[Alındı] Intel i5 4690K Tabanlı Sistem

Merhaba arkadaşlar sonunda bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde toplamış bulunmaktayım. Öncelikle çok güzel videolar çekerek bize yol gösteren @Recep Baltaş ve @Ali Güngör abilerimize çok teşekkür ediyorum. Siz olmasaydınız bilgisayar toplamak hep zor gelecekti.

Evet arkadaşlar şu anlık bütcem yetmediği için ekran kartı ve HDD alamadım. Ama ilerleyen zamanda onları da(R9 380 ve 1TB HDD) ekleyeceğim. Şu anlık bana acil olarak gerek parçaları topladım. Acil olarak Autocad kullanmam gerekiyordu bu yüzden acele ettim(malum vizeler yaklaşıyor sınavlar autocad üzerinden).

Bilgisayarımın özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core i5 4690K 3,5GHz
  • Anakart: Msi Z97 Gaming 3
  • RAM: Gskill Ripjaws 8GB(4gbx2) 1866MHz Kit Cl9
  • SSD: Sandisk Ultra II 120GB (550-500MB/s)
  • Kasa: Zalman Z3 Plus 600LE
  • PSU: Kasaya dahil 600W
Toplam fiyat: 2210TL

Evet birazda inceleme olarak kasayı anlatalım. Arkadaşlar işlemci çok güzel hiç zorlanma yok ısınma yok çok stabil çalışıyor beğenimi kazandı gerçekten. Şu anda stok soğutucu ile kullanıyorum yeterli oluyor. İleride su soğutması ilave ederek overclock yapacağım. Gelelim anakarta, tasarım malzeme işçiliği çok güzel soketler, kutu içeriği tatmin edici.Küçük detaylar ile beğenimi toplamaya devam ediyor zaten. Misal Audio Boost ışıklandırması kasam pencereli olduğu için bambaşka bir görüntü oluyor. Bios sayfası güzel ve basit ve mouse kullanımı var biosta. Zaten herkes bilir çok güzel uygulamalar sunuyor msi command center, afterburner, supercharger vs. bunlarda çok güzel. Ramler zaten çok kaliteli hiç sıkıntı hissetmedim. Kasa dizaynı çok güzel tam istediğim gibi büyük kasalar çok hoşuma gitmiyordu ve bu kasa tam istediğim gibi biraz yüksek fakat yükseliği sayesinde üst tarafında 2 tane tahliye fanı sunmuş. Kasa 4 tane fan ile geliyor, 3 tanesi tahliye fanı bir arkada 2 üstte, 1 tanesi önde mavi ledli. 4 tane fanı olmasına ve ben sürekli yüksek hızda çalıştırmama rağmen ses yok gibi bir şey ve çok serin. Yanında gelen psu için henüz bir şey söyleyemem ama kötü durmuyor ve yeterli benim için. SSD beyler diyecek bir şeyim yok mükemmel. Yani nasıl diyim biz hdd kullanarak boşuna ter döküyormuşuz. Çok hızlı bilgisayar 10s de açılıyor(ölçtüm). Depolama açısından biraz zayıf bir sistem oldu ama neyse ki Windows fazla yer tutmadı ve 80-90GB civarı bir yer kaldı bana. Şimdilik yeterli olacaktır ileride 512gb m.2 portundan bir ssd daha takmak istiyorum.

Eee o kadar sistem topladık biraz oyun oynayalım dedim ve sonuç: Intel HD Grapichs 4600 beni şaşırttı. The Elder of Scrolls: Skyrim oynadım(orjinal) Medium ayarlara yakın ayarlarda 50-55FPS aldım. Gerçekten akıcı bir oyun deneyimi oldu ve ssd sayesinde bekleme ekranı 1-2s durmuyor bile :D. Bu sistemi toplamadan önce AMD APU sistem toplamayı düşünüyordum iyiki toplamamışım. Birazda sıcaklık değerinden bahsedeyim stok soğutucu ile oyun sırasında 63 dereceyi geçmedi sıcaklık ve oldukça sessiz çalışıyordu işlemci fanı. CPU kullanımı %45 i geçmedi. GPU kullanımı %90 in üzerinde seyretti. GPU Ramden 490mb civarı bir kullanımı vardı. Ramler 3000mb civarında bazı sahnelerde 3500mb'a kadar yükseldi.

AutoCad performansı tatmin edici. SSD sağ olsun yüklü bir program olmasına rağmen hemen açılıyor. Hiç sıkıntı yaratmadı.

Evet arkadaşlar kasamın incelemesi bu kadar. İlerleyen günlerde yaptığım testleri size aktaracağım. Fotoğraflar:

anakart1.jpg
anakart2.jpg
kasa.jpg
kasa2.jpg
kasa3.jpg
kasa4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese Çok Teşekkür ederim.
Arkadaşlar henüz ekran kartı almadım merak etmeyin sadece ileride almayı düşündüğüm ekran kartını yazdım. Eğer Para olursa neden olmasın bir GTX970 fena olmaz hani:D

@neşelienginar Evet söylediğiniz doğru fakat kullandığım işlemciye dikkat ederseniz çarpanı açık olduğunu görebilirsiniz. Bu sayede XMP ile ramlerimi tam performansta kullanabiliyorum.

Allah herkese nasip eder İnşallah.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı