amd' nin yeni serisini görmeden karar vermek istemedim. Bu parçaları kampanyalardan, indirimlerden yararlanarak 2603 tl ye getirdim.

Sakıncası yoksa bir şey daha sormak istiyorum. Hotswap kısmındaki sata girişlerinin hepsi sata 3 mü ?
Onu bende bilmiyorum. Hdd daha gelmedi. Ama sata 3 tür umarım. Girişleri arasında görüntü olarak fark varmı onu bilmiyorum.

Çok güzel sistem hayırlı olsun ama bence Hyperthreading teknolojisinden dolayı 4790k tercih etseniz daha iyi olabilirdi arada 300 lira var diğer bileşenlerden kısarak hatta anakartı Gaming 5 yaparak alabilirdiniz.

Not: Hyperthreading teknolojisi şuan oyunları pek fazla etkilemiyor fakat Directx 12 çıkınca işler değişecek.
İ7 düşünüyordum ilk başta ama sonra i5 aldım. İlerleyen zamanda broadwell işlemciler çıkınca i7 ye geçeceğim.

Neden Gaming 7 seçtiğnizi öğrenebilirmiyim ?
İlk başta gaming 5 alacaktım. Ama çift bios olmasını istediğimden dolayı bunu aldım. Neden gigabyte gaming 5 almadınız diyeceksiniz. Onuda almama sebebim revizyon muhabbetinden dolayı güvenmedim. Piyasadakilerin hepsi rev. 1 olmasına rağmen almak istemedim. Ayrıca gaming 7 de usb girişlerinin çok olması ve ilerde uzay montaj yaparsam güç düğmesi, reset düğmesi gibi düğmelerin anakartta bulunmasından dolayıdır. Kısacası neden zamanında 150 lira daha verip onu almadım dememek için. Not olarak şunu söyleyeyim kartımda bulunan bonusun sayesinde anakartı 600 tlye almış oldum.

Bence biraz fazla olmuş ama para bolsa sorun yok gaming 7 alıyorsun işlemcin i7 olsa daha iyi olurdu.
Sinan arkadaşıma yazmış olduğum cevapta açıkladım.

İşlemcinin sıcaklık değerlerini paylaşır mısın? Soğutucuyu merak ettim ses durumu nasıl?
Dostum işlemci sıcaklığı %100 güç altında iken 2 saat stres testi yaptım. Bu linkte paylaşmıştım hafta başında; i5 4690K İşlemci Sıcaklığı Normal mi? | Technopat Sosyal

4.0 ghz overclock ve %100 güç altında 2 saat test ettim. 54 ile 58 derece arasında seyretti. Bir kaç kere 60-62 derece oldu ama sonra düştü. Soğutucunun sesi olarak da pek bi ses gelmiyor. Rahatsız etmiyor beni ama seni rahatsız edermi onu bilemem. Ben soğutucudan memnun kaldım.

Çok güzel gözüküyor, iyi günlerde kullanın.
Teşekkür ederim.

Sayın arkadaşım
White OWL,

ms800 kasanın arka vidaları ortası içe gömük metal göbekli mi yoksa netteki diğer fotoğraflarda olduğu gibi plastik mi? Bende ondan farklı çünkü... çok ilginç, o halde ürünün orijinal olduğundan şüphe etmek gerek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı