[Alındı] MSI GTX 1080Ti Gaming X TRIO

Ekran kartını Eksen Bilgisayar Mecidiyeköy mağazasından aldım.
Ürünü gitmeden önce mağazayı aradım ve gelip alacağımı bildirdim başkasına satılmasın diye. Ürün üzerine bilgilerim geçildi ve nakit ödeme ile alındı.
Satış fiyatı 5.143,63 TL.
Nakit ödeme yapacağım için fiyatı 5.090,00TL olacağını söyledi yetkili kişi. Ben de biraz daha indirim yapabilme durumunuz var mı demem üzerine fiyatı 5.000,00TL yaptılar sağ olsunlar.

Şimdi ekran kartı inceleme durumuna gelirsek.

Öncelikle coil whine üzerine bahsetmek istiyorum. Almış olduğum MSI GTX1080Ti Gaming X Trio model ekran kartı normal kullanımda biraz vızıldama mevcut. Ancak rahatsız etmiyor. GTA V üzerinde test etme şansım oldu şu anlık. Yan panel açık ve masanın üstündeyken GTA V en yüksek ayarlarda vızıldama duyulacak kadar artıyor ama rahatsız etmiyor.
Ekran kartının vızıldama sebebi evimizde dengesiz akım olma ihtimali üzerine güç kaynağı akımı düzeltemiyor olması olabilir. Şu anda kullandığım güç kaynağı Xigmatek Talon kasa ile gelen Black Edition Vector 80 Plus 750W. ONLİNE UPS almayı planlıyorum akım dengesizliği olma ihtimalini düşünerek.

Boyutuna gelirsek kardeşi olan Gaming X'den çok büyük. Üç fanlı modellere göre biraz daha kalıplı duruyor. Uzunluk ise üç fanlı modelleri göre 1-2 cm daha uzun gibi. Ekran kartı kasama sığmadığı için ön orta kısımdaki harddisk yuvasını çıkartmam gerekti.

2K ve 4K monitörüm yok. Monitör param eksik olduğundan şu an alamıyorum. Almak istediğim monitör modeli Asus PG279Q. Bu sebeple 1080p TV üzerinde kullanıyorum şu anda.

1080p TV panel için GTA V en yüksek ayarlarda 90 ile 130 FPS arası oynuyor.
1080p TV panal için Warframe en yüksek ayarlarda 120 ile 400 FPS arası oynuyor.
Yorumlara yazan olacaktır FPS değerleri düşük diye. TV panel oluşundan kaynaklı performans kaybı zaten olur.

Sıcaklık durumu ise boş durumda 35-40 derece arası değişiyor. 1080p TV panelde GTA V de en yüksek ayarda 65 dereceyi geçmedi. 2K için bence sıcaklık en fazla 70 derece olacaktır. 4K için ise 75 80 arası olacaktır en yüksek ayarlarda.

Warframe oyununda ise sıcaklık 56 dereceyi geçmedi. 2K da 65 derece 4K da 70 derece civarı olacaktır.

20180312_124708.jpg
20180312_125224.jpg
20180312_125339.jpg
20180312_125732.jpg
20180312_125754.jpg
20180312_125840.jpg
20180312_140911.jpg
20180312_151101.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming X Trio soğutma ve fan yapısı muhteşem bence. Soğutma yapısında bulunan boruların düzeneği sıcaklığı çok iyi dağıtıyor. Fan yapısı ise yaptığı devir ile soğutma yapısına verdiği hava basıncı çok iyi.
Fan sesi durumu ise en yüksek devirde biraz rahatsız edebilir. Ekran kartı fan devir seviyesini sıcaklığa göre ayarlıyor bunu biliyorsunuz zaten. Benim gördüğüm kadarıyla 60-70 derece arası msi kendi ayarıyla fan devri %65 seviyelerinde oluyor.
Bu arada asus üç fanlı model kullanmış biri olarak kıyaslama yaparsak bence gaming x trio modelinin en yüksek fan devri %2-3 daha fazla gibi.

Hatırlatma olarak Gaming X Trio yapısı taşıyan ekran kartı almak isteyen olursa. Ekran kartının çevresindeki boşluk kısıtlı olmamalı. Fanların verdiği hava basıncı yüksek oluşundan kaynaklı çıkış ızgarasından atılan sıcak hava kadar ekran kartının çevresine yayılıyor.

Furkan kardeş yanlış anlama hayal kurmayalım. Şu dönemde 5000 liraya GTX 1060 veya şansınız varsa GTX 1070 sistemi toplayabilirsiniz ancak.
GTX 1080 fiyatı 3300 TL üzerinde kalan para yetmeyecektir.
GTX 1070 fiyatı zaten 3000 TL civarı kalan para yetmeyebilir.
GTX 1060 2000 ile 2600 TL arası olması kalan para rahat sistem toplatır.
RX580 düşünürsen eğer 2400 ile 3100 TL arası model seçimine göre kalan para ile sistem toplanabilir.
Asus Rog PG279Q monitörü 26.04.2018 de aldım ve bugün teslimi yapıldı. Teslim aldıktan sonra gereken standart ayarları yaparak oyuna girip ekran kartının coil whine durumuna tekrar baktım.
1080p çözünürlükte 200 fps de bile rahatsız etmeyen coil whine 2k çözünürlük 165 fps de aşırı derece rahatsız ediyor şuan.
En yüksek ayarlar da ekran kartı %60-65 kullanım yapması beni düşündürüyor.
Coil whine sorunu ise aşırı derece cızırtılı ve rahatsız edecek kadar yüksek.
Ekran kartı konusun da yüzüm gülmeyecek galiba benim.
Yarın teknik servise götürmeyi düşünüyorum. Değişim yapmayı düşünmeden direk para iadesi isteyeceğim. MSİ teknik servine ulaşmak için ve telefonumu açmaları için çok çabaladım. Hele meşgule atmaları beni en çok sinirlendiren şeydi. Sırf bu sebeplerden kaynaklı para iadesi isteyeceğim ve bu markadan daha bir şey almayı düşünmüyorum.
Asus teknik servisi bu konu da bence gayet başarılı hiç uğraştırmadan gereken her şeyi hemen hallettiler. MSİ teknik servisi den aynı başarıya sahipler mi göreceğiz.
Ekran kartımı coil whine sebebiyle 02.05.2108 de MSI tektik servisi olan ServisPoint merkezine vermiştim. Ekran kartı durumunu öğrenmek geçen hafta iletişime geçtim. Sorun olmadığını cihazın teslim almak için hazır olduğu söylendi. Bende böyle birşeyin mümkün olmadığını belirterek. Sorunsuz cihazı neden getireyim dedikten yetkili kişilerin değişken konuşmaları üzerine sonrasında cihaz da kabul edilebir derece coil whine olduğunu söylediler. Sonra ben size ciddi bir sorun olmasa cihazı neden getireyim diyerek ben bu sonucu kabul etmiyorum dedim. Sonra cihazın testleri yeniden yapıldı. Cihazın test videolarını talep ettim ve gönderdiler. İki video da sesli ortam içerisinde ve cihaza uzak konumda çekilmiş iki video. Şimdi bu videoları MSI ya göndermişler. O gündür bugündür MSI geri dönüş yapmıyormuş. Ben de cihaza gereken işlemlerin yapılmadığından ve gereken özen gösterilmediğinden kaynaklı bugün cihazı teslim aldım. Şimdi servis raporu bilgisi olarak coil whine kabul etmelerine rağmen belge üzerinde sorun yok yazıyor. Yetkili kişi mail dönüşünü bekleyin dedi bana sizce bekleyim mi. Yoksa hemen tüketici hakem heyetine başvuru yapayım mı.
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleme:
Furkan kardeş yanlış anlama hayal kurmayalım. Şu dönemde 5000 liraya GTX 1060 veya şansınız varsa GTX 1070 sistemi toplayabilirsiniz ancak.
GTX 1080 fiyatı 3300 TL üzerinde kalan para yetmeyecektir.
GTX 1070 fiyatı zaten 3000 TL civarı kalan para yetmeyebilir.
GTX 1060 2000 ile 2600 TL arası olması kalan para rahat sistem toplatır.
RX580 düşünürsen eğer 2400 ile 3100 TL arası model seçimine göre kalan para ile sistem toplanabilir.
Asus Rog PG279Q monitörü 26.04.2018 de aldım ve bugün teslimi yapıldı. Teslim aldıktan sonra gereken standart ayarları yaparak oyuna girip ekran kartının coil whine durumuna tekrar baktım.
1080p çözünürlükte 200 fps de bile rahatsız etmeyen coil whine 2k çözünürlük 165 fps de aşırı derece rahatsız ediyor şuan.
En yüksek ayarlar da ekran kartı %60-65 kullanım yapması beni düşündürüyor.
Coil whine sorunu ise aşırı derece cızırtılı ve rahatsız edecek kadar yüksek.
Ekran kartı konusun da yüzüm gülmeyecek galiba benim.
Yarın teknik servise götürmeyi düşünüyorum. Değişim yapmayı düşünmeden direk para iadesi isteyeceğim. MSİ teknik servine ulaşmak için ve telefonumu açmaları için çok çabaladım. Hele meşgule atmaları beni en çok sinirlendiren şeydi. Sırf bu sebeplerden kaynaklı para iadesi isteyeceğim ve bu markadan daha bir şey almayı düşünmüyorum.
Asus teknik servisi bu konu da bence gayet başarılı hiç uğraştırmadan gereken her şeyi hemen hallettiler. MSİ teknik servisi den aynı başarıya sahipler mi göreceğiz.
Ekran kartımı coil whine sebebiyle 02.05.2108 de MSI tektik servisi olan ServisPoint merkezine vermiştim. Ekran kartı durumunu öğrenmek geçen hafta iletişime geçtim. Sorun olmadığını cihazın teslim almak için hazır olduğu söylendi. Bende böyle birşeyin mümkün olmadığını belirterek. Sorunsuz cihazı neden getireyim dedikten yetkili kişilerin değişken konuşmaları üzerine sonrasında cihaz da kabul edilebir derece coil whine olduğunu söylediler. Sonra ben size ciddi bir sorun olmasa cihazı neden getireyim diyerek ben bu sonucu kabul etmiyorum dedim. Sonra cihazın testleri yeniden yapıldı. Cihazın test videolarını talep ettim ve gönderdiler. İki video da sesli ortam içerisinde ve cihaza uzak konumda çekilmiş iki video. Şimdi bu videoları MSI ya göndermişler. O gündür bugündür MSI geri dönüş yapmıyormuş. Ben de cihaza gereken işlemlerin yapılmadığından ve gereken özen gösterilmediğinden kaynaklı bugün cihazı teslim aldım. Şimdi servis raporu bilgisi olarak coil whine kabul etmelerine rağmen belge üzerinde sorun yok yazıyor. Yetkili kişi mail dönüşünü bekleyin dedi bana sizce bekleyim mi. Yoksa hemen tüketici hakem heyetine başvuru yapayım mı.
@Recep Baltaş @Ali Güngör
Son durum nedir hocam. Bende 5650 tl civarına aynı kartı aldım. Daha sistem tam bitmediğinden dolayı deneyemiyorum ekran kartınca coilwhine var mı diye. Coilwhine kesinlikle garanti kapsamıda diye biliyorum. Para iadesi yaptılar mı?

Para iadesi aldım kardeşim.
Yaşadığım süreci daha iyi anlaman için aşağı link üzerindeki konuyu okumanı öneriyorum.
MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X TRIO Coil Whine Sorunu ve Servispoint Şikayeti

1080 Ti 5.000 TL üzeri vermek bence hatalı bir karar.
Satıcılar dolar kurunu bahane ederek yüksek satışa koyuyorlar üzerine kar payı eklenince dolar üzerinden yüksek fiyat çıkıyor karşımıza.
Ben en fazla 5.000 TL ile satın alabilmek için şuan beklemekteyim.
Geçen gün asus rog poseidon gtx 1080 ti platinum edition eksen bilgisayar üzerinde 5.300 TL civarıydı fiyatı ancak beklemeyi tercih ettim.

Ekran kartını hemen test etmeye çalış. Sonra beklemek biraz can sıkıyor.
Ben sistemi 6 veya 7 aydır devamlı kullanamadım.
Sürekli ekran kartı yüzünden beklemek zorunda kaldım. İdarelik ekran kartım olmadığı için kasa bir köşede bekliyor. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı