[Alındı] Z170A Gaming M7 + i7 6700K + 980 Ti Sistem

Son aşamalara geldim artık. Geriye şuan kullandığım dizüstü bilgisayarda takılı olan SSD'yi söküp ona takıp temiz kurulum yapmak kaldı. PSU bağlantılarından; anakart, CPU, GPU, SSD Sata, fan için 2 x 4-pin molex uçlu kablo montajını yaptım. Kabloları arkaya gizleyebildiğim kadar gizledim. Kasa kapaklarındaki iki adet 8mm'lik fanı alt görseldeki uçlara (2 x 4-pin molex) takacağım.
IMG9.jpg
CPU çevresindeki durum böyle:
IMG10.jpg
PSU çevresi:
IMG11.jpg
GPU bağlantısını dediğiniz gibi ilk şemadakine göre yaptım. Tek kablodan 8+6 şeklinde bağladım. @Murat5038
IMG12.jpg
İlk defa denemiş olduğum kasa arkası kablo düzenlemesi: (Dikkat acemilik içerir! Henüz SSD bağlanmadı.)
IMG14.jpg

RAM montajını hepsinden sonra yapacağım. Şimdi SSD bağlama konusuna gelirsek; dizüstünde takılıyken format atarmış gibi işlem başlatacağım. İçindekileri temizleyip "Unallocated Space" durumuna getirdikten sonra formatı iptal edip SSD'yi sökmeyi düşünüyorum. Kasaya monte ettiğimde fabrikadan yeni satın alınmış gibi boş bir bellek haline gelmiş olması gerek. Bu konuda bir yanlışım varsa uyarırsanız memnun olurum. Bunların dışında gözünüze çarpan yanlış kablolama gibi bir durum varsa, bilgisayarın ilk çalıştırılmasından önce bu gibi sorunların hepsini gidermek istiyorum. GG alışveriş sitesinden Windows 7 Pro lisans da satın aldım. Driver ve tüm güncellemelerin ardından W10'a yükselteceğim. Tertemiz kullanmak nasip olur umarım. :)

Bu konuda bir yanlışım varsa uyarırsanız memnun olurum.
Sorun yok.
gözünüze çarpan yanlış kablolama gibi bir durum varsa
Resimlerle bunlar kontrol edilmesi zor ama görünürde takılacak yerleri taktıysan sorun yoktur. Anakart kullanma kılavuzunda zaten neleri nereye takacağın yazılmış. Onun haricinde fan bağlantılarını da söyledik. İşlemci soğutucuyu da düzgün montaj ettiysen sorun çıkamayacaktır. Fpanel bağlantıları da doğruysa pc çalışır zaten.

Gece SSD montajından sonra çalıştırmayı denedim. PSU'yu çalıştırdığımda anakartın ışığı yanmadı. Hiç elektrik gitmedi sisteme, power tuşuna bastım tabi değişen bir şey olmadı. Sonra yarın bakarım diye yattım. Sanırım bunun sebebi bir önceki mesajımda "PSU Çevresi" isminde paylaştığım görselde anakart kablosunun ikinci parçasını takmamış olmam.
Düzenleme: Anakart güç kablosunun da görselini yükledim, anakart kısmı tamam tek giriş var zaten ama PSU tarafında iki uç var. Biri dışarıda kalıyor, teyit amaçlı sormak istedim.
Hangisi tam pinleri kapsıyorsa onu takacaksınız.
Ben de sadece birini taktım, PSU üstünde iki tane M/B soketi var, ufak olanı daha küçük anakartlar için opsiyonel koymuşlar sandım. :) Akşam işten dönünce bunu deneyeceğim.

Ben resimlerde boşta kablolar, CPU montaj vidası çıkmış, PSU modüler kablonun çıkmış olduğu gibi şeyler görüyorum. Toplama vidaolarına bak eksik yaptıklarını kontrol et. Anakart kitapçığına bak diyorum.

Gece SSD montajından sonra çalıştırmayı denedim. PSU'yu çalıştırdığımda anakartın ışığı yanmadı. Hiç elektrik gitmedi sisteme, power tuşuna bastım tabi değişen bir şey olmadı. Sonra yarın bakarım diye yattım. Sanırım bunun sebebi bir önceki mesajımda "PSU Çevresi" isminde paylaştığım görselde anakart kablosunun ikinci parçasını takmamış olmam.

8 pin güç bağlantısını yaptınız mı?
Adsız.jpg

Güncel fotoğrafları koyma fırsatım olmadı kusura bakmayın. Anakart üstünde daha takılabilecek soket kalmadı hepsini taktım. Sizin gösterdiğiniz CPU 8-pin güç bağlantısını da yapmıştım zaten. Benim dediğim bu linkteki kablo. Görseldeki gibi yapmadım, iki ucu birden bağlamadım. PSU görselinin linkinde altlı üstlü iki adet M/B yazan soket var. Ben sadece üstteki 18-pin'lik kabloyu taktım. Alttaki 10-pin'lik kabloyu bağlamadım. İki tane M/B soketinin var oluşunu alternatif anakart bağlama yöntemi olarak algılamıştım. PSU rehber kitapçığında ikisinin de takılması gerektiğine dair bir yazı bulamadım. Anakart, kasa, PSU vs. her kitapçığı okudum. :) Anakart üstünde yaptığım bağlantıların hepsini alttaki görselde paylaşıyorum. Eksik bir şey olmaması lazım.
z170a-gaming-m7.jpg

Anakart bağlantılarını yaptıysan PSU'ya bağladığın yerlerin doğru olduğuna emin ol. Bu arada fazla fan bağlamışssın gibi. İşlemci ve GPU fanını sadece bağla diğerlerini boşa çıkartsan şimdilik iyi olur. Yetersiz gelirse takarsın.

Kasada sadece iki tane fan var, ikisi de ön yüzeyde. Diğer üç tanesi GPU radyatör fanı, CPU radyatör fanı ve CPU pompa bağlantısı. 2 fan da kasa kapaklarında var 8mm olanlardan, direk PSU'ya bağlı. Ön yüzeydeki fanları yine de çıkartayım mı yoksa kalsın mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı