- Makaleler
- 13
Daha fazla
Bu arada X.M.P.'den bahsederek çok önemli bir konuyu hatırlattın bana hazır aklımdayken buraya yazayım da belki konunun sahibi tekrar bakarsa ona da faydası dokunur.
Bildiğim kadarıyla işlemcinin desteklediği ram frekansının üstüne çıkılabiliyor. Bunun en büyük örneği Apu işlemcilerdi mesela 2133 desteklediği yazıyor sitede ancak 2400Mhz ile kullanabiliyoruz.
Bu konuda çok katı bir şekilde bunu önermeyeceğimi söylemek isterim. FX 8300 kendi kategorisinde alınabilecek belki de tek işlemci diyebilirim. Bunun nedenini belirtmiştim önceki mesajlarımda. Eğer bu şekilde bir fikriniz varsa bilgi edinmeniz açısından gerek TDP değeri gerek tek çekirdek performansının yetersiz oluşu ve en önemlisi fiyatı nedeniyle FX 9xxx serisi işlemci kesinlikle kullanılmamalıdır. Kaldı ki her anakart rahat besleyemiyor.
Ek olarak yükseltme konusunda anakart işlemci ve ram olarak yapılabilecek tek değişiklik Zen mimarisine ya da skylake mimarisine geçmek olacaktır. OC için bu sisteme anakart almak çok mantıksız. Boşuna para harcamak olur. Bu haliyle de OC yapılabilir. Anakarta verilen para ile alınacak performans F/P açısından verimsiz olur.
Anakart OC ile 2133Mhz destekliyor. Dolayısıyla X.M.P. profili kullanılarak 2133Mhz ile çalıştırılabilir. İşlemci ile alakalı bir durum söz konusu değil bildiğim kadarıyla.1. Bu islemci ile bildiğim kadarı ile 1866'nın üstüne çıkmıyor. 2400'lük ramler 1866 Mhz hızında calisacak.
Gta 5 te full atarlarda 80 Fps in altına düşmüyor. Pes 2018 oynuyorum rahatlıkla. Başkada oynadığım bit oyun yok. Bir ara cs go oynuyordum onda da sıkıntı yoktu. İşimi görüyor yani.Kardeşim konuyu hortlatıyorum ama kusura bakma. Oyunlarda darboğaz yaşıyor musun ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.