Hayırlı olsun, güle güle kullan. Çok güzel bir şekilde anlatmışsın, çok iyi bir inceleme yapmışsın, emeğine sağlık. Tek bir şey söylemek istiyorum İ5 6400 OC etseydin de İ5 6600K performansına çıkamazdın, oyunlardaki FPS farkı az olurdu sadece. Saf işlemci gücü olarak ara çok fark var. Son bir şey sormak istiyorum CPU nasıl performans sergiliyor? Darboğaz yok değil mi? Darboğaz olmaması lazım.

İ5-6400 ile GTX 1060 darboğaz söz konusu bile değil.

Öncelikle hayırlı olsun sistemin, güle güle kullan. Dostum sistemi nerelerden topladın? Bende neredeyse aynı sistemi toplamayı düşünüyorumda.

Hocam benim orada ki I5 6600K ayarına gelir tabirini kullanmamın sebebi Cinebench skorunun aynı olması, oyunlardaki FPS'i bilmiyorum.
I5 6400'ün durumları ise gayet iyi, GTA 5'de sadece yüzde 90-95 görüyorum ama GPU kullanımını izlediğimde düşüş meydana gelmiyor.
Diğer oyunlarsa maksimum yüzde 50 gördüm hatta benchmarklarda yüzde 25'i bile görmüyor, herhangi bir darboğaz söz konusu değil olursa da I5 6600 veya I7 6700'e geçiş yaparım.
Öncelikle hayırlı olsun sistemin, güle güle kullan. Dostum sistemi nerelerden topladın? Bende neredeyse aynı sistemi toplamayı düşünüyorumda.
Sistemin;
İşlemci, RAM, SSD'yi Ebrarbilgisayardan.
Kasa, ekran kartı, HDD'yi Bizdehesaplıdan.
Güç kaynağını Küçükadamkırtasiyeden.
Anakartıda ayak üstü Vatandan aldım.

Ve bu arada önemli bir not:
372.70 Driverında GPU kullanımım düşüş yaşıyordu bir çok konuya mesaj yazmıştım ardından 372.90 Driverı çıktı indirdim ve sıkıntım çözüldü, artık gerçek bir GTX 980 gücü alıyorum.
Şuan 372.90'dan da yeni bir driver kullanıyorum ve gayet memnunum.

Bende MSİ GTX 1060 3GB ve İ5 6402p var ve MAFİA 3 te darboğaz oluyor onu denermisin birde @Ensar Karakaya

Bende MSİ GTX 1060 3GB ve İ5 6402p var ve MAFİA 3 te darboğaz oluyor onu denermisin birde @Ensar Karakaya
Mafia 3 alacak param olursa test ederim.
Şaka bir yana oyun bütün son model kartları zorluyan bir oyun, belki güncelleme gelir ama GTX 1060 6GB ile 35-40 FPS alınan bir oyun. (darboğaz olmazken)
Sen kaç FPS alıyorsun ?

Benim bir tanıdık var, İ7-6700K ve GTX1080'li bir sistemde 1440P'de 40-45 FPS alıyor. Gerisini siz düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…