[Alındı] R5 1600 ve GTX 1060 sistem

Selamlar arkadaşlar. Siz değerli arkadaşların tavsiye ve önerileriyle sistemi aldım. Ürünlerin bir kısmı geldi.

• Ryzen 1600
  • MSI B350 PC Mate
  • Corsair Vengeance 16 GB (2x8) 3200 MHz
  • MSI GTX 1060 Gamıng X
  • Samsung 850 Evo 250 GB
  • Toshıba P300 1 TB
  • Dark N10 kasa
  • FSP Hydro 600w 80+bronze
  • BenQ XL2411

Sistemim bu şekilde. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Deneyimlerimi bu başlık altında paylaşmayı düşünüyorum.

Benim yine yardıma ihtiyacım var. Kasanın montajını yaptıktan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Sosyal'de UEFI Windows rehberini inceledim ama yapabileceğimi sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden yapamayacaksın? Kendinizi ''ben yapamam ya'' deyip çıkarmayın işin içinden. Bu sistemi korsan W10 kuracak bakkala mı emanet edeceksin? Hemde 30 40 TL gibi fahiş bir fiyata? Al bir tane USB. Microsoft'un sayfasından W10 ISO dosyası indir. Rufus ile yazdır. USB hazırlanınca bilgisayarına tak. BIOS ekranından önyükleme de UEFI seç ve kuruluma başla. Bu kadar basit. Technopat her şeyi anlatmış zaten videoda.

Montajı yapıp Windows'u kuramamak dereyi geçip çayda debelenmeye benziyor. İşin zor kısmını halletmişsin Windows kurulum USB'sini hazırlamak ve kurmak alttaki rehberleri takip edersen çocuk oyuncağı gibi gelir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam montaj ve kurulum bitti. BIOS menüye girince tüm bilgiler düzgün görünüyor ama bellekler 2100 MHz görünüyor. Benim aldığım bellekler 3200 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam montaj ve kurulum bitti. BIOS menüye girince tüm bilgiler düzgün görünüyor ama bellekler 2100 MHz görünüyor. Benim aldığım bellekler 3200 MHz.
Bende Msi B350m Gaming Pro anakart ve Ryzen sisteme sahibim. BIOS menüsünden XMP'yi aktif edip, 2 numaralı profili seçince RAM 3000Mhz değerine ulaşıyor.

Ayrıca BIOS'un güncel değilse onu güncelle. Bir de BIOS menüsünden Game Boost özelliğini aktif edersen işlemci frekansı da artıyor.

3200 MHz hızına ayarlayabilirsin. Olmuyorsa fazla zorlama. Ryzen platformunda böyle sorun var. Gelen BIOS güncellemeriyle düzeltilince yükseltirsin.

hocam hiç zorlamadım ki nasıl zorlayacam onuda bilmiyorum

Profil 2 aktif olunca bilgisayar açılmıyor hep reset atıyor durduk yere.

hocam hiç zorlamadım ki nasıl zorlayacam onuda bilmiyorum

Profil 2 aktif olunca bilgisayar açılmıyor hep reset atıyor durduk yere.
1 numaralı profili de deneyin o zaman. Onda da sıkıntı yaşıyorsanız demek ki bir sorun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…