Hocam sizin yorumunuzu görmek beni cidden sevindirdi, evet ya ne günlerdi Gigabyte GTX 970 G1 Gaming hayalleri kurarken şimdi GTX 1060 aldık her şeyde bir hayır varmış şimdi O.C. filan yapmamıza gerek kalmadı direk o performansı alıyoruz hemde gerçek 6 GB ile.
İnşallah sizinde hayaliniz gerçek olur hocam bu sistem alın teri oldu benim için biliyorsunuz çok uzun zamandırda bir hayalim...

Mesajınızda ki bilgilendirmeleri okudum ve yanlışlarınız bulunmakta, ilk önce "non K overclocking" denen bir olay var Z serisi anakart ile işlemcinin BCLK değeri ile oynayarak O.C. mümkün. Biliyorsunuzdur ki çarpan değeri ve BCLK çarpılır, bizim çarpanımız hala kilitli, x33 ile BCLK değeri normalde 100 iken sen 125 yaparsan 4125 MHz elde edersin bunun gibi.
Anakart hususunda baya muallakta kalmıştım, aklımda Asus H110M-D vardı elbette bende biliyordum ucuz bir anakart alıp daha yüksek işlemci ile sistem dizmeyi ama o iş öyle değil tabi ki.
Ses kartından tutup E2400 LAN kontrolcüsüne, M2'den tutup 4 tane DIMM yuvasına kadar bir sürü artısı var bu anakartın, bende böyle bir sistemi iyi bir anakarta be kasanın içinde görüntüsü hoş dursun diye ATX ayrıca bileşenlere görüntü olarak uyumluluğu açısından da MSI tercihim oldu.
Ayrıca ben 1150p bir sistem dizseydim Asus H81 Gamer kullanırdım fakat maalesef H110 tipi anakartlarında fiyatını hak eden o tip bir anakart yok, olsa alırdım ama minimum B150'den başlıyor güzel anakartlar. Bununla ilgili vaktinde çok araştırma yaptım cidden yok.
Hem ileride 2. el bir İ5 6600 veya İ7 6700 almak varken anakartı değiştirmek çok daha masraf bir iş, İ5 6400 ile İ5 6600'ün arasında 200-250 TL bir fark var, iki anakartın da öyle bu sebeple anakart seçimimi doğru buldum.

Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ben de toplama bilgisayar almak istiyorum.
Siz nereden aldınız parçaları ve bilgisayarı siz mi kurdunuz?

Parçaları nereden topladığım 3. Sayfada yazmakta.
Evet sistemi tamamen kendim kurdum zaten bunun için sabırsızlanıyordum, arkadaşlarımda bir sistem siparişi verse de toplasam diye düşünürüm bazen hoşuma giden bir olay.

İyi yapmışsınız hocam. H110 alıp kasada hem küçük duracaktı hem RGB ışıklandırma olmayacaktı.

Sizler bu konudan anlıyorsunuz.
Ben de pc toplayacağım bu yaz 4-4,5 bin civarında kasa alırken bakmam gereken bir özellik var mı?
Mesela bu baya eski bir kasa alacağım parçalar yerleştirilirken sorun çıkar mı?

Dosya Ekleri

• 20161101_193206-1-1.jpg
    673,5 KB · Görüntüleme: 163
Yeni konu açman gerek bu tip sorular için yoksa ceza alırsın.

Aslında H110 önermemiştim . B150M bazooka ve yanına i5 6500 almak daha iyi olabilirdi bence ama ileride işlemci değiştirmeyi düşünüyorsanız zaten gerek yok öyle bir şeye. Non - K overclock olayı tamamen aklımdan çıkmış o mesajı yazarken kusura bakmayın . Fakat stok soğutucu yerine daha güçlü bir soğutucu gerekirdi overclock için. Bu da fazladan masraf. Tekrar hayırlı olsun sistem.

Hocam o değil de Kabylake işlemciler Skylake anakartlar tarafından desteklenecek mi acaba? Kullanabilirsek çok iyi olur.

Hayırlı olsun bu arada fanları zaten 3 pin bağlantıyla kontrol edebiliyorsunuz.

Hocam o değil de Kabylake işlemciler Skylake anakartlar tarafından desteklenecek mi acaba? Kullanabilirsek çok iyi olur.
Geride kalan 1150p sokatlerde 5. Nesil işlemcileri kullanabilmek için H97 ve Z97 anakart gerekiyordu, büyük ihtimal Kabylake işlemcileri kullanabilmek için H170 veya Z170 kullanılması gerekecek.
Zaten benim Kabylake'e geçme gibi bir niyetim yok, ucuz bir İ5 6600 yada İ7 6700 bulabilirsem alacağım.

Hayırlı olsun bu arada fanları zaten 3 pin bağlantıyla kontrol edebiliyorsunuz.
Zaten ben kontrol edilemiyor demedim, 4 pin ile çok daha iyi bir kontrol sağlarsın normalde ama 3 pinlede kontrol edebilirsin 3 kablodan biri + biri - diğeride RPM'i bildiren kablo, sinyal bildirildikçe voltaj arttırılır ve RPM yükselir.

Agustos ayindan sonra senin donanimin aynisini bende topluyacagim askerliği hayırlısı ile bitiriyim

Pc toplarken kasadaki bağlantıları yapmak için kablolar parçalatından yanında mı oluyor?
Ayrıcam mı alıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…