Herkese iyi forumlar.
Dün verdiğim siparişler bugün elime ulaştı. (Monitör ve güç kaynağı hariç)
Hemen kurulum aşamasına geçtim.
Daha önce hiç bilgisayar toplamadım ve donanım bilgim de yok.
Technopat sayesinde kafamdaki sisteme öneri buldum ve sistemi nasıl oluşturmam konusundaki soru işaretlerimi azalttım.
Tabi bitti mi?
Hayır.
Sistem temmuz ayında yayınlanan üst düzey oyuncu PC'si idi.
Fakat orada ki ekran kartı 980 ti idi. Bende aradaki fahiş fiyat farkından dolayı GTX 970'i aldım.
Sistem bu şekilde.
MSI Z97A GAMING 6
Intel Core i7 4790K
MSI GTX 970 gaming 4G
Kingston HyperX Beast 16GB(4x4GB) 2400MHz
Samsung 850 EVO 250GB
Cooler Master HAF 922
Cooler Master G750M 80 PLUS 750W
Cooler Master Hyper 212 Evo
BenQ XL2420Z 24"
Sormak istediğim bir kaç konu var.
1- SSD'nin içinden hiçbir kablo çıkmadı fakat anakartın içinden veri kablosu çıktı. Onu taktım fakat güç için olanı çıkmadı bu güç ünitesi ile birlikte mi gelecek yoksa bizzat almam mı gerekecek?
2- SSD'ye usb'den windows'u yükleyebilir miyim?
3- İlerisi için buna 980ti mı yoksa yine bir 970 alıp çift ekran kartı ile mi devam etmeliyim? Güç kaynağım 2 ekran kartını kaldırır mı?
4- RAM ile anakartın çalışma frekansı farklı olduğunu okudum. İşlemciyi OC yaparak bu aynı frekansa getirilir mi?
5- RAM'in 8x2 olması ile 4x4 olması arasında ne kadar fark vardır?
6- İşlemci'nin üzerine taktığım 212 evo'yu anakartta CPUfan'a bağlamam gerekiyor değil mi?
7- Bir de pazartesi tam topladığım zaman fotoğrafını çekip atıcam, güç vermeden son bir kez sizinde bakmanızı istiyorum. Yanlış bir şey yapmamdan korkuyorum.
Bu arada kasamın fotoğrafını atıyorum. Rabbim herkese bundan daha iyilerini almayı nasip etsin.
Dün verdiğim siparişler bugün elime ulaştı. (Monitör ve güç kaynağı hariç)
Hemen kurulum aşamasına geçtim.
Daha önce hiç bilgisayar toplamadım ve donanım bilgim de yok.
Technopat sayesinde kafamdaki sisteme öneri buldum ve sistemi nasıl oluşturmam konusundaki soru işaretlerimi azalttım.
Tabi bitti mi?
Hayır.
Sistem temmuz ayında yayınlanan üst düzey oyuncu PC'si idi.
Fakat orada ki ekran kartı 980 ti idi. Bende aradaki fahiş fiyat farkından dolayı GTX 970'i aldım.
Sistem bu şekilde.
MSI Z97A GAMING 6
Intel Core i7 4790K
MSI GTX 970 gaming 4G
Kingston HyperX Beast 16GB(4x4GB) 2400MHz
Samsung 850 EVO 250GB
Cooler Master HAF 922
Cooler Master G750M 80 PLUS 750W
Cooler Master Hyper 212 Evo
BenQ XL2420Z 24"
Sormak istediğim bir kaç konu var.
1- SSD'nin içinden hiçbir kablo çıkmadı fakat anakartın içinden veri kablosu çıktı. Onu taktım fakat güç için olanı çıkmadı bu güç ünitesi ile birlikte mi gelecek yoksa bizzat almam mı gerekecek?
2- SSD'ye usb'den windows'u yükleyebilir miyim?
3- İlerisi için buna 980ti mı yoksa yine bir 970 alıp çift ekran kartı ile mi devam etmeliyim? Güç kaynağım 2 ekran kartını kaldırır mı?
4- RAM ile anakartın çalışma frekansı farklı olduğunu okudum. İşlemciyi OC yaparak bu aynı frekansa getirilir mi?
5- RAM'in 8x2 olması ile 4x4 olması arasında ne kadar fark vardır?
6- İşlemci'nin üzerine taktığım 212 evo'yu anakartta CPUfan'a bağlamam gerekiyor değil mi?
7- Bir de pazartesi tam topladığım zaman fotoğrafını çekip atıcam, güç vermeden son bir kez sizinde bakmanızı istiyorum. Yanlış bir şey yapmamdan korkuyorum.
Bu arada kasamın fotoğrafını atıyorum. Rabbim herkese bundan daha iyilerini almayı nasip etsin.
Son düzenleyen: Moderatör: