İlk önce her zamanki gibi anakartı koydum ve kabloları geçirecektim ki ne göreyim kablo geçmiyor, bende anakartı çıkartıp kabloyu ilk önce dışarı alıp anakartı öyle oturttum, ve kablo kirliliği olmadı, biraz zaman alıcı bir işlem ama değer mi değer.

@Ensar Karakaya performanstan memnun musunuz? Birde monitörün g-sync mi?
Evet performans muazzam yakında oyun testleri gelir.
Monitör G-sycn değil, 1080p 60 Hz veren bir monitör, herhangi bir sıkıntı olmayıp çok güzel görüntü ve renk vermekte. Tavsiyemdir.

Kardesim gta 5 performa sı nasıl kac fps aliyorsun ve tam olarak butce ne kadar?

Aynen öyle oluyordu. Bende dün uğraşıp dediğiniz gibi yaptım oldu. Birazcık arka kapağı zorlamış olabilirim. Teşekkür ederim. Sistemin oyun esnasında sıcaklıklar ne durumda ? @Ensar Karakaya

Daha demin Crysis 3'ten çıktım, ekran kartı oyun esnasında maksimum 63-64 dereceye geliyor ve fanlar en yavaş şekilde dönüyor, 1960 MHz civarında bu kadar sessiz ve serin oynamak hayret verici, işlemcide stok soğutucu ile 50-55 derecenin üzerine çıkmıyor, hatta Crysis 3 biraz extreme bir oyun olduğu sebebiyle işlemcimin kullanımı yüzde 90'a kadar geliyordu fakat maksimum 58 oluyor.

@Ensar Karakaya

Vaaay be sonunda aldın demek sistemi. Geç kaldığım için kusura bakma, bildirim gelmemiş.

Hayaller GTX 970, gerçekler 1060. Ne günlerdi be, artık GTX970'in yüzüne bile bakmıyoruz. Kapitalizmin belası mı diyelim, teknolojinin nimeti mi

Benim sistem hayal gibi ama yine de bir ümit var. Ben de 6402p, bazooka, rx 460 karışımı bir şey düşünüyorum. Neyseki düşünmek bedava bu lanet kapitalist hayatta

Hayırlı olsun.

Hayirli olsun kardes. Dengeli güzel bir sistem kurmussun, güzel görünüsü de cabasi. Güle güle kullan.

@Ensar Karakaya "I5 6400'ü O.C. edebilecek ve I5 6600K'yı bile geçebilecektim, neyse ki Intel i5 6400 GTA 5'de bile REDUX mod yüklü iken sıkıntısız ve dropsuz 40-50 FPS'de oynatabiliyor. (her ayar açık + MSAA x4, refl. MSAA x4 + adv. graph, on)"

Konunun bu bölümünü okumuş arkadaşların da senin de bilgin olsun. Öncelikle "Z serisi ana kart alamıyorum" diye i5 6400 alınmaz. 6600K değil de 6600 alabilirdin ya da 6500. Böylece daha uzun ömürlü bir işlemciye sahip olurdun. Fakat darboğaz çıkmaz GTX 1060 ile zaten merak etme. Tek sıkıntı, yüksek ihtimalle GTX 1260 isimli modelde ciddi bir darboğaz yapacak o işlemci. Şu an bakarsak 3 yıl gideri var ama sonrasını bilemem.

Esas bilgin olması gereken konu ise i5 6400'e Z serisi ana kart alsan bile overclock yapamazsın çünkü o işlemcide çarpan kilidi açık değil. Overclock yapabileceğin intel işlemciler ("i" serisinden bahsediyorum) yalnızca sonunda "K" harfi bulunan işlemciler. Çarpan kilitleri açık olanlar yani.

Bir de yorum yapacak olursam o ana kart ile o işlemci dengesiz bir tercih olmuş. Ana kartı kısıp işlemciyi yükseltmek, fiyatı sabit tutarak performansı ve sistem ömrünü arttırmak anlamına gelirdi yani daha iyi olurdu ama sistem alınmış artık.

Bir sonraki sistem toplamanda dikkat etmen gereken şey, ana karttan daha öncelikli olarak işlemciyi yüksek tutmaya çalışmak olursa faydana olacaktır . Mesela technopat.net ekibi geçen yıl 3000 TL'ye topladıkları sistemde i5 4590 kullanmışlardı ve bu yıl GTX 1070 ile darboğaz olmadan sistemi yükselttiler. Tercih ettikleri ana kart ASUS H81 Gamer isimli bir modeldi.

Sistem hayırlı olsun, iyi günler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
Çok başarılı bulduğum bir inceleme ve sistem olmuş. Hayırlı olsun şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de toplama bilgisayar almak istiyorum.
Siz nereden aldınız parçaları ve bilgisayarı siz mi kurdunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…