[Alındı] i7 4790k ve GTX 970 Tabanlı Sistem

Neredeyse aynı sistemi haftaya toplayacağım hayırlı olsun güle güle sorunsuz kullan.
O.C. yapacağım o yüzden hala kararsızım 212Evo iyi bir seçim mi ?
Eğer önerileriniz varsa bütçe en fazla 5000 TL çıkabilir.
@heavystorm01 @Recep Baltaş

@57692

Ne yazıkki 212 EVO, OC için iyi bir seçim değil.
  • 4.4 GHZ 1.216v
  • 4.6 GHZ 1.265v
  • 4.7 GHZ 1345v
Bu değerler ile OC yaptığımda 4.4 GHZ dışında diğer hızlarda sıcaklıklar kabul edilemeyecek kadar yükseliyor. Daha fazlasını istiyorsanız önerim H100i'dir.

Arada en kötü 500 TL oynuyor. O bütçeyi ekran kartına yatırsak daha fazla verim alırız. Bana göre oyunlar da K ibareli İ5 den ötesi gereksiz.

@Azz Bu ekran kartının ömrü benim için 2 yıldır. 2 yıl sonra sistemde sadece ekran kartımı değiştirerek güncelliğimi koruyabilirim. Fakat i5 işlemci alsaydım, 2 sene sonra yetersiz gelebilir, o zamanın yeni nesil ekran kartlarıyla darboğaz yapma ihtimali olabilirdi. Bende 300 TL fazla vererek bu ihtimali ortadan kaldırmayı seçtim. Tabi ki bütçesi yeterli olmayan i5 alabilir. Günümüz için fazlasıyla yeterli.

@heavystorm01

Siz O.C. yapamayacaksınız galiba neyse Gigabyte GTX 970'ten memnun musunuz ?

Peki H100 Yerine seidon 120V olmaz mı ?

GTX 970 serisinde performans sıralaması HOF>FTW>Gigabyte>MSI-Asus ve diğer modeller şeklinde gidiyor. Ben Gigabyte G1 Gaming modelini öneririm. Yük altında biraz sesli çalışabiliyor fakat rahatsız etmiyor.

Seidon 120v'den uzak durun. Pompa ve fan sesi sizi kanser edebilir.Seidon 120v alacağınıza Hyper 212 EVO alın daha iyi.
Anladığım kadarıyla H100i'ye bütçeniz yetmiyor. Size farklı bir soğutucu önereceğim. Her türlü OC ihtiyacınızı karşılayacaktır.

NOCTUA NH-D14 işlemci soğutucusu - inventus

RAM'leri low profile alırsanız, alttaki modeli öneririm.

NOCTUA NH-D15 işlemci soğutucusu - inventus

@heavystorm01

Çok teşekkürler önerilerinizi gözden geçireceğim peki ilk defa mı sistem topladınız ? Toplarken sıkıntı çektiniz mi ? Benim de gönlümden alıp kendim toplamak geliyor da yinede çekiniyorum herhangi bir parçaya zarar veriririm diye.

@57692
İlk sistemimi 1 ay önce kardeşime topladım. Sistem toplama hakkında hiç bilgim yoktu. Recep Bey'in bütün montaj videolarını izledim. Önemli noktaları kağıda not ettim. Yavaş yavaş, adım adım topladım. O sisteme de Hyper 212 EVO takmıştım. Beni çok zorlamıştı. Anakartı yerine oturtmakta çok zor olmuştu. Yaklaşık 7-8 saat sürmüştü montaj

Şuan ki kendi sistemimi çok rahat bir şekilde, kablolama yaparak sakince topladım. 2. deneyimim olduğu için rahattı.

Rehberleri izleyin. Acele etmeden adım adım montajınızı yapın. Sorun yaşadığınız yerde konu açıp beni etiketleyin, elimden geldiğince yardımcı olurum. Yinede kendime güvenemiyorum diyorsanız, bileşenlerinizi İnventus'tan alın. Toplamasını yapıyorlar, kablo yönetimine özen gösteriyorlar. Ayrıca sistemi 12 saat test ediyorlar. Ama ben yapabileceğinizi düşünüyorum

@heavystorm01
Büyük bir ihtimal sistemi kendim toplayacağım Çok teşekkür ederim benim sistemde önermek istediğiniz bir şey var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…