[Alındı] İ5 6500 Sistem

Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır yeni bir sistem hayali kurarken bugün o hayalimi gerçekleştirdim. Bugün Vatan Bilgisayar'ın indirim günü olması avantajıylı birlikte birkaç eksik parça olsada sistem genelini topladım. Eski kullandığım sistemde PSU mevcuttu yeteceğini düşündüğüm için yeni bir PSU almadım. Şimdi yaşadığım birkaç sorunu anlatayım.

Anakartı kasaya monte etmeden önce kasa kitapcığına göre gerekli vidaları kasa içine yerleştirdim. Ardından anakart arka baraketini kasaya taktım. Ve sonra anakartı kasa içine yerleştirmeye çalıştım fakat ne yaptıysam hiç bir vida yeri anakart ile denk gelmiyor, baraketi yanlış mı taktım dedim( imkansız bişey oda) çıkartıp tekrar taktım, tekrar denedim genede vida yerleri denk gelmiyor. Elimden gelicek birşey olmadığını düşünerek baraketi çıkartıp öyle monte ettim.

Önceki sistemden PSU mevcut olduğunu söylemiştim. Bu sorun beni yeni PSU almaya mecbur etti. Şuan almadım ama maaşı alana kadar idare edeceğim. :) CPU güç kablosu anakarttaki sokete yetişmiyor kısa kalıyor :) Ters çevirsem de yetişmedi, şuan kasa içinde dik bir şekilde duruyor :) Bu sebepten ötürüde sistem resmi atamıycağım kasanın içi çok karışık :) Yeni PSU aldığımda konu güncellemesi yaparak resimleri ekleyeceğim.

Sisteme şuan ekran kartı dahil etmedim. Hem bütçe meselesinden dolayı hem başka sebeplerden ötürü. Ay sonunda veya ay başında linkte ki kartı alacağım.

MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1050 2G 128Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı

Sistemi özetliyecek olursak;
  • İntel Core İ5 6500 3.2 GHz
  • MSİ B150M Bazooka
  • Corsair Vengaence 8 GB 2400 MHz CL 14
  • Samsung 750 Evo 250 GB
  • Zalman Z3 Plus
  • Gigabyte 420W PSU
  • Samsung S22F350FHMXUF 5ms 60Hz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı